Followers

Friday, 30 March 2012

Yazid Burger 1kg!!!

Hi!

Sekarang ni tengah famous Burger Kaw Kaw Wangsa Maju kan.. Semalam sy try Yazid Burger (YB Burger) dekat Seksyen 7, Shah Alam.. Memang terbaik! Daging nya tebal..Memang puas makan..


Burger YB 1kg! Pasti tersandar lepas makan burger 1kg ni.. Puas memang puas..


Sy dapat tau ada nya burger YB ni daripada officemate.. Dia dah try, then promote dengan kawan-kawan opis yang lain.. Burger YB ni ada 3 saiz.. 250g, 500g dan 1 kg.. Sy order 1kg untuk 3 orang makan.. Tu pon tak abis, tapau bawak balik.. Daging dia memang lain dari yang daging burger yg kita selalu makan tu..

Tengahari sy dah sms dulu untuk order.. Kalo tak, nanti lama tunggu.. Sebab dia nak masak daging tu lama.. Sekarang ni ada promosi.. Harga biasa untuk 1 kg RM40.. Tapi mlm semalam sy dapat dengan harga rm28 sahaja.. Memang berbaloi.. Promosi ni sehingga awal april sahaja..


Burger YB 1 kg ni besar macam kek 1 kg tu.. Memang puas makan.. Memang teruja bila kali pertama tengok burger sebesar kek.. Kalo betul-betul lapar, konpom habeh punya makan nanti.. HUHU..


Ini orang makan 1 slice setengah.. Perghhh!!! Lapor katanya.. HEHEHE..



Suprise kan Jannah dengan Burger besar 1kg.. HAHAHA.. Dia sampai-sampai je excited tengok burger bapak besar gilo.. HUHUHU.. tQ daling teman kan kite makan burger besar punya ni.. :)





Along yang super excited dapat makan burger 1kg.. HAHAHA.. Sy tak habes makan pon.. Pok Pek Pok Pek je dengan Datin Jenab, terus tak lalu nak makan burger.. Bergosip sakan sampai gelak tak ingat dunia, alih-alih tapau je burger bawal balik.. HAHAHA..



Ni la kedai nya.. Terletak di dalam Food Court.. Dekat-dekat situ ada Nasi Arab jugak..


Kami dah kenyang.. Ready to balik rumah.. Esok keje.. LALALALALALA...


Sy suke gambar ni.. Nampak Datin Jenab sangat gojes!!! HEEEE..Wlaupon kualiti gambar ni tak bape elok, nak jugak tepek kat blog ni.. WEWEWEWEWE...


Sebelum balik, harus lah bergambar dulu kan.. Jane, awak sangat gojesss okeh.. :)


Lama tak jumpa Jane.. Semalam cakap dengan dia sy nak turun S.Alam.. Ajak dia lepak.. Then tak inform dia pon nak makan Burger YB ni.. Mau terkejut dia sekali tengok Burger besar.. HAHAHAHA.. I Love You Beb!!!


Kitaorang nye bonzer.. WEWEWEWEWEWE.. :)

Ni blog YB Burger.. http://yazidburger.blogspot.com/ Kalo kawan-kawan nak try, boleh la contact-contact ok.. Kalo rasa jauh nak pi makan Burger Kaw Kaw Wangsa Maju tu, pegi lah Burger YB Sek 7 S.Alam ni.. Selamat mencuba!!!! :)

*Seksyen7ShahAlam*

Love,
Rina

Thursday, 29 March 2012

Dia untuk saya!

Hi!

Semalam sebelum tidur, sy ada ter stalker FB seseorang.. Tetiba rasa macam tersentuh.. Bukan tersentuh apa, tersentuh dengan sebuah persahabatan antara dua sahabat ni.. Sebelum ni ada baca blog dia.. Bila sy baca tu macam timbul rasa perasaan yang sangat sayu dan satu perasaan yg tak tawu nak cakap.. Terus teringat pada seorang kawan baik ku yang jauh nun sana..

Terus macam nak selalu kawan baik sy tu ada selalu di sisi ku.. Tiap masa dan ketika.. Rasa semua nya nak buat sesama dengan dia.. Nak tidur sesama, nak makan sesama, nak pegi memana sesama la.. Share semua cerita sesama.. Tapi, masing-masing duduk jauh kan.. Masing-masing ada komitmen sendiri..

Kalau sy tension kat rumah ke, mesti sy akan carik dia.. Kalo sy bergadoh dengan buah hati ke, mesti akan carik dia.. Rasa macam nak nangis puas-puas kat bahu dia.. Tapi, dia jauh.. Hmmmm.. Rasa nak baring atas riba dia dan terus tidur sampai besok pagi.. Nak dia pelok sy time tidur..

Tapi kadang-kadang sy terasa jugak kalo dia rapat dengan kawan yang lain.. Tapi, tu normal la kan kalo kita ade kawan baik.. Tapi kena ingat, kawan baik kita tu nak ada ruang dia sendiri jugak untuk berkawan dengan sesiapa.. Open ur mind.. Dia bukan milik kita seorang je.. Mungkin kelebihan pada kawan baik kita tu, jadi sebab kawan-kawan lain cuba nak dekat dengan dia..

Kalo boleh nak sampai tertutup mata sy nak dia ada selalu di sisi sy.. Tapi, tak semua benda kita hajatkan tercapai kan.. So, walaupun dia takde depan mata sy, dia tetap di hati sy... Walaupon sy tengah teringatkan dia, dia pasti akan muncul di mana-mana pelusuk jari jemari ni.. Walaupon sy tengah sedih, dia pasti akan rasa.. Ummm terlalu kuat perasaan ni dekat dia.. Begitu jugak dia..

Sy berharap sangat hubungan persahabatan antara sy dan dia tak terhenti di tengah jalan, terhenti di simpang atau pon di mana-mana pondok-pondok telefon.. Walaupon kadang-kadang tak contact, dia tetap sy ingat.. Walaupon tak selalu kuar sesama, dia tetap sy ingat jugak..

Kalo ada berita gembira atau berita sedih, sy akan carik dia dulu.. Sy nak cerita kat dia dulu.. Rasa nak dia jadi yang pertama yang tahu.. Dia cuba jadi yg terbaik untuk sy.. Sy pon cuba jadi yang terbaik untuk dia..

Sy nak dia rasa bahagia bila sy bahagia.. Sy nak dia ketawa bila sy ketawa.. Sy nak dia gumbira bila sy gumbira.. Kalo boleh, sy nak dia ada untuk sy.. Sy sangat sayang-sayang kan dia.. InsyaAllah, moga persahabatan kita ni ikhlas dan berkekalan hinggah ke jannah.. Amin.. *^__^*


Inilah dia, Nurul Jannah.. Terima kasih jadi sahabat kita.. Terima kasih hadir dalam hidup kita.. Terima kasih jadi cikgu kita.. Terima kasih jadi kaunselor kita.. Terima kasih jadi kakak kita.. Terima kasih jadi mummy kita.. Terima kasih jadi daddy kita..Sy Sayang awak sesangat tau.. TT__TT


"Me without you is like a geek with no braces.. A shoe no laces, and A sentences with no spaces"
i Love You Nurul Jannah Zolhairi..
:)

Love,
Rina

Wednesday, 28 March 2012

Ulser Mulut Lagi

Hi!

Ulser menyerang lagi.. Bukan 1, tapi 2 bijik!! Dah lama tak kena ulser @ mata ikan nih.. Sebulan lebih ada kot tak kena.. Sekali kena hamek!! 2 bijik sekali dia melekat.. 23 Mac/Jumaat lepas dah ada tanda-tanda ulser ni.. Lepas je jumpa doc jumaat tu, terus menjadi-jadi pulak ulser ni.. Lagi-lagi sy pakai braces ni.. Kadang-kadang bibir bergesel dengan dawai..


Ni bibir seksi sy! HEW HEW HEW!

1 ulser yang sangat besar kat bawah tu.. 1 lagi kat bibir atas.. Kat bibir atas tu kecik je.. Yang kat bibir bawah pulak menjadi-jadi besar nye.. Sakit nye teramat sangat!! Macam di siat-siat mulut ku.. HUHUHU.. Nak bercakap pon sakit.. Apatah lagi makang!! >_<

Sy guna Ubat "Oral Aid" ni.. Amek free je kat klinik.. Sebab pegi amek dekat klinik panel.. HEHE.. Ubat ni bukan untuk hilangkan ulser.. Tapi mengurangkan rasa sakit ulser ni.. Titis kan je berapa titik, terus bibir rasa kebasssss.. Lepas beberapa jam, sakit lagikk.. -..-!

Ada kawan-kawan suruh letak garam, atau pon asam keping.. Arghhhhhh!!!! Meraung la nanti letak semua tu.. Selalu sy tak letak ubat pape.. Cuma titis kan Oral Aid je.. Ulser ni akan hilang dengan sendiri nya.. Ghaib kan.. 

Ni ada info pasal Ulser Mulut..
Cikidaaaauuuuttttt!!!!

Kenapa kerap kena ulser mulut?
Ulser mulut adalah luka di dalam kawasan lembut mulut.. Ulser ini nampak seperti tompokan warna putih. Ulser mulut boleh terjadi berulang kali, ia mungkin dalam tompok atau berkumpulan 2 hingga 5 tompok.. Ulser akan sembuh tanpa meninggalkan parut. Penyakit ulser ini kerap berlaku di bahagian pipi dan ada kalanya di bahagian lidah dan gusi..

Simptom-simpton ulser mulut?
Tompokan waran putih dan terasa sakit apabila bersentuhan dengan makanan.. Tompokan ini boleh berlarutan 7 hingga 14 hari.. Ulser mulut menyebabkan anda hilang selera utk makan dan minum kerana sakit mulut.. Kadangkala anda berasa malas utk bertutur..

Mengapa ulser mulut boleh terjadi?
- Jangkitan bakteria, virus atau fungus
- Kesemua golongan umur boleh terkena penyakit mulut ulser
- Ulser boleh di alami oleh sesiapa shj tanpa mengenal umur
- Ulser juga boleh di sebabkan kerana kecederaan fizikal seperti tergigit bibir atau lidah dan terkena dawai alat ortodontik

Kaedah menangani ulser mulut?
Jika anak atau anda kerap mengalami ulser, amalkan penjagaan kesihatan mulut yang baik seperti ;-
- Pemeriksaan gigi berkala
- Gigi yang bersih
- Amalkan makan secara sihat
- Elakkan pengambilan jus yg masam dan makanan pedas

Petua merawat ulser mulut?
Gunakan pencuci antiseptik mulut, sapu ubat ulser mulut seperti gel atau krim penahan sakit, makan makanan lembut, elakkan makan makanan panas dan pedas, banyak kan minum air..

Jika sakit ulser berterusan  melebihi 14 hari, dapatkan nasihat dan pemeriksaan doktor..


Love,
Rina

Tuesday, 27 March 2012

Tudung Bawal 1 Tone untuk Dijual

Hi!

Aritu sy ke Jalan TAR borong tudung.. Sebab, ada member nak tudung.. So, alang-alang sy beli sekali banyak.. HUHUHU.. Dan yang ni lebih nya..

Ada sesiapa berminat tak?


~Coklat~


 ~Grey~


~Coklat Belacan~


 ~Black~


~Green~


~Purple~

Jenis kain ni macam ala-ala syiffon sikit.. Lembut dan senang di bentuk.. Tak panas..

Kalo ada yang berminat, email sy eh.. rina_ellisa@yahoo.com.. Harga mampu milik punye.. Dont worry.. Stok yang ni je ada.. Siapa cepat dia dapat!! :)



Love,
Rina

Monday, 26 March 2012

Monday Blues

Hi!

Status FB Irma Hasmie..

"Nak naikkan mood Isnin mudah saje.. Pandang kawan kiri kita SMILE.. Pandang kawan kanan kita SMILE..Mood  pon jadi lain"

Copy dari FB Irma.. HEHE.. Rasa macam terus sy SMILE je lepas baca status yang dia update ni..


Selamat bertunang Irma.. Rasa sweet-sweet je Irma pakai baju dari Hatta Dolmat ni.. Just nice je..

Love,
Rina

Sunday, 25 March 2012

Amirul Ashiq Haidar Makin Menganas!!!

Hi!



Entry hari ni nak cerita pasal budak kecik ni.. Dah besar dah adik Along ni.. Dah pandai jalan.. Dah pandai mengigit orang jugak! uWaaaa!! Pantang nampak sy bersuar pendek.. Dia akan datang slow-slow.. Dan dengan rakus dia akan mengigit.. Ouchhhh!!! Sakit OooOOoo!!! Gigi baru tumbuh atas 4 batang, bawah 2 batang.. Tapi sangat aktif mengigit kakak-kakak nya.. 

Cakap pon dah sepatah-sepatah.. Kalau tengah main-main dengan abang-abang dia, tahu-tahu je dah menjerit abang nya.. Berbekas la gigi kat badan abang nya.. Ganas budak kenit ni.. Kadang-kadang, sampai 2 3 kali abangnya kena gigit.. Sabar jela.. 

Tapi, biar pun diaorang adik sy lain ayah.. Sy sayang diaorang tetap sama.. Takde kurang, takde lebih.. Kadang-kadang balik keje penat-penat tu, bila diaorang sambut depan pintu dengan gelak tawa, hilang terus penat lelah kerja.. Sangat ajaib kuasa budak-budak ni..

Apa pon, Along tetap sayang adik-adik along sama rata.. Love u all lah!

Love,
Rina

Shopping Voucher Buku RM200!

Hi!

Sy dapat jugak voucher RM200 tu.. Mula-mula ingatkan tak dapat.. Dah last-last ni baru la dapat.. Banyak kali jugak call ATC Seremban tu tanya.. Jadi nya dengan hati riang ria pegi la bershopping di Popular Nilai..

Giler lama sy dalam popular tu mencarik barang apa yg di beli.. Dalam 2 jam ade kot.. HUHU.. Pusing-pusing macam org tak betul.. Dah amek letak balik.. Dah letak balik, amek.. Kan tak betul tu!


Ni la barang-barang yang berjaya di rembat!

1) Kamus
2) Nama-nama anak (motif beli buku ni??)
3) Fail
4) Sampul surat
5) Box pensil
6) Pen
7) Stapler
8) Solotip
9) Pisau
10) Kertas warna

Semua barang-barang di atas adalah kegunaan peribadi yea.. HUHU.. Kadang-kadang kalo sy terlebih rajin, sy buat la pape note.. Then send dekat kawan-kawan..


Motif beli buku ni??? Sebab sy dah lama nak kan buku ni.. HUHU.. Dah ade peluang, rembat jela 1.. Simpan untuk masa hadapan.. Tunjuk dengan mak sy beli buku ni.. Mak senyum lebar je.. ^_____^


Dan ni barang-barang adik sy.. Pegi kali kedua Popular dengan dia.. Sila la rajin buat latihan okeh kakcik! Tahun ni UPSR..

Love,
Rina


Saturday, 24 March 2012

Adib Oh Adib!

Hi!

Semalam duk usha usha mane-mane yang boleh untuk register kan adik yg baru lepas spm.. Pening kejap tengok laman web depa.. Colourful sangat! Juling mata sebentar! @_@ Dan semestinya math dan bahasa inggeris jadi syarat utama kan.. Nasib baik la BM adik ku lulus.. Kalo tak, menagis airmata darah along mu ini adib!

Dan keputusan dia pon cukup-cukup makan je.. So, malam hari keputusan dah keluar tu bincang dengan dia.. Dia minat electrical.. Dan suruh dia amek kursus electrical.. Jadi nya, dengan sungguh-sungguh akak nya carik.. Sampai sekarang ni pening-pening lalat lagi usha-usha kan untuk dia..

Sampai part dia bincang dengan bapak tiri sy.. Habeh adib kena brainwash.. HUHU..

Biar pun, selalu bergaduh manje cakap org dengan adik-beradik, Along dia ni jugak yg tolong.. Untung budak-budak sekarang.. Zaman sy dulu, semua nya carik sendiri.. Nak amek kos ape pon semua nya kena fikir sendiri.. Nak start masuk blajar pon semua nya kena uruskan sendiri..

InsyaAllah, pengalaman yang ada sy akan membantu adik-adik.. Sy nak kan yang terbaik untuk adik-adik..


Love,
Rina

Friday, 23 March 2012

Appoinment Doc Gigi

Hi!

Salam Jumaat..

Hari ni sy pegi jumpa Doc Gigi.. Kali ni tukar getah black+purple+yellow+pink.. 4 colour lagi tuwww.. I like it! Doc tukar wire.. Doc cakap gigi sy dah kedepan balik.. Sebab, tahun lepas banyak kali tak datang jumpa dia.. =_=! Tapi, takpe! Sy suka pakai braces lelame ni.. Terasa seksi pulak!! HOHOHO..

Doc cakap lagi, ada sebatang gigi lambat gerak.. Aah sy pon da perasaan.. Ada satu gigi duduk mencacak je ke langit.. Haihhh!!.. Tak sabar nak tunggu gigi jadik cantik ni.. Senyum tunjuk gigi je.. HIHI..




*23April2012|KlinikPergigianLisaAlisBangi*

Love,
Rina

Thursday, 22 March 2012

Memori - Jakarta 2011 (Part 2)

Hi

Continuee..

Date : 1,2,3 July 2011
Venue : Jakarta, Indonesia




Sampai hotel lebih kurang jam 10mlm waktu M'sia.. Check in semua.. Bayar deposit 500rupiah.. Dah check out nanti, dapat balik deposit tu..



My sayang! Love u lah bebeh!!

Yang ni bilik sy & Jane.. Mamat dua orang tu dapat bilik super duper besar.. JELES!! Dah siap-siap usha2 bilik diaorang, letak beg, golek-golek jap hilangkan penat.. Kitaorang kuar balik.. Pegi makan.. Perut lapar sangat..


Malam tu kitaorang semua duduk di Hotel Best Western Mangga Dua.. Hotel punya la tinggi dan berbukit sikit..


Muka puas dapat naik TukTuk.. HUHU.. TukTuk ni macam beca la kot.. Tapi ada enjin.. Beca takde enjin kan.. Kami naik berempat sekali 1 Tuktuk.. Bayangkan betapa sadin nye TukTuk tika itu.. HAHA.. Nasib baik Eshat duduk depan.. Kalo tak, mampuih tersepit den.. HAHAHA..


Seronok nye korang dapat naik TukTuk ni.. HAHA..


Pecel Lele? Tak pernah dengar pon..







Makanan dia boleh la.. Kalo nak kenyangkan perut.. Sebab, bukan selera sy.. rasa nak munnntahhh! >_< Tapi, dah lapar.. Makan je.. Makan macam menyorok-yorok.. Kain rentang dia tu dia tutup then macam penghadang lah.. Time-time ni la nyamuk banyak bawah meja.. Berperang dengan nyamuk makan.. HUHU..

Dah makan, terus balik hotel dan tidur.. Dah penantttt... Esok nya mula la mengembara.. HUHU..

Dan bersambung lagi....

Love,
Rina

Memori - Jakarta 2011 (Part 1)

Hi!

Date : 1, 2, 3 July 2011
Venue : Jakarta, Indonesia

Untuk pertama kali nya sy melangkah kaki ke Jakarta, Indonesia dalam usia muda.. Tak sangka dan tak pernah jangka pon akan ke sana dalam usia muda ni.. Tapi peluang kan orang cakap.. Sy menang pakaian terbaik masa dinner department awal tahun 2011.. So, dapat la hadiah tiket flight dan hotel ke jakarta untuk 2 orang..

Siapa la yang bertuah dapat ikut sy tu kan.. Jom tengok sapa yang bertuah tu!!!! :)


Ni dia gadis yang bertuah tu!!! Nurul Jannah, myBFF forever!!

Ok dah cukup untuk 2 seat flight dan 1 hotel.. Ada lagi 1 hotel.. Last last minute sy ajak mamat sorang ni.. Dia pon ok je last-last minute.. Dia bawak kawan dia sorang.. So, diaorang tukus lumus la carik tiket flight ke Jakarta pada date yang sama dengan sy dan Jane.. Dan akhirnya, diaorang pegi masa tak sama dengan flight kitaorang.. 

Sian.. diaorang flight pagi.. kitaorang flight pukul 4 ptg rasa nya.. Diaorang pagi2 dah sampai Jakarta.. Dengar nya melepet tunggu kat airport tunggu kitaorang sampai.. HIHIHI.. sorry geng! 


Dalam aerotrain, menuju ke satelite building untuk berlepas..


Kitaorang naik flight ni.. Ngee.. Ngee..

Sy, Jane smpai Jakarta malam jugak la.. Nasib baik la jumpa pak supir (pakcik yang tolong anta kan ke hotel).. Risau abeh dah ni tak jumpa pak supir.. Dah la no telefon takde semua.. Tawakal je time tu.. Akhirnya jumpa jugak..



Maka berempat la kami di Jakarta selama 3 hari.. Dan bermula perjalanan anak Malaysia di bumi Indonesia.. HEWHEWHEW :)


Ni la mamat tu dengan kawan dia.. HUHU.. Senyum-senyum kambing tu ha tengok sister kat counter tu.. Gatai!!

Tunggu Next entry keh.. Cerita sy di Jakarta.. :)

Love, 
Rina