Followers

Thursday, 22 March 2012

Memori - Jakarta 2011 (Part 1)

Hi!

Date : 1, 2, 3 July 2011
Venue : Jakarta, Indonesia

Untuk pertama kali nya sy melangkah kaki ke Jakarta, Indonesia dalam usia muda.. Tak sangka dan tak pernah jangka pon akan ke sana dalam usia muda ni.. Tapi peluang kan orang cakap.. Sy menang pakaian terbaik masa dinner department awal tahun 2011.. So, dapat la hadiah tiket flight dan hotel ke jakarta untuk 2 orang..

Siapa la yang bertuah dapat ikut sy tu kan.. Jom tengok sapa yang bertuah tu!!!! :)


Ni dia gadis yang bertuah tu!!! Nurul Jannah, myBFF forever!!

Ok dah cukup untuk 2 seat flight dan 1 hotel.. Ada lagi 1 hotel.. Last last minute sy ajak mamat sorang ni.. Dia pon ok je last-last minute.. Dia bawak kawan dia sorang.. So, diaorang tukus lumus la carik tiket flight ke Jakarta pada date yang sama dengan sy dan Jane.. Dan akhirnya, diaorang pegi masa tak sama dengan flight kitaorang.. 

Sian.. diaorang flight pagi.. kitaorang flight pukul 4 ptg rasa nya.. Diaorang pagi2 dah sampai Jakarta.. Dengar nya melepet tunggu kat airport tunggu kitaorang sampai.. HIHIHI.. sorry geng! 


Dalam aerotrain, menuju ke satelite building untuk berlepas..


Kitaorang naik flight ni.. Ngee.. Ngee..

Sy, Jane smpai Jakarta malam jugak la.. Nasib baik la jumpa pak supir (pakcik yang tolong anta kan ke hotel).. Risau abeh dah ni tak jumpa pak supir.. Dah la no telefon takde semua.. Tawakal je time tu.. Akhirnya jumpa jugak..



Maka berempat la kami di Jakarta selama 3 hari.. Dan bermula perjalanan anak Malaysia di bumi Indonesia.. HEWHEWHEW :)


Ni la mamat tu dengan kawan dia.. HUHU.. Senyum-senyum kambing tu ha tengok sister kat counter tu.. Gatai!!

Tunggu Next entry keh.. Cerita sy di Jakarta.. :)

Love, 
Rina

No comments:

Post a Comment