Followers

Wednesday, 21 March 2012

Memori SPM 2006

Hi!

Hari ni keputusan SPM 2011 keluar kan.. Adik ku dapat berapa la tu..

Kat Fb, tweter penuh orang cerita memori SPM.. Ni sy dah share cerita sy..

Sy amek SPM 2006.. Makna nya, dah 6 tahun la berlalu kan.. Tapi sy tak bape ingat kejadian pada hari amek keputusan SPM dulu.. Sobss.. Sobss.. Memori low.. Haiyoo!! >_<! Yang pasti sy dapat BM A1.. yeahhh!!! Sayang Puan Robiah lah!! Keputusan yang lain cukup-cukup makan je..

Biologi dapat E! Ngee ngee ngee.. Sebab nye kan, Cikgu biologi kita orang siap doa kan kami satu class cam ni "Sy doa kan akak-akak semua fail spm nanti" Lol! =_=! Hahaha.. Sebab, masa class bio kami satu class tak paham apa yang dia ajar.. Then, kerja sekolah copy paste je.. HUHU.. Mane dia tak bengang.. Nama cikgu tu Cikgu Azhar.. Dia pakai cermin mata.. Muka ayu-ayu macam perempuan sikit.. HEHEHE.. Tak tawu la ada lagi ke tak Kat SMT ERT Teknik Setapak KL tu..

Sejarah pulak saya dapat D kot.. Sebab beriya-iya hafal soalan bocor yang cikgu kasi.. Konon confident la keluar exam kan.. Sekali, tak kuar daa.. frust menonggeng habis.. HAHAHA.. Berserah je lepas jawab tu..

Math pulak dapat C.. Punya la terkejut.. Sebab time exam bulanan dan trial spm tak pernah nye dapat C.. Paling tinggi pon dapat D.. HEHE.. Sy suke subjek Math ni.. Tapi tak tawu kenapa otak sangat lembab nak mengira graf,tan,sin kos dan lain-lain tu.. HUHU.. Masa class Math gabung 3 class.. Lepas tu bahagi kan 3 kumpulan lagi.. Sy dapat kumpulan C.. Memang patut la Math dapat C kot.. HUHU.. Cikgu Zeti Marini punya sengatan cubit dia tu masih terngiang ngiang di perut ku hingga kini.. HEHE.. Salah kasi formula, hinggap sengatan di perut.. Jane pon selalu kena cubit dengan Cikgu Zeti.. HEHE..

Add Math dapat E! HAHA.. Sebab sy salin balik soalan add math tu.. Sy sangat tak pandai add math.. Susah nye berganda-ganda susah dari Math.. Kesian cikgu yang ajar Add Math tu.. Sunggu-sungguh mengajar.. Sudah nya sy salin je balik soalan.. HAHAHA..

Sy amek 11 Subjek :-

1) Bahasa Melayu
2) Bahasa Inggeris
3) Matematik
4) Pendidikan Islam
5) Sejarah
6) Biologi
7) Kimia
8) Fizik
9) EST
10) Pengajian Pakaian
11) Add Math

Banyak gile subjek.. Tepu belajar.. Kadang-kadang tertidur dalam kelas Fizik.. HUHU.. Kalo kelas Kimia, tersengguk sikit, Pn.Suhaila konpom balik kapur kat muka.. HAHA..

Sy ni tak pandai sangat.. Duduk asrama makan megi je.. Tu yang lembab sikit kepala.. Dapat seketul je A pon.. Jadi la.. Daripada takde A untuk di banggakan.. WEEEE :)

Walaupun dah 6 tahun berlalu.. Kenangan-kenangan masih segar di ingatan.. Sangat indah kenangan tu untuk di kenang.. :)

Love,
Rina

2 comments:

  1. keputusan hanya pada kertas..peperiksaan bukan jawapan bagi sebuah kehidupan yang berjaya..berjaya atau tidak kita membina kehidupan adalah bagaimana kita mengemudi kehidupan kita yang hakiki....:)jgn pernah mengaku kalah pada setiap kegagalan sebab tanpa kegagalan kita takkan cekal untuk terus berusaha berjaya!

    ReplyDelete
  2. Iyep! betul tu kak.. tQ kak.. Bersemangat saya dah ni! :))

    ReplyDelete