Followers

Sunday, 29 April 2012

Misi Mencari Hadiah Kahwin!

Hi!

Awal bulan 5 dah start orang kahwin sana sini situ sinun.. Kawan-kawan sekelas ku time di ERT Setapak KL saje 2,3 orang rasa nya... Best nye wawenn!!!!! Ngehhh Ngeehhh :)

Jemputan Perkahwinan Rina Ellisa :)

1) 5 May 2012 (My cousin sebelah arwah ayah, Kak Nurul/Lokasi Pandan Jaya)
2) 6 May 2012 (My classmate ERT Setapak KL, Aini/Jeram Kuala Selangor)
3) 9 June 2012 (My friend Jiji/Lokasi Terengganu)
4) 7 July 2012 ( My classmate ERT Setapak KL, Shidah/Lokasi Kuantan Pahang)
5) November 2012 (My classmate lagik, Muzalifah/Lokasi Melaka)

Last week saje pegi wedding member kepada member kepada member.. Erkk!!! Camne tu?? Ok,abaikan.. HUHUHU.. Balik dari wedding tu, terus terjah Alamanda.. Carik hadiah kawen..  :)


Bikin pusing jugak carik hadiah kawen ni.. Kalau boleh, semua nya nak angkut pi bayor kat kaunter.. HUHUHU.. Tapi, berpada pada la yer... Ngehh Ngehh..

Takpe, yang penting, kita ikhlas memberi hadiah kepada mempelai kan.. :)

*29April2012|AlamandaPutrajaya*

Love,
Rina

Saturday, 28 April 2012

Burger Kaw Kaw Puchong Utama, Lokas Makana

Hi!

Sy Bersantap burger lagi dengan kawan-kawan.. Tapi kali ni try Burger Kaw Kaw Puchong Utama pulak.. Sebenarnya dah janji dengan member nak bawak diaorang pi makan burger 1kg Burger.. Tapi, sehari sebelum nak pi tu ada sms Abg Abu (Owner YB Burger).. Lepas tu, Abg Abu cakap dah tak amek order sms, email atau call. Kena walk in je kt kedai dia.. Kalo nak tunggu memang lama..

Hmmmm.. punah harapan kengkawan ku nak makan kat sane.. HUHUHU.. Ku gagahkan juga carik burger.. Google punya google dan dengan bantuan akak opis, jumpa jugak Burger Kaw Kaw Puchong Utama! Yeayyyy!!! :) Jumaat lepas keja terus larik pi sane survey tempat.. Ha! Pantas kan.. :)


Taraaaaaa!!! Kami order burger daging 10 tingkat!! Harga RM65 saje.. Malam tu kami makan 10 orang.. Jadinya, sorang satu la ye..


Maaf gambar terbalik.. HIHIHIHI.. :) Tengok-tengok la harga Burger Kaw Kaw ni ye..


*Abaikan muka ku yang berminyak.. Ewwwwwww -..- *kualiti gambar samsungTab memalam tak best..HUKHUKHUK..

Kami dapat no.58.. Sampai sini dalam jam 730pm.. Dan masa ni no belas belas rasa nya order dah kuar.. Dalam pukul 9lebih kami dah dapat order.. Tak rasa lama sangat tunggu.. Sebab dah melepak dengan kawan-kawan.. Borak punya borak, tau-tau je order dah sampai..



Sementara tunggu member-member lain sampai, ikut trun pegang burger ni.. HIHIHI.. Yela, camne nak stand kan burger tu.. Punya la mencanak tinggi nyer.. HAHAHAHA :) Bila time nak makan, masing-masing pikir macam mane nak makan.. HUHUHU..



Kami bersama burger 10 tingkat!!!!!!!!!!!!!!! :)


Dan pose lagi.. HUKHUKHUK :P


Kengkawan baru sy.. Dari kiri Nadirah.. Tengah Rina Ellisa.. Dan berbaju merah Nadia.. Kami bergigi besi.. WEWEWEWEWEWE :))


Smile.. :) *Padahal perut dah lapor nih..


Sebenarnya, Cik Nadia nak sangat makan burger besar.. Tu usaha kan jugak carik burger.. Dan sebelum ni ada ajak dia makan burger besar, dan dengan tetiba cancel.. So, tu nak bawak dia jugak makan burger.. :)


Dan dan sebelum balik.. Mari kite bergambar di LOKAS MAKANA!!!!!!!!!!! *Smileeeeeeeeeeeeeeeeeee... :))



Pelik kan nama Lokas Makana.. Hmmm unik! :) Lokas Makana ni terletak di Carrefour Puchong Utama.. Umm aritu pi survey pon pusing2 carik.. Dan tempat ni macam Food Court.. Selain burger, menu lain pon ada.. Chicken chop, Lamb chop pon sedap jugak..

Dengan tetiba jadi hantu burger pulak deh! *^__^

*28April2012|LokasMakanaPuchongUtama*

Love,
Rina

Thursday, 26 April 2012

Lunch Mcd

Hi!

Lunch hari ni ade orang belanja.. Wohooooo.. Alhamdullilah.. Thank You kak Dayah.. Moga murah rezeki.. Aminn.. :)

Sy dan akak-akak opis pergi Mcd Kota Warisan saje.. Tempat baru bukak.. Design dalam pon cantik.. Cuma servis lambat sikit dan slowwwwww..HUHUHU..





Menu ku..


Ni adalah Kak Sue..


Ni Kak Nadia.. *Alamak! Gambar gelap pulak.. >_<


Ni Kak Faezah *Ni terlebih flash pulak..


Ni Kak Lin yang comil..


Ni la Kak Dayah.. Yang belanja lunch Mcd kami semua.. Thanks Kak Dayah :)


Ni Kak Ana..


Dan.. Ni la sy.. Tuan tanah belog ni.. HUHUHU..


Sebelum balik, ku paksa akak-akak amek gambar.. HEHEHE.. Simpang siur tudung ku.. Angin tetiba kuat..


Smile.. :)


Kami dah kenyang.. Ready untuk balik opis semula.. :)

*26April2012|McdKotaWarisan*

Love,
Rina

Wednesday, 25 April 2012

Photographer Musa Rosli

Hi!

Hasil gambar photoshoot join event Kak Nana & team hari tu.. *^_^





Love,
Rina

Monday, 23 April 2012

Pemenang Contest Makeover Makeup Oleh SakuraShawl & Cik Nurul Pinky CNP

Hi!

Sehari dua ni melopong-lopong je tengok gambar-gambar sendiri.. HEWHEWHEW.. :) *Perasan cantik tak habis-habis ni..HUHUHU..

Ok ok, sebenarnya.. Sy terpilih untuk pemenang contest make over by SakuraShawl & CNP.. Entry pasal contest ni kat blog lama.. Kak Nana inform sy last-last minute.. Sebab ada pemenang dia tak dapat datang, so dia invite sy.. Sy tak menang pon. Just ganti kan tempat orang je.. HEEEE.. Merasa la jugak nak perasan cantik.. HIKS! :)

Ok, ni kali pertama sy join event macam ni.. Dan kali pertama photoshoot bak model terhebat.. HUKHUKHUK.. Dan kali pertama muka ku di transform bak anak patung.. *ok perasan lagi.. HIHIHI.. Sangat tak tau nak pose macam mane.. T_____T Keras, kaku macam tiang lampu.. HAHAHA.. Tapi, tapi dah lama-lama sikit dah ok..

FYI, sy di make over oleh seorang MUA yang baru saje berjinak-jinak dalam bidang ni.. Dan hasil nya, sangat cantik kan.. Sampai ke tengah malam daku perasan diriku begitu cantik.. Terasa taknak tanggal je make up.. HIHIHI..


Hanya kami ber3 je talent hari tu.. Intan & Kak Suria.. Kak Suria tempat ke 3.. Sy takde tempat.. HIHIHI..


Bersama Intan Atika pemenang No.1.. Student UITM Melaka.. Jauh tu dia datang..


Borak2 dengan Intan dalam FB je masa join contest tu.. Dan tak sangka, dapat jumpa jugak..


Minat sangat dengan make up Kak Tya.. Very de Vasssss.. Tapi, time ni Kak Tya datang untuk melawat saje.. Rasa nya team Kak nana ni belajar make up dari Kak Tya.. Rasa nak menjerit je dapat jumpa Kak Tya.. HEHEHE.. Tapi ku tahan je.. Jaga tingkah laku ye..


Takut-takut je pose kat pokok buluh ni.. HAHAHA... ape daaa aku ni.. >_<


Senyum kawan-kawan.. :)


Tengah nun kawan Intan.. Shida.. Nice jumpa u oll berdua.. :) 


Kak Suria memang sporting.. :) Vogue mama..

Daku dah tah macam haper-haper.. Erkkk!! =_=!


Pose..


Pose..


Pose..


Pose sampai patah pinggang.. HAHAHAHA..


Ok, pose lagi..


Best dapat di make up kan bak anak patung.. Best pose macam model.. HUHUHU.. Banyak lagi gambar, tapi masuk sikit2 dah la.. Muntah nanti orang tengok.. HIHIHI..

Tq so much kak Nana pilih kite.. Sangat best dapat join event camni.. :) Lama dah teringin nak join event camni.. Bila dah dapat, rasa nak lompat je.. Gumbira bukan main.. HIHIHI..

Jom singgah blog Kak Tya & Kak Nana..
http://tyastouch.blogspot.com/
http://www.sakurashawl.com/

*21April2012|TamanTasikPerdanaKL*

Love,
Rina

Sunday, 22 April 2012

Mutiara Kata (Part 1)

Hi!

Ingatlah 4 ini bila mana kita jatuh sakit..
Apabila sesorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan utuskan 4 orang malaikat..

1) Malaikat pertama akan mengambil selera makan..
2) Malaikat kedua akan mengambil rezeki..
3) Malaikat ketiga akan mengambil kecantikan wajah (muka pucat)..
4) Malaikat keempat akan mengambil dosanya..

Apabila sampai waktu yang Allah tetapkan untuk hamba-Nya supaya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat pertama, kedua dan ketiga supaya memberi balik apa yang di ambil oleh mereka. Tetapi Allah tidak menyuruh malaikat keempat supaya memberi balik dosa hamba-Nya tersebut..

#Sumber FB : "Saya Bangga Menjadi Surirumah Sepenuh Masa"

Love,
Rina

Saturday, 21 April 2012

#LirikLagu1 - Cinta Bersatu

Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ku mencinta mu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku
Jatuh cinta pada mu

*Cinta Bersatu - Liyana Jasmay

Friday, 20 April 2012

Genap 1 tahun Braces!

Hi!

Dengan lafaz Bismillah, dengan ini sy mengumumkan.. HARI NI GENAP SETAHUN SAYA PAKAI BRACES.. Yehhhhhh!!!!! *^__^

Alhamdullilah.. Dengan bermacam-macam pengalaman.. Dengan bermacam-macam dugaan masa  pakai braces ni.. Hari ni, saat ni, detik ni, saya dah yakin dengan diri sendiri dengan berbraces.. Sy mula appointment dengan doc awal April 2011.. Tiap-tiap minggu jugak sy ulang alik ke klinik untuk proses pemasangan braces ni.. Leceh jugak sebenarnya..

20 April 2011, gigi sy berjaya di ikat dengan besi.. Seronok tak terkata.. Macam baru dapat duit beribu riban dari langit.. HEHEHEHE.. Dah nak genap setahun ni, macam-macam sakit datang.. Haritu ulser bapak besar!!!!! Sakit tak tercakap.. Pedih.. Lepas ulser dah elok, tekak pulak bengkak.. 2 kali pergi klinik.. Kali kedua jumpa Doc, baru lah dia kasi ubat paling kuat.. Doc kata, tekak sy ada kuman.. Erkkkk!!! -..-

Sebelum pakai braces..


Ni gambar tahun 2010.. Muka macam bebudak jek.. HIHIHI..


Sy ada 1 gigi taring.. Dulu kalau nak amek gambar, senyum tutup mulut je.. Jangan harap la nak senyum tunjuk gigi.. Maluwwwwwwww kata nya.. HEHEHE..

Selepas pakai braces..


Sekarang gigi taring dah yilek! HIHIHI.. Doc tak buang pon gigi taring tu.. Dia tolak masuk kan ke dalam je.. Dan selepas setahun, ni la hasil nya.. Masih dalam proses lagi ni.. Tahun lepas berapa bulan skip appoinment, gigi pon jonggang balik dah kedepan.. HUHUHU..

Sy kena cabut 4 batang gigi.. Tak kena cabut serentak.. Mula-mula cabut 1 kot.. Lupa la.. HIHIHI.. Gigi yg 1,2,3 cabut sebelum gigi kena ikat besi.. Gigi ke 4 kena cabut, time tu dah gigi dah ikat besi dah..



Sekarang pantang sua kan camera, menyeringai saja senyum nampak gigi dan tunjuk besi.. Whoahhhh!! Terasa diri ku begitu berharga dengan ada nya besi di gigi.. Ngeh Ngeh Ngeh.. :)

Kalo ikutkan, sy kena pakai braces 2 tahun.. Tpi dah skip beberapa appoinment tahun lepas, kena lagi 2 tahun lebih.. Tak pela lama-lama pon pakai.. Sayang pulak nak bukak.. HIHIHI.. I Love my braces muchhhh moreeee!!! *^__^

Love,
Rina

Thursday, 19 April 2012

Tempah baju raya

Hi!

Haritu dah pegi beli kain ela.. Semalam ajak mak,adik-adik pergi tempah baju raya pulak.. Tahun ni saje buat awal-awal.. Senang.. Nanti tak payah fikir baju raya last-last minute lagi.. NGEEEE.. Boleh fikir benda lain pulak dah.. Jadi, setel sudah 1 list untuk raya..




Kami tempah baju dekat2 dengan umah je.. Jalan kaki sampai dah.. Selesa dan sedap jugak makcik ni jahit baju.. Kami tempah 3 baju kurung pesak gantung, 1 kurung moden dan 1 kurung tradisional.. Guna hanya 18meter saje kain ela..


Ok,setel.. Jom balik.. Bulan puasa nanti boleh dah amek baju raya yg dah siap..

Love,
Rina