Followers

Tuesday, 10 April 2012

Ayam kampung Batang Benar!

Hi!

Tengahari tadi lunch makan ayam kampung.. Kak Faezah la rajin dok google tempat makan.. Burger besar aritu pon di recomend kan.. Jadi nya, ade je port makan baru.. Takpe2, makan untuk hidup kan.. Eh! Tetiba..

Ok, untuk lunch kali ni di Ayam Kampung Batang Benar Nilai.. Lebih kurang 1/2 jam la kot dari opis.. Carik punya carik, akhirnya jumpa.. Betul-betul sebelum sampai trafic light simpang 4 dekat tempat memandu Pajam.. Kalo dari Nilai, kedai makan ni sebelah kiri.. Suasana pon ok.. Panas memang la panas kan.. Tengahari tuuuu..


Ni signboard mula-mula masuk ke kedai.. Tapi! ni bukan kedai nye ye.. Buruk benauuu lak ghuperrr nye ha.. -..-


Sy order nasi putih, ayam kampung.. Ni datang dengan set la.. Ada sup, cili kicap.. Boleh tambah kuah masak lemak kalo nak.. Sambal dia pon boleh tahan sedap.. Kalo nak nasi ayam pon boleh.. Tapi, sy pilih nasi putih..


Ada ayam kampung panggang, itik panggang, daging panggang.. Ikan keli panggang.. Masakan goreng-goreng pon ada kalo tak nak makan ayam niiiii..


Siap ada poster lagi ha.. Kelassss!! Harga untuk sekor ayam panggang RM15.. Untuk set nasi ayam RM5 saje.. Mampu makan la.. Untuk set ikan keli panggang RM4 saje.. Untuk itik lupa daaaaaa.. HIHI..


Ini baru la rupa kedai nye.. 


Ada cendol, ABC jugak.. Sedap ohhh panas panas layan ni.. Kitaorang order cendol biasa,cendol kacang dan ABC..


Peace... Perut dah kenyanggg...


Siap minta kebenaran lagi nak amek gambar brother ni.. HIHI.. Cendol dia memang sedap.. Memang semuanya rasa..


Akak-akak opis ku memborong cendoi.. Akak-akak yang happy2 sukmo kalo perut dah kenyang.. HUHUHU..

Untuk makan dekat sini, sy kasi 4/5 la.. Tapi cendol nya 5/5.. Sangat sodap lah!! Kalo nak cuba, pegi la sana.. Dekat Pajam nak menghala ke LEKAS HIGHWAY..

Gambar tak berapa cantik.. Pakai camera fon jek..

Love,
Rina

2 comments:

  1. thanks follow blog i. dh follow u balik. u keje nilai ke? kt mane? :)

    ReplyDelete
  2. Thanks sis.. Sy keje kt KLIA sis :)sis duduk area2 sini eh?

    ReplyDelete