Followers

Thursday, 5 April 2012

Bermulanya hidup Adib!

Hi!

Dua hari lepas, Adib ada tunjuk borang untuk Atlet Sukan Sepak Takraw Negeri Sembilan.. Then, semalam tengahari baru dia calling2 suruh hantar pi Stadium Paroi.. Sebab ada taklimat.. Dengan laju-laju kakak nya mintak kebenaran bos untuk halfday semuanya.. Nasib baik la bos memahami..


Adib yang sangat super duper mengilo maen takraw.. Asal petang je hilang.. Asal petang je tak duduk umah.. Rupa nya dia selalu pi maen sepak takraw, then ade orang tengok dia maen. Then orang tu offer dia, sebab tengok dia ada bakat.. So, peluang dah ada depan mata kan.. Terima saje..


Kakak nya yang tak sempat2 nak ganti baju.. Pakai saje baju kurung pegi.. Balik umah, tunggu Adib siap-siap, pegi hantar gunting rambut dia semua dulu.. Dan, pukol 3pm jugak baru keluar Tol Nilai..


Sampai stadium paroi dalam pukul 345pm.. Pusing-pusing2 jugak sy nak carik stadium tertutup ni.. Sampai-sampai je, adib terus masuk.. Dia salam-salam semua, terus macam sebak pulak rasa.. Tak sampai hati nak biarkan dia pegi sesorang.. Terus sy ikot dia dari belakang..


Sementara tunggu jurulatih dia datang, sy pon ajak Adib bergambar la.. Almaklum la tak pernah sampai Stadium Paroi kan.. HUHU.. 


Jurulatih dia dah sampai, sy pon beransur la balik.. Nak kena amek adik keje lagi.. 


Tak dapat masuk stadium pon takpela.. Amek gambar je pon ok la.. HUHU..


Jadinya, Adib dah pon sign contract.. Maka jadi lah dia Atlet Pemain Sepak Takraw Negeri Sembilan hingga umur 21 Tahun.. Kalo perfomance dia bagus, insyaAllah akan di serap ke mana-mana sukan nanti.. Training 4 kali seminggu, elaun semua dapat.. Maka, bermula la hidup dia..

Terlalu jauh lagi Dib perjalanan hidup ko.. Bermacam-macam benda ko akan tempuh dalam hidup ni.. Pandai jaga diri, jaga maruah keluarga dan yang penting jangan lupa jasa Mak kita.. Ingat, susah payah mak besar kan kite.. Sampai masa kita balas jasa dia pulak.. Peringatan untuk diri Along juga.. Manusia mudah lupa kan.. Sama-sama lah kita ingat mengingati.. InsyaAllah..


So, marilah kita bergumbira dengan apa yang tuhan rezeki kan kepada adik sy.. HEHEHE.. Kakak nye over excited pulak nih.. HUHUHU..


Love,
Rina

No comments:

Post a Comment