Followers

Friday, 20 April 2012

Genap 1 tahun Braces!

Hi!

Dengan lafaz Bismillah, dengan ini sy mengumumkan.. HARI NI GENAP SETAHUN SAYA PAKAI BRACES.. Yehhhhhh!!!!! *^__^

Alhamdullilah.. Dengan bermacam-macam pengalaman.. Dengan bermacam-macam dugaan masa  pakai braces ni.. Hari ni, saat ni, detik ni, saya dah yakin dengan diri sendiri dengan berbraces.. Sy mula appointment dengan doc awal April 2011.. Tiap-tiap minggu jugak sy ulang alik ke klinik untuk proses pemasangan braces ni.. Leceh jugak sebenarnya..

20 April 2011, gigi sy berjaya di ikat dengan besi.. Seronok tak terkata.. Macam baru dapat duit beribu riban dari langit.. HEHEHEHE.. Dah nak genap setahun ni, macam-macam sakit datang.. Haritu ulser bapak besar!!!!! Sakit tak tercakap.. Pedih.. Lepas ulser dah elok, tekak pulak bengkak.. 2 kali pergi klinik.. Kali kedua jumpa Doc, baru lah dia kasi ubat paling kuat.. Doc kata, tekak sy ada kuman.. Erkkkk!!! -..-

Sebelum pakai braces..


Ni gambar tahun 2010.. Muka macam bebudak jek.. HIHIHI..


Sy ada 1 gigi taring.. Dulu kalau nak amek gambar, senyum tutup mulut je.. Jangan harap la nak senyum tunjuk gigi.. Maluwwwwwwww kata nya.. HEHEHE..

Selepas pakai braces..


Sekarang gigi taring dah yilek! HIHIHI.. Doc tak buang pon gigi taring tu.. Dia tolak masuk kan ke dalam je.. Dan selepas setahun, ni la hasil nya.. Masih dalam proses lagi ni.. Tahun lepas berapa bulan skip appoinment, gigi pon jonggang balik dah kedepan.. HUHUHU..

Sy kena cabut 4 batang gigi.. Tak kena cabut serentak.. Mula-mula cabut 1 kot.. Lupa la.. HIHIHI.. Gigi yg 1,2,3 cabut sebelum gigi kena ikat besi.. Gigi ke 4 kena cabut, time tu dah gigi dah ikat besi dah..



Sekarang pantang sua kan camera, menyeringai saja senyum nampak gigi dan tunjuk besi.. Whoahhhh!! Terasa diri ku begitu berharga dengan ada nya besi di gigi.. Ngeh Ngeh Ngeh.. :)

Kalo ikutkan, sy kena pakai braces 2 tahun.. Tpi dah skip beberapa appoinment tahun lepas, kena lagi 2 tahun lebih.. Tak pela lama-lama pon pakai.. Sayang pulak nak bukak.. HIHIHI.. I Love my braces muchhhh moreeee!!! *^__^

Love,
Rina

4 comments:

  1. mcm teringin nk pkai brace

    do follow my blog ya..:)
    http://sheilanasir.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. pakai la sis.. dah pakai nnti, syang nak bukak.. hehehe :)
    sy follow sis dah.. :)

    ReplyDelete
  3. saya pun pakai braces. november 2010 :)
    dah setahun lebih jugak.

    hehe

    ReplyDelete
  4. Seri Ayu : oooyke.. nak tengok gigi awk.. Hee :P

    ReplyDelete