Followers

Monday, 16 April 2012

Bersantap di Seoul Garden IOI Mall Puchong

Hi!

Ahad lepas makan tengahari bersama kawan-kawan di Seoul Garden IOI Puchong.. Kami makan 7 orang.. Lebih kurang RM35.++ seorang termasuk tax. Dan total 7 orang makan lebih kurang RM254.00.. Makan kat sini ala ala korea sikit kata orang yang dah pegi.. Kalo nak ala ala melayu sikit, macam seafood la kot.. HUHU..

Sampai IOI Mall lebih kurang pukul 12lebih.. Memang ngam ngam terus makan tengahari.. Sebelum pergi sy dah book dulu.. Daripada luar tempat makan ni nampak kecik.. Dah masuk dalam besar jugak.. Kebanyakan yang makan time tu ramai cina.. Tapi HALAL ye makan kat sini.. Dont worry..





Ada macam-macam makanan.. Ayam yang di salut bermacam-macam rempah.. Pilih je apa nak makan.. Dan makan la sampai kenyang.. Ada sorang ni memang tekak melayu sangat kan.. Terus tuju nasik terus.. HUHUHUHU.. Lapor nasik kata nya..

Sos dia pon sedap.. Air ada softdrink, coffee ada jugak rasa nya.. Cuma mineral water dia tak sedia kan.. Lain kali datang bawak mineral water sendiri keh.. Takde la kelat-kelat tekak makan seafood tu..



Makan dan terus makan ye kawan-kawan.. Sy tak makan banyak pon.. Sebab time ni tekak bengkak.. Makan sikit sikit je.. Cuit-cuit je.. Sobsss Sobsss T__T.. Takpe takpe, nanti repeat lagi.. HEHEHEHE..




Zaihan, Husband & Baby Adriana Iffa.. Akhirnya dapat makan bersama depaorang ni.. Susah sangat nak carik masa yang sesuai.. Dan sangat susah okeh nak contact si Zaihan ni.. Kerja bukan nye jauh pon.. Dekat KLIA jugak.. Rumah pon dekat jugak.. Tapi, susah giler nak jumpa.. HEHEHEHE..


Hari ku dengan make up.. HEWHEWHEW.. Happy sangat dapat jumpa kawan-kawan aritu.. Kenyang dapat borak-borak, gelak-gelak, gosip-gosip.. Opsssss!!!


Bakar dan terus bakar lagi.. Makan nye idak.. Bakar kan untuk orang jek..




Ni je mampu ku telan.. SobsssSobsss.. Tekak ku tak mengizinkan makan lelebih.. Lagi-lagi berminyak tu..


Ni bukan kerang bakar, ni kerang hangit!!!! HAHAHAHA.. Borak-borak punya pasal, sampai lupa kerang tengah tenggek..




Zaihan, Auntie Rina & Baby Adriana.. Senyum je budak kenit ni bergambar.. Bila nak duk dekat dengan dia, dia tengok gigi sy.. HAHAHAHA..


Kami dah kenyang.. Kawan-kawan cakap sedap makanan kat sini.. Sy tengok diaorang makan pon non stop.. Borak-borak jugak, mulut pon penuh penuh jugak.. HEHEHEHE..


Next time kita makan-makan lagi keh..


Bila tengok dua orang Husband,Wife, Baby ni, terasa tak sabar nak kawen then ada Baby.. HEKHEKHEK.. Bila husband zai makan, zai pegang anak.. Layan-layan anak dia.. Nasib la anak dia time tu mood ok kata zai.. Kalau tak, berperang dah dia time tu dengan anak dia.. HAHAHA.. Turn zai makan, husband dia pulak jaga anak.. Macam tu la orang yang dah kawen.. Ehhh! :) Ni pasangan kahwen muda tau.. 



Zaihan sebaya dengan sy dan dah ada Baby sorang.. Zaihan kawan sekolah dari sekolah rendah lagi.. Kami berdua takde la rapat sangat.. Kenal kenal, say Hi Hi cam tu je.. Mula rapat bila kerja sama time lepas SPM.. Dan terus lah rapat sampai sekarang..



Taha member masa induksi dulu.. Sy, Zaihan & Taha satu group.. Dan secara tak langsung nya, kami berkawan la sampai sekarang.. Kebanyakan kawan-kawan induksi yang lain, susah nak jumpa.. Taha je rajin contact kitaorang berdua..


Nak balik dah.. Walaupun 3 jam je jumpa, borak-borak.. Sangat berharga okeh masa dengan kawan-kawan.. Lepas ni sangat susah la nak jumpa, makan-makan dan borak-borak lagi..

*15April2012|SeoulGardenIOIPuchong*

Love,
Rina

2 comments:

  1. wahh sedapnye makanan2 tu..lapar pulak rasa perut ni huuu

    ReplyDelete
  2. Hihi.. MAri lah makan kak.. :PP

    ReplyDelete