Followers

Friday, 13 April 2012

Misi Mencari Baju Raya

Hi!

Misi mencari baju raya bersama adik ku.. Tahun ni konon nya nak beli kain sari je nak buat baju raya.. Tak nak jadi macam tahun2 lepas.. Carik baju raya last-last minute..T__T  Sangat tak best.. Macam tahun lepas, baju melayu adik-adik dah siap tempah dengan akak opis.. Sebelum puasa lagi dah tempah.. Time puasa dapat dah baju melayu.. Sangat cantik dan puas hati dengan baju melayu tu.. Tahun ni pon nak tempah awal-awal.. Kalo tak, takde la budget ku lari macam tahun-tahun sudah..  WUHUHUHUHU... Belajar dari kesilapan ye!


Semalam lepas keje, terus ajak adik pegi pekan nilai.. Carik sari.. Lalu lalang situ, ada perasan satu kedai jual sari.. Then, terus pikir beli kat situ jela.. Dekat klang pon ada jugak.. Lagi murah.. Tapi kalau di kira-kira balik.. Sama je. Tol,minyak lagi kan.. Jadinya, sy pegi je yang dekat-dekat.. Jimat pon jimat.. HEHEHE..

Juling mata kau nak pilih.. Macam-macam kaler ada.. Macam macam design ada.. Tapi awas! Kalo sesiapa nak beli kain sari ni, jangan pilih yang macam nak raya diaorang pulak.. HIHIHIHI.. Beli yang simple-simple dan like-like je.. HIHIHI..


Yang kat rak tu semua nya yang lap lip lap.. Mahal tu.. Tak mampu la!! HUHU.. Sy carik yang murah2 saje.. Untuk buat baju raya family.. Biar murah, asalkan cantik.. Pandai pilih design, nampak la mahal sikit kain tu.. Kan.. Kan..


Masuk masuk je kedai ni, sy dengan adik dah kembang-kembang kan hidung.. Macam ni "-..-" HAHAHAHA.. Bau nya sangat tak tahan.. Dengan lagu diaorang lagi.. Bawak bersabar jela.. T__T Tapi, dah dekat setengah jam duduk dalam tu, lama-lama dah sebati bau nye.. HEHEHEHE..


Gambar tak berapa jelas.. Pening jugak nak pilih warna ape.. Design macam ne.. Tak decide pon nak warna baju ape tahun ni.. Pilih punya pilih, ikut keputusan adik jela.. Tak larat dah nak pikir.. Sy nak amek oren, dia nak amek turqoise like like green tuh.. Adik cakap oren terang sangat.. Jadinya amek la turqoise like like green tuh.. Macam mane lak ek kalo dah jadi baju nanti.. HMMMMMMMMMM..

Kain Sari ni 6meter.. Sy beli 3 pasang je.. Jadinya cukup la untuk sy,mak dan adik perempuan dua orang dan kalo ada lebih kain, nak buat kan jugak baju kurung untuk nenek.. 3 pasang dengan harga RM99.00 saje.. Murah oooOOOoo.. :)


Ni la kedai nye.. Apa yang tertulis kat signboard tu satu ape pon tak paham.. Yang paham "Ella Fesyen" jek.. HIHIHI.. Tak sabar dah ni nak pi tempah baju raya.. Nak anta kat tailor mana ye???

Love,
Rina

2 comments:

  1. awai nya cari baju rayewww? hewhew

    okay, ayat nak rempit pule. maaf :)

    ReplyDelete
  2. Hewhewhew.. Takut budget lari.. tu carik awal-awal.. HIHIHI :)

    ReplyDelete