Followers

Thursday, 31 May 2012

31 Mei 2012 Jumpa dentist lagi!

Hi!

Macam biasa la, tiap-tiap bulan ada appointment dengan dentist.. Nak tukar getah.. Sy buat appoinment 25hb Mei 2012 untuk bulan ni.. Tunggu punya tunggu, klinik takde call untuk sah kan datang ke tak appoinment tu.. Petang tu, sy tergerak hati nak call klinik.. Sekali diaorang check, appoinment 25hb June 2012! Errrrrrkkkk!! -___-!

Dan kebetulan doc takde pulak, pergi kursus.. Jadinya, dapat la tarikh 31 Mei 2012, 1130am.. Kite punya lah dah excited nak tukar getah, sekali tunda daaaaaaa.. HIHIHI.. Takpela, janji tukarkan..


Black + Pink, colour ni sebelum tukar ke colour lain.. *hudusnye muka buat camnih..hikhik*



Taraaaaaa!!! Dah berwarna baru getah sy.. GREEN GREEN GREEN.. I like!!! :)


Hi! Gigi besi saya berusia 1 tahun 1 bulan 11 hari.. *^___^

Next appoinment 25 June 2012 pulak.. Doc cakap, gigi ku lambat nye bergerak.. Kembang lagik katanya.. Hmmmmm.. Takpe,takpe.. Sy suka datang klinik doc ni.. wuhuhuhuuu.. :)

Love,
Rina

Wednesday, 30 May 2012

Gotong Royong & PortLuck

Hi!

Sehati sesuara kami reramai satu opis mengemas stor P&D yang agak kelam kabut.. HAHAHAHA.. Reramai jugak bawak portLuck.. Baru best sikit.. Tengah penat-penat buat keje, tau-tau ada je makanan untuk di cuit-cuit..


Salah sesorang staff yang kerja kuat mengemas stor.. HEWHEWHEW :P


Siap pakai sarung tangan bagai ha.. Mesti pakai keh.. Nak sorting-sorting kertas yang tak guna semuanya.. Nak pakai balik semula fail-fail yang masih elok.. Jimat dah kan budget untuk setengah tahun ni.. *Jimat la sangat kan.. HUHUHU..

Ok, jom layan gambar para hero heroin bertungkus lumus mengerjakan stor..


Lets go friendssss~~~ :)


Semangat akak-akak kita, mak-mak kita nih.. :)


Ibu mengandung pon sempat lagi menolong ha.. HEHEHEHE :P


ok, Peace yaww! :)


Hero-hero P&D.. 


Tu dia.. Semangat memasing sorting.. Document2 zaman tok kaduk bila tah semua nya terkeluar time nih..

Sebelum buat keja, kita makan dulu.. Kasi ada tenaga.. HEWHEWHEW :P


Laksa Laksam.. *eh,betul ke ni? :P


Sambal cili padi mak sy.. Menjadi kegilaan akak-akak opis ku.. WUHUHUHUHU~~


Kentangsss... Serius rasa macam  kentangssss KFC keh.. Sedapppp~~~


Salad buah.. Sedap! :)

Antara menu hari tu.. Banyak lagi menu.. Tak sempat nak snap.. Memasing dah sambar dulu.. Briefing dulu sebelum mula kan tugas.. Makan-makan dan terus buat kerja..


Ni gambar belah petang.. Staff pon makin surut menolong.. Ada pegi meeting, pegi detinggg.. Eh, silap! Petang ramai ada hal.. So, pepagi jela ramai orang..


Gila serius penat ooooOOOOooo~ Peluh ketiak.. Sakit pinggang, sakit kepala, sakit luntut.. Sakit semuanya.. =__=!


See, dah clear kan kat depan stor ni.. Mula-mula tadi macam kapal pecah.. BERSEPAH!


Ok, dah petang-petang memang dah ting tong memasing.. Time utk pulang.. Nasib la buat ni hari jumaat.. Sabtu cuti.. Lega sikit boleh berehat.. Fuhhhh~~

Syabas u ollss.. Berjaya sesama kerah tenaga kemas kan stor kita.. Mana yang tak sumbang tenaga tu, paham-paham dah la.. Kita makan besau nanti, jangan ajak depaorang.. HAHAHAHA.. Kejam kan! :P

Majulah P&D untuk Malaysia Aiports Holdings Berhad.. HUHUHUHU *Semangat ni.. *^__^

**25Mei2012|OfficeP&D

Love,
Rina


Tuesday, 29 May 2012

Menadah muka di Demo Class Kak Fareha Rahmat~

Hi!

26hb May 2012 aritu ada join Demo class Kak Fareha Rahmat.. Dia buat antara MUA je demo ni.. Untuk improve kan lagi skill MUA diaorang.. 2 orang MUA dan 2 orang Model saja untuk sesi ni.. So, sy saje jela PM Kak Fareha kat FB time dia announce nak carik model tu.. Sekali, sy terpilih.. Tadah muka je datang class dia.. Dan terus jadik cantik macam babydoll.. Opssss!! *Perasan sudeyyyy~~ HIKHIKHIK..


Sy tadah muka pada kawan Kak Fareha, Kak Fazila Lee.. First jumpa Kak Zila ni.. Friendly jugak macam Kak Fareha.. Dan dia tengah pregnant anak 1st.. Inai di jari pon tak hilang lagi..

Class start kol 1.30pm.. Pung Pang kol 2lebih jugak start.. Model kak Fareha yang akak dok sebelah sy tu.. Friendly jugak.. Depaorang kerja sama..


Taaaaaraaaaaaa!!!!! Dah siap.. *^___~

Sy mintak buat light2 jek.. Sebab malam nak pi kenduri kat Bangi.. Karang mau terkejut pulak orang tengok makeUp tetebal nak pi mana deq nun.. HUHUHUHU..


Bulu mata yang Kak Zila pakaikan ni serius tak berat.. Dan dia pakai kan 2layer bulu mata ni.. Selalu sy pakai bulu mata yang tebal dan punya la payah nak bukak mata besau besau.. Rasa macam dah bukak besau dah, rupanya kecik je mata.. =__=!






Dah siap dua dua model, haruslah bergambar.. Ni semua gambar dari camera Kak Fareha.. Gambar dari camera Kak Zila, belum lagi ku dapat.. Update mana yang ada jela yerr..


Dan, dan ni la dia Kak Zila.. Macam cina sikit kan.. Dia sangat friendly ohkey.. Tq Kak Fareha kasi sy peluang ni lagi.. Best-best tadah muka je nih.. HAHAHAHA~ :P

**Fareha Rahmat|26May2012|Putrajaya

Love,
Rina

Sunday, 27 May 2012

Himpunan Sejuta Belia - Part 5

Hi!

Dan untuk hari terakhirnya di Hari Belia putrajaya.. Giler ah.. Hari-hari pergi.. Ayooooo :P


Saya ada Kak Ngah.. *^___^


Wink Wink *^___~


Pergi bersama mereka yang tersayang.. *^__~

Hari last pergi, tak tau nak pusing mane dah.. Fenat hokeyyyy!!! =__=! Jejalan sikit, lepas tu melepak saje..

*HimpunanSejutaBeliaPutrajaya|27Mei2012

Love,
Rina

Saturday, 26 May 2012

Himpunan Sejuta Belia - Part 4

Hi!

Pegi lagi sabtu malam.. Ape tak de keje ke hari-hari pegi daaaaa... Dah alang-alang ku di Putrajaya Sabtu tu, pusing-pusing lagik la.. WUHUHUHU..








Dan akhirnya dapat Kad Keahlian untuk Catalyst.. Berzaman tunggu.. Giler kebelakang booth catalyst ni.. Nasib baik jumpa.. Beli VCO, konpom la dapat harga ahli kan.. Ngeh Ngeh :P

*HimpunanSejutaBeliaPutrajaya|26Mei2012

Love,
Rina

Friday, 25 May 2012

Himpunan Sejuta Belia - Part 3

Hi!

Jumaat malam pergi lagi.. Bawak family sy ke sana..


Ashiq yang tak reti duduk diam bila tengok ramai orang..


Adik (Angah) ku yang perangai pelik-pelik.. HUHUHU.. :P *Pape pon, aku tetap sayang ko la gemokkkkk!! HEHEHE..



Jalan tak nak orang pegang.. Haishhhhh budak kenit nih...


Nasib baik abang nya dua orang tu takde, kalo ada.. Pengsan la melayan depaorang bertiga! Lasak ohkeyyyy~~






Dalam 930pm sampai sana, jam 11pm balik.. Ashiq jalan jalan pon dah terhuyung hayang.. Dia dah mengantuk.. Siap terbaring atas jalan lagik.. HAHAHA..

Mak bukan main lagik, macam - macam beli.. Angah belanja katanya.. Layan jela mak..

*HimpunanSejutaBeliaPutrajaya|25Mei2012

Love,
Rina

Himpunan Sejuta Belia - Part 2

Hi!

Hari kedua pergi dengan akak-akak opis pulak.. Tengahari jumaat rehat lama.. Larik kami semua ke Putrajaya... HIHIHI.. Dengan berbaju kurung.. Panas OOOooooOOoo~ :)


Kecik kecik mata semua sebab panas.. HIHIHI :P


Saya over di situ.. HEWHEWHEW :P


Nyammeh~~






Semua balik happy jek.. Datang tangan kosong, balik? Paham-paham dah la.. Pantang dapat barang free, Cecepat redah.. HAHAHAHA..


Dan, sy dapat free ni.. Pergi booth ape tah nama nya.. Main pusing-pusing roda, dapat 100plus.. Pergi booth Avon, ada cousin jaga.. Akak opis beli barang Avon, sy dapat brooch free.. Ngeh Ngeh :P

*HimpunanSejutaBeliaPutrajaya|25Mei2012

Love,
Rina