Followers

Saturday, 30 June 2012

#LirikLagu5 - I Will Always Love~

If I should stay,
I would only be in your way.
So I’ll go
But I know
I’ll think of you every step of the way.

And I will always love you
Will always love you.
You,My Darling you…(mmm..)

Bittersweet memories
That is all I’m taking with me.
So, goodbye.Please don’t cry.
We both know
I’m not what you, you need

And I will always love you,
Will always love you

I hope life treats you kind.
And I hope you have all you dreamed of.
And I’m wishing you joy and happiness.
But above all this – I wish you love.

And I will always love you.
Will always love you.
Will always love you.
Will always love you.

Will always love you
Will always love you…babe
Will always love you
Darling
Ooh always,I’ll always love you…

*Whitney Houston - I will always Love*

Wednesday, 27 June 2012

Review Product : Lipstick Revlon Merah Makngah!

Hi & Assalammualaikum~

Cantik je tengok artis-artis pakai lipstik merah makngah kan..
Ku pon cuba la.. Excited!!!
Memula survey dulu-dulu kat watson Alamanda..
Cukup masa, rembat satu.. HEHEHEH!~ :D


Sy pilih Revlon Super Lustrous Lipstick ni..
Ni macam ala-ala merah oren sikit..


Harga dah lupa la berapa time beli ni..
Rasa nya beli masa promotion aritu.. Bawah RM30 kot..


Code nya 654 Ravish Me Red..
Kalau nak pakai lipstick merah makngah ni, make up mata kena ala kadar  je..
Jangan heavey sangat.. Nanti macam opera cina pulop.. Tu kalau sy pakai la.. HIKHIKS!~


Ku sudah jatuh hati pada mu.. WUHUHUHU!~ *^___^
Macam ni la ghupe nya bila dah di oles pada bibir ku.. Ngeh Ngeh..
Merah sangat! Tapi sy suka.. Terasa diriku begitu berharga.. Cewahhh!~
Selamat mencuba geng!

Love,
Rina


Tuesday, 26 June 2012

Balik Kampung Makan durian..

Hi & Assalammualaikum~

Dah dapat MC, tidak la duduk umah saja..
Walaupon sakit gigi, ku gagahkan jugak berjalan.. WUHUHUHU!~
Next destinasi ialah balik Kampung sy makan lulian! Lulian! Lulian!!! Yeyyyyy!~ *^___^


Ini adalah nenek sy a.k.a Andung.. Kami cucu-cucu nya panggil Andung saja.. 
Nape panggil Andung? Sila la tanye nenek ku sendiri.. Malas nk story.. MUAHAHA~
Kampung sy di Batu 17, Ulu Langat..Dan ni kampung sebelah arwah Ayah..
Yang budak kenit sebelah Andung tu anak sepupu ku.. Mikhail nama nya..
Dah besyar dah dia.. Bukan main petah bercakap..


See see isi nya kuning lagi enak berkrimm..
Nyummeh!~ :)


Pokcik yang dah tak tentu ala arah bila dapat makan lulian..HEHEHE~
Terus macam tak tahu mane satu nak bukak..
Ondeway masa nak balik ghumah Andung, boleh dia cakap kita patah balik la..
HAPERRR??? dah nak sampai kau nak patah balik?? Memang tak la..
Sebenarnya, dia first time nak jumpa Andung.. HIKHIKHIK.. Malu latuwwww~
Belasah jela labu.. Buat selamber je.. Ringan-ringan kan aje mulut berborak..
Setel~


Ishhhh! Makan comot.. Cam budak-budak..


Kami gumbira menikmati lulian lulian yang ader..
HEHEHEHE~


Bukak je durian, laju-laju amek..
Masuk je durian dalam mulut, PERGGGGHHH!!!
Terasa sedap nya lemak manis berkrim.. SLURPPPPP~
Ada isi tebal..Ada isi nipis..Ada syedap..Ada kurang syedap..
Tapi, sangat nya puas *^_____^


Berbijih bijih kitaorang berdua je makan..
1 baldi Andung hadap kan ke kami..
Uihhh.. rezeki2..


Awak dah kenapa???
Kekenyangan ke?
Kesedapan ke?
EKEKEKEKEK!~ :D


Kuning nye isi.. Nyumm Nyum!~
*^_____^

*Masuk dusun pakai baju kurung..Mampu??* :P
*Dan muka tengah tahan sakit gigi.. T___T*

Dah melantak lulian, ke dusun la kami..
Mikhail dok sibuk nak pi kobon (kebun)..
Maka, masuk la dusun kat belakang umah Andung..
Masa lalu tu, ada durian dah jatuh.. Comil2, kecik2 je..
Sy dok tercegat sekejap, sebab teruja tengok durian bergelimpangan 2,3 bijih..
Andung cakap, pi jalan cepat.. Nanti buat jatuh..
Haihhhh!~ Baiklah..


View daripada pondok durian..
Nyamuk banyak nye.. -___-'


Dan lagi.. Ada sepupu sy jaga dusun ni...
Dia dok melepak kat pondok ni.. Siap ada astro bagai..
Tapi tak sempat snap.. Sebab berperang dengan nyamuk!!!


Dok rehat sekejap kat pondok..
Sy, Andung & Mikhail..
Alahai.. Best nye dok memanja ngn Andung sekejap time ni..
Terus teringat kat arwah ayah... T_____T
Yela, ku balik kampung pon jarang.. T____T
Bukan nya jauh pon.. Tapi, apa kan daya..
Hmmmm..


"Buat peace cepat Mikhail.."
"Peacccccccceeeeeeeeeeeee" :D


Manggis ada, pulasan ada..
Tapi pulasan tak de yang masak lagi..
Langsat pon tak de yang dah masak..
Makan durian dengan manggis je..


Tengah tunggu Andung ngan pokcik Ecad kutip doyan lagi..
Kat tepi jalan pon sempat pose... WUHUHUHU~


Hasil kutipan tadi.. Kena la buang dulu daun-daun yang melekat..


Ishhhhh.. Budak kenit pon sibuk nak sapu doyan kata nya..
Comil jek doyan nye.. Kecik..


"Mikhail, jom amek gambar"


"Sini akak ajarkan"..
Srettt Sretttt Sekejap, terus  bawak masuk dalam..


Muka tak puas hati ye.. HEHEHEHE!~ :D


Ni la dia Mikhail anak sepupu ku.. Sangat petah bercakap..
Umur baru 2tahun lebih.. Dah pandai cakap minang.. HAHAHA~
Terkejut sy bila dengar dia cakap..
Dia tengah main motor mainan..
Sekali dia cakap " Tersangkuit tayarnya"
Terus ku kagum! Haaaaa!!! :O
Yela, dok hari-hari dengar mama dia cakap ngn Andung cakap minang..
Dia pon pandai la ikut..


Walaupon sekejap ku balik kampung, dapat jugak jumpa Andung..
Dapat jugak beborak dengan Andung.. Rindu sesangat ngan Kampung Ayah..
Dapat makan doyan Hjh Derama.. Dapat makan sambal tempoyak Andung..Nyummm!!
Malam baru bertolak balik.. Penuh bonet keta dengan durian..HEHEHE!~
Andung suruh bawak balik, bagi adik-adik makan..
Nasib baik ondeway balik tu, dalam keta tak bau sangat durian..
Sebab dah letak daun pandan.. Kurang la sikit bau nya..
Nanti bebila boleh balik lagi makan durian.. :D

Love,
Rina



Monday, 25 June 2012

25 June 2012 Jumpa Dentist lagi daaa~

Hi & Assalammualaikum~

Rutin bulanan sy tiap-tiap bulan biasa la, jumpa dentist..
Tukar colour elastic band, progress movement gigi and sekutu-kutu dengan nya..
Nasib la Sepang-Bangi je..
Kalau Sepang-Klang, nangis airmata darah kuar duit bayar tol,minyak,makan lagi.. T____T
Nasib baik masa nak buat braces dulu, hati tertarik nak buat kat Bangi.. Syukur~


Taraaaaa~~ Taaadaaaa~~ :D
Dah tukar colour GREY+PINK.. Gigi atas pakai colour GREY.. Gigi bawah pakai colour PINK..
Tapi, pakai colour grey cam tak nampak striking sangat la pulop..
Sy suka colour yg striking.. Bila senyum, tak nampak pulop gigi bawah.. HMMMMM..
Silap pilih colour yea kat sini.. Mula-mula lagi la, pilih atas bawah nak grey je..
Pastu, cop-cop!! Sy nak pink jugak.. TEHEEEEE~
Macam-macam kerenah kan.. Nasib baik staff Klinik Lisa Alis tu okhey..
Kalau tak ohkey, tak nak bayar.. HAHAHA~
*Tetiba tak nak bayar pulop dah..

Dan kali ni, doc cakap getah tebal sikit..
Patut le masa dia terik nak selit-selitkan celah gigi ni, terasa sakitnya!!!!!!
Dan malam nak tidur, hamekkkk!! Gigi atas bawah sakit.. T____T
Rasa sakit macam sampai nak terajang orang.. GILA SAKITTTTTTTT!!!!
So, sesiapa yg nak pakai braces nanti.. Sila la kental kan jiwa anda..
Cantik sedang memakai braces hanya lah di mata orang yg melihat dan kagum melihat..
Yang menanggung sakit nya, kita ooooOOOOooo...
Dan yang lagi best, MC lepas appoinment ni.. Yeyy!! :D

Next appoinment 27July2012.. InsyaAllah~

Love,
Rina

Friday, 22 June 2012

Entry Bergambar Bersama Kakak-Kakak Office ku~

Hi & Assalammualaikum~

Takde ape nak update, cuma nak show off picture-picture kami kat opis je.. HEWHEWHEW~ :P

Sila la layan~












Ok, habesh dah.. Sila la buat kerja eh.. :P

*^___________^

^________^

^______^

^____^

^__^
Love,
Rina

Thursday, 21 June 2012

#LirikLagu4- Cinta Itu Nyawa~

Masihkah aku yang bertamu
Ke sudut rindu di hatimu
Telahkah lesu langsung pudar
Bila di mata jauh

Bagaimana ku mampu tenang
Sedang kau ku biarkan pergi
Walau hati tak pernah rela
Bibirku tak berhujah

Ada detik-detik dalam hayat ku sesali
Inginku ulangi waktu,ubah masa lalu

Ku sedari cinta perlu ketabahan
Dan keberanian kerna cinta itu nyawa

Ku pernah punyai segalanya
Kau pernah ada di sisiku
Sepantas petik dua jari
Kau tak lagi ku punya

Ada detik detik dalam hayat ku sesali
Inginku ulangi waktu, Ubah masa lalu

Kusedari cinta perlu ketabahan
Dan keberanian kerana cinta itu nyawa

Betapa pun ku cuba melawan perasaan
Kau tak pernah sepi dari hatiku ini
Dalam laman angan sering aku lawatimu
Ku meminta, ku memujuk kau pulang kembali
Ke sisi

Ada detik detik dalam hayat ku sesali
Inginku ulangi waktu, Ubah masa lalu

Kusedari cinta perlu ketabahan
Dan keberanian kerana cinta itu nyawa

*Cinta Itu Nyawa - Sarah Raisuddin & Shuib*

Wednesday, 20 June 2012

Tolong bawak saya pergi sini boleh??

Hi & Assalammualaikum~

*Ni entry mengedikss jap*

Kepada sesiapa yang rasa-rasa baik hati nak bawak sy jejalan, saya nak pergi tempat ni ! HEWHEW~ T__T

1) Cameron Highland

atau

2) Genting Highland

atau

3) Bukit Tinggi

atau

4) Makan-makan dengan puas nye

sebab......

Keadaan diri ku agak tak stabil sekarang ni.. Beribu-ribu perasaan ada.. Hmmmm~ Dan nak release tensioooOOOOOoooonn.. T____T

Love,
Rina

Tuesday, 19 June 2012

Life is Tayar Basikal~

Hi & Assalammualaikum~

Hidup adalah seperti tayar basikal.. Kayuh dan terus kayuh utk sampai ke destinasi.. Kadang-kadang terkena paku.. Kita perlu berhenti seketika untuk membuang paku itu.. Kadang-kadang terkena tahi.. Biar kan saja, dan terus mengayuh.. Kadang-kadang terlanggar lopak air.. Kadang terlanggar lubang-lubang kecil.. Dan akhirnya sampai ke destinasi yang di tuju dengan banyak memori dan pengalaman.. Kita mungkin boleh berkata, Wah! panjangnya perjalanan.. Tapi, tanpa sedar.. Kita telah tempuh berbagai-bagai cabaran dan rintangan.. Hidup kita seperti pelangi, penuh dengan warna warni.. 

Love - Rina

Monday, 18 June 2012

Dapat Kad Jemputan Kahwin Irine Nadia Marcello~

Hi & Assalammualaikum~

*Gambar tak bape cantikss..Snap guna fon jek!*

Haritu terkejut gilos dapat inbox dari Irine nak kan address saya.. Kata nak pos kad kawen.. ^^ Blogger femes keh Irine ni.. WUHUHUHU~ Dan dia jugak di kategorikan jugak kahwin muda.. Umur dia baru 20tahun.. Rezeki & jodoh dia kahwin awal kan.. Beshhh nye! :)

Kad kahwin dia pon de vasss.. Suka tengok.. InsyaAllah, kalo takde pape sampai la nanti ye Cik Irine~ :) *Ni belog irine.. http://irinenadia.blogspot.com/

Love,
Rina

Sunday, 17 June 2012

Baju Kaftan Peach Saya!

Hi & Assalammualaikum~

*gambar seseorang takde..letak gambar la ek gambar berdua ni..jangan meluat yer* :P

Ramai kengkawan tanya baju ni sy beli kat mana.. Baju ni sy tempah.. Guna kain 2meter dan bidang kain 45".. Kalo guna bidang kain 60", lengan nya panjang la.. Yang sy punya ni, sebidang2 kain 45".. Leher sy buat macam leher baju melayu tu.. Kalo ada sesiapa yang berminat nak buat baju raya, buat la fesyen ni.. Fesyen ni pon sy google la.. Ape lagi.. HEHEHEHE~

Kain yang sy pakai tu, kain sy yang dah sedia ada.. Kalo pakai dengan kain pario cantik kot.. Tak sempat nak carik haritu, sebab rushing nak pergi kenduri kat terengganu.. So, padan kan jela dengan apa yang ada.. *^_____^

Kalau nak pilih kain, pilih kain yang jenis jatuh ke.. Cantik sikit kan.. Kalo buat ikut ira serong pon lagi cantik agaknya.. Sy pon ni, kain ngam-ngam 2 meter, tak boleh nak buat ikut ira serong.. Buat jela mane yang termampu dek tailor.. Last-last minute tempah ni.. Nasib baik sempat siap..


Sy ikot contoh ni.. Sangat cantik kan baju dia.. Tengok banyak-banyak kali sampai tak berkelip! -___-!
Rasa macam nak jerit kuat-kuat "aaaaaaaaaaaaaa!! CANTIK NYA!" :P *Suka kasut dia*

Ok, tu je sy share apa yang sy pakai.. Sebab ramai yang tanye.. Next time, ada fesyen lain sy share eh.. Oh, ye! kalo nak tempah dengan tailor sy pon boleh.. Pape, tinggal komen yea.. Tatatatatata~

Love,
Rina

Saturday, 16 June 2012

Taman Tamadun Islam, Terengganu~

Hi & Assalammualaikum~


Pintu gerbang nak masuk ke Taman Tamadun Islam & Masjid Kristal..


Last tempat utk jejalan kat Terengganu, sy pergi Taman Tamadun Islam.. Tiket masuk untuk dewasa RM15 saje.. Lepas tu dapat free voucher meal RM2 dan dapat voucher RM2 untuk beli souvenir kat kedai diaorang..

*Gambar ihsan : Google*

Bila masuk je, dapat la passport macam ni.. Tanda kita dah pernah sampai Taman Tamadun Islam ni.. Utk kali kedua masuk, free naik basikal.. Tapi bayar tetap RM15 la..


*^____^


Happy nye nampak.. *^___^

Antara gambar-gambar yg di klik klik klik~




















Dah panas sangat jalan kat luar, kitaorang masuk sini tengok wayang sekejap.. Dalam ni takleh amek gambar, tapi sy dah teramek pulop.. HUHUHU~


Lepas tengok video yg di tayangkan tu, masuk muzium kat sebelah pulak..









Ada jugak sewa basikal.. Tapi, tak rasa nak berbasikal pulak time ni.. Bertambah penat+berpeluh lagi adalah.. Baik jalan kaki je.. Panas usah cite la.. Meleleh2 peluh wa cakap lu.. HUKHUKHUK~ Taman  ni tutup pukul 6.15pm rasanya..

Masa kitaorang masuk ni, tak ramai orang.. Ade la 1 rombongan naik tram dan kiteorang si penjalan kaki.. Sunyi je.. Masa jalan tu, takut jugak.. Ye la, macam betul-betul rasa kat depan masjid-masjid tu.. Dengan sunyi nya.. Keluar je dari taman ni, terus pegi beli souvenir sebab nak guna voucher yg dapat tu.. Dan dapat la beli keychain satu..


Masjid kristal ni selang 1 bangunan je dari Taman Tamadun Islam ni.. Nak jalan kaki boleh, nak bawak  kereta ke masjid pon boleh.. Nak masuk ke Masjid Kristal ni free saje..


Kitaorang jalan kaki lalu kat titi tepi nih.. Redah je panas-panas pon.. Asal jalan sikit amek gambar, asal jalan sikit pose.. Dah gila camera nak buat camne.. HUHUHU~ -_____-!


Muka pokcik yang tak tahan panas.. Muka mokcik yang depan ni, rileks je.. HAHAHAHAH~




Taraaaaaaaaa~ Dah sampai pon.. Tergamam seketika tengok cantik nya kubah-kubah tu..

Dan gambar yang terakhir sebelum berangkat balik KL~


**********


********


*****


***


**


*




U & I.. *tetiba.. HUHUHU~ *^____^

Takde orang nak snap kat gambar kitaorang.. Syiok sendiri jela bergambar.. HAHAHA~ Pergi kat cafe tebus kupon.. Dapat  beli air je..

Petang terus gerak balik KL.. Singgah kedai yg tepi pantai makan.. Isik perut dulu sebelum balik.. Hujan lebat pulak time tu.. Dalam 7lebih gerak, pukul 430am sampai umah.. Errkkk!! -__-! Esok terus nya tak bangun2 pegi keje.. HAHAHAHAHA~

Maka, berakhir la sudah cuti-cuti malaysia ku di Negeri Terengganu.. Enjoy walaupon ronda-ronda hanya berdua.. Dah habis jugak entry yang tengah trun nak di publish dalam scheduled ni.. Cerita-cerita lain pon tertangguh.. HUHUHUHU~ Ok, Bai!

Love,
Rina