Followers

Monday, 11 June 2012

Heading To Kuala Terengganu~

Hi & Assalammualaikum~


3hari 2 malam ku berkampung di Kuala Terengganu, untuk datang memeriahkan Wedding my beloved brother (Jijie Hilmi).. *Ok,takleh letak loving loving sangat,nanti cyg ku marah!* HEWHEW~ Jijie adalah kawan lama sy dulu time keje kat Anggerik dulu. Dia seorang yang sangat baik & suka belanja sy makan dulu!! Ngeh Ngeh!! :P Dan dia telah ku anggap sebagai Abang dah.. *maklum la orang takde abang kan.. Sobss Sobss.. Tu pon, ade jugak orang salah anggap suatu tika dulu.. Ade ke cakap kitaorang ni kapel.. Haissshhhhh~


Balik-balik je umah, tengok bekal dah tersedia atas meja.. Sambal cili padi dan ikan kembung masak asam pedas.. Memang terbaik! Makanan kegemaran ku.. Ni bekal untuk di bawa ke terengganu yea.. Tq mummy masak kan! :)



Petang jumaat dah gerak.. Dari sini, sy gerak dengan Irshad.. Gerak berdua je lebih baik.. Kan? -__-! Keluar tol gombak lebih kurang pukul 4 lebih macam tu.. Berhenti rehat kat rnr Temerloh.. Minum2,makan2 dulu.. Then lepas tu, turn sy pulak bawak kereta sampai la ke kemaman.. Rare tak? HUHUHUHU~

Sampai kemaman, topap minyak, lepaskan "hajat" dulu.. Tanya org kat petronas tu, nak ke kuala terengganu ikot mane semua.. Sekali, ade lagi lebih kurang 2@3 jam nak sampai ke bandar kuala terengganu.. Lepas isi minyak, berhenti makan dulu.. Lapar ooooOOOoo~ Berbekal kan sambal cili padi, asam pedas mak ku tadi, maka dengan lahap nya sy makan.. Ada orang terangkat habis makan sambal mak.. Lama tak makan kata nya.. Perghhh!! Sedap nya!!.. Haaaa, baru tau nikmat nya sambal mak ku buat.. ^___^ Nak menuju ke Bandar Kuala Terengganu, GPS sangat membantu time nih..


Hasil gambar : Google saje!

Nak ke bandar Kuala Terengganu tu, lalu la kat Stesen Petronas Paka tu. Giler batak+jakun sekejap.. HAHAHA.. Last lalu situ time form3.. Lama ooooOOOoo dah tak pergi terengganu.. Serius melonjak2 dok dalam kereta.. Tak reti duduk diam.. Snap-snap gambar pakai TAB hampa je.. Gelap sudeyy.. T___T

Sepanjang perjalanan nak ke Kuala Terengganu tu jugak, stesen minyak Petronas ada je di mana-mana.. Tak payah risau keh kalau minyak nak abeh ke haper.. Lepas jumpa petronas, jumpa lagi dan jumpa lagi.. HUHUHU~

Dalam pukul 12lebih tengahmalam baru la sampai.. 8jam ohkey perjalanan dari KL ke Kuala Terengganu.. Dengan nak carik hotel lagi.. Nasib baik hotel tepi jalan je.. Nomi & Geng-geng Anggerik dari Penang pon saing-saing sy je sampai hotel.. Diaorang dalam pukul 3ptg rasa nya gerak dari Penang.. Serius fenat dalam kereta.. Nasib baiklah kampung dekat-dekat je.. Takde luar selangor ataupun luar Neger Sembilan.. Kalo tidak, menangis dalam kereta sebab kampung jauh berbatu-batu.. HUHUHU~


*Sambung next entry keh..

Love,
Rina

6 comments:

  1. sy baru balek dari kuala trganu semalam..heeeee :)

    ReplyDelete
  2. berjln bersama org tersyg. dpt green light dari mummy lg. hehehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. Bukan pegi berdua je kak.. Smpai terengganu, jumpa kengkawan dari Penang.. :)

      Delete
  3. amboii...berdating berdua dia ye..bestnyee ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. HOhohoho.. Mne ade berdua kak. Beramai-ramai la.. :)

      Delete