Followers

Friday, 15 June 2012

Keropok Lekor Bukit Tok Beng, Kuala Terengganu~

Hi & Assalammualaikum~

Kalau pergi Terengganu, tak beli kopok lekor tak best la kan.. Lepas je pegi pasar payang, tempat second last pergi ialah "Keropok Lekor Tok Beng".. Tempat ni dari bandar K.Terengganu takde la jauh sangat..  Lebih kurang 1/2 jam kot.. Dekat2 dengan airport je.. Tapi, ku mintak bantuan GPS la.. Kalo tak, sesat barat guweyyyy..


Mokcik yg excited nak borong kepok lekor.. HOHOHO~ :P


Keropok lekor kat sini guna sistem no giliran.. Mula2 sampai, amek no giliran dulu.. Then, berjanggut la tunggu kat situ.. Untuk pembelian lebih RM100 kena amek no giliran lain.. Tapi, ku beli lebih satu bungkus je, minta kauntim dengan akak tu.. Nasib baik dapat..


Ni tempat dia masak keropok lekor tu.. Siap berkipas bagai.. 


Pekerja-pekerja depaorang dok nguli2 keropok lekor.. Plastik pink ni la bungkusan2 keropok lekor..


Ada jugak jual keropok lekor goreng kat sini.. Sambil2 tunggu no giliran tu, boleh la layan singgit dua lu kepok lekor.. Sambil mata-mata kuyu nak tidur tunggu no giliran tak di panggil2 lagi! -____-! Ada tv pon dok tersorok kat tempat buat air tu ha. Nampak pon sipi2 je.. Dengar bunyi jela yer sayangku.. WUHUHU~


Lebih kurang sejam agaknya sy tunggu no giliran.. Bila sekali panggil 2,3 nombor keluar.. Lepas tu berbulu lagi tunggu no giliran.. HAHAHAHA~ Sampai gegadoh tunggu sebab lama sangat.. :P


Layan kerepok lekor RM2, kejap je licin.. Sedap tau.. ^___^


No giliran dah di panggil, kena tunggu jap diaorang packing berapa banyak kita nak.. Gila kental tangan akak sorang tu ha.. Keropok tu panas-panas berasap dia boleh pegang selamber dek je dengan tangan berbalut plastik dan dengan ape lagi tah.. Harga keropok lekor 10 batang RM10 sekali dengan sos..

Kalo nak beli kerepok lekor Tok Beng ni, sila bersabar dengan jaya nya.. WUHUHUHU~ Dah selesai bertapa kat situ, maka bergerak ke last stesen.. 

Love,
Rina


3 comments:

  1. sedapnyaaa. berbaloi kan tunggu lama-lama huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sedap sis.. Kalo pergi terengganu, singgah la Keropok Lekor Tok Beng ni tau :)

      Delete