Followers

Saturday, 16 June 2012

Taman Tamadun Islam, Terengganu~

Hi & Assalammualaikum~


Pintu gerbang nak masuk ke Taman Tamadun Islam & Masjid Kristal..


Last tempat utk jejalan kat Terengganu, sy pergi Taman Tamadun Islam.. Tiket masuk untuk dewasa RM15 saje.. Lepas tu dapat free voucher meal RM2 dan dapat voucher RM2 untuk beli souvenir kat kedai diaorang..

*Gambar ihsan : Google*

Bila masuk je, dapat la passport macam ni.. Tanda kita dah pernah sampai Taman Tamadun Islam ni.. Utk kali kedua masuk, free naik basikal.. Tapi bayar tetap RM15 la..


*^____^


Happy nye nampak.. *^___^

Antara gambar-gambar yg di klik klik klik~




















Dah panas sangat jalan kat luar, kitaorang masuk sini tengok wayang sekejap.. Dalam ni takleh amek gambar, tapi sy dah teramek pulop.. HUHUHU~


Lepas tengok video yg di tayangkan tu, masuk muzium kat sebelah pulak..









Ada jugak sewa basikal.. Tapi, tak rasa nak berbasikal pulak time ni.. Bertambah penat+berpeluh lagi adalah.. Baik jalan kaki je.. Panas usah cite la.. Meleleh2 peluh wa cakap lu.. HUKHUKHUK~ Taman  ni tutup pukul 6.15pm rasanya..

Masa kitaorang masuk ni, tak ramai orang.. Ade la 1 rombongan naik tram dan kiteorang si penjalan kaki.. Sunyi je.. Masa jalan tu, takut jugak.. Ye la, macam betul-betul rasa kat depan masjid-masjid tu.. Dengan sunyi nya.. Keluar je dari taman ni, terus pegi beli souvenir sebab nak guna voucher yg dapat tu.. Dan dapat la beli keychain satu..


Masjid kristal ni selang 1 bangunan je dari Taman Tamadun Islam ni.. Nak jalan kaki boleh, nak bawak  kereta ke masjid pon boleh.. Nak masuk ke Masjid Kristal ni free saje..


Kitaorang jalan kaki lalu kat titi tepi nih.. Redah je panas-panas pon.. Asal jalan sikit amek gambar, asal jalan sikit pose.. Dah gila camera nak buat camne.. HUHUHU~ -_____-!


Muka pokcik yang tak tahan panas.. Muka mokcik yang depan ni, rileks je.. HAHAHAHAH~




Taraaaaaaaaa~ Dah sampai pon.. Tergamam seketika tengok cantik nya kubah-kubah tu..

Dan gambar yang terakhir sebelum berangkat balik KL~


**********


********


*****


***


**


*




U & I.. *tetiba.. HUHUHU~ *^____^

Takde orang nak snap kat gambar kitaorang.. Syiok sendiri jela bergambar.. HAHAHA~ Pergi kat cafe tebus kupon.. Dapat  beli air je..

Petang terus gerak balik KL.. Singgah kedai yg tepi pantai makan.. Isik perut dulu sebelum balik.. Hujan lebat pulak time tu.. Dalam 7lebih gerak, pukul 430am sampai umah.. Errkkk!! -__-! Esok terus nya tak bangun2 pegi keje.. HAHAHAHAHA~

Maka, berakhir la sudah cuti-cuti malaysia ku di Negeri Terengganu.. Enjoy walaupon ronda-ronda hanya berdua.. Dah habis jugak entry yang tengah trun nak di publish dalam scheduled ni.. Cerita-cerita lain pon tertangguh.. HUHUHUHU~ Ok, Bai!

Love,
Rina

4 comments:

  1. hye,

    follow me back at http://theseventeendec.blogspot.com/

    :)

    ReplyDelete
  2. menarik jugak kt sane kan. tp jauh sgt nk jalan2..huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak.. menarik.. tpi, kalo dah alang2 smpai terengganu, kalo tak singgah rugiiii~~ :P

      Delete