Followers

Tuesday, 31 July 2012

Nak Dapat Pahala?

Hi & Assalammualaikum..

Just nak kongsi apa yang di baca..
Dan untuk peringatan diri sy juge..
*^______^

Sumber : Saya Bangga Jadi Surirumah Sepenuh Masa 

Love,
Rina

Sunday, 29 July 2012

My weekend.

Hi & Assalammualaikum..

Sabtu duduk ghumah, ahad kita jalan sampai lengguh kaki.. WEHUUUUU!~

Cerita Hari Sabtu

Konon sabtu lepas ku nak turun dapur & belajar masak dengan mak..
Tapi, sempat belajar masak 1 menu je..


Ni ha Cendawan goreng.. :P
Nampak simple je kan menu ni.. Tapi, tu lah hakikat nye..
Ku baru cuba cuba nak belajar memasak..
Biar la belajar dari bawah..
Sabtu tengahari dah kuar pergi beli barang2 Adib kat Tesco..
Lepas tu petang pegi amek ika balik kijo..
Bila masa nye nak masak????
Mak cakap, biar lah mak je masak..
Petang2 sikit baru la sempat ku nak masak..
Mak nye komen, cendawan ku tawar.. EKEKEKEKEKE!~

Mula nya nak buat cendawan goreng salut tepung..
Terus tekak tetiba nak makan cendawan goreng pulak...
Tengahari tu pergi Tesco.. Nak carik bahan2 nak buat begedil..
Sekali 'breadcrumbs' tu nan hado kat Tesco.. Hampa! -__-
Ku pon fening2 dah tengok macam2 ada kat tempat nak carik breadcrumbs tu..

Cerita Hari Ahad

Ahad pergi 'Jom Beli Barang Raya' yang kat Putrajaya tu..
Takde yang berkenan pon.. Cuma beli air Twister 2botol dapat RM10..
Ecad beli air tin nescafe 4tin+Milo 2tin dengan harga RM10 dan beli Koko Crunch sekotak RM6..
Tu je kitaorang beli.. Orang lain kuar dari situ bawak barang2 macam bju,kasut dll..
Kitaorang kuar bawak makanan & minuman.. HIKHIK!~

Dan terus pegi KL.. Buka Puasa kat Kampung Baru..
Kg Baru sesak.. @.@
Buka puasa makan kt Kg baru tu, kitaorang makan lauk pauk yg dah terhidang je..
Tinggal ceduk sendiri je.. Cepat dan Lazat!~ Eh! :P
KL dah meriah oih orang jual2 persiapan untuk rayaaaaaaaaa..
Sebelum tu singgah solat dulu kat Masjid Negara..

Me :)

Malam lepas buka puasa, pergi Low Yat carik memory camera ku..
Dan sekarang camera ku dah boleyyy guna balik.. YEYYYYYYY!~
Tak sabar nak raya.. *Tetiba! :D
Ni lah cerita weekend ku..
Minggu depan kita jalan2 lagi yer.. 
Acane weekend kawan2 yang lain?? 

Love,
Rina

Status : Make Up Hot Salesssss!!!

Hi & Assalammualaikum..

Email dari Kak Ain..



Thanks to Kak Ain sebab sudi beli Set Brush Bobbi Brown & Set Make Miss Rose dengan kita.. :)
Ada yang 2, 3 orang nak kan Set Brush Bobbi Brown tu, tapi siapa cepat dia dapat...
Jangan sedih2 mane yang tak sempat grab tu.. Banyak on9 shop yang jual.. Rajin2 search eh..

Cepat eh siapa yang nak..
Nak pos boleh, nak amek byhand pon boleh..
Pape email sy.. rina_ellisa@yahoo.com..

Thanks.. *^____^

Love,
Rina


Cara Pakai Eyeliner Yang Berbeza-beza.

Hi & Assalammualaikum..

Cuba, try & test.. HIKS!~ :P



Sumber : Google

Selamat mencuba!

Love,
Rina

Saturday, 28 July 2012

#LirikLagu7 - Pelangi Senja

Ku bermimpi engkau kembali
Wajah tenang kau berkata
Sayang aku cinta
Namun kita takkan bersama
Dikau pergi takkan kembali
Sesal ku kecewa
Wahai sang pelangi indah
Muncul seketika sayang tak ku lihat
Kini tiada ohhhh

Ku terjaga
Dari mimpi lena
Sedang pipi di basahi
Tangis ku sendiri
Merintih perasaan ini
Tiada kata mampu di ungkap
Tiada yang mengerti
Wahai sang pelangi indah
Muncul seketika
Sayang tak ku lihat
Kini tiada ohhh
Jika mampu ku kembali
Mengulangi masa
Pasti ku tunaikan permintaan terakhir
Kini hanya tinggal kenangan
Hanya waktu menentukan
Kita kan bersama

*Stacy - Pelangi Senja*

Friday, 27 July 2012

Make Up Hot Salessssss!!!

Hi & Assalammualaikum..

Sy nak jual barang-barang make up ni..
Sebab sy tak guna.. Dan sekarang ni jarang-jarang-jarang dah make up T____T
Ade sesiapa nak beli tak?

1) Brush Bobbi Brown




*12pcs Brush*
*Harga beli : RM35*
*Harga jual : RM28*
*Ada 3 brush yang sy dah guna*
*Masih dalam keadaan baik*
*Harga tidak termasuk postage*

2) Set Eyeshadow, lipstik & Blusher Miss Rose



*Harga beli : RM35*
*Harga jual : RM28*
*Lipstik ada 3 tempat sy dah calit sikit*
*Eyeshadow pon ada 2,3 colour sy dah guna sikit*
*Blusher pon sy ada guna sikit*
*Harga tidak termasuk postage*

3) Eyeliner Putih Elianto


*Harga eyeliner ni sy lupa berapa dah sy beli aritu*
*Tapi sy jual RM10 saje*
*Harga tidak termasuk postage*

4) Eyeliner Hitam Besar Miss Rose


*Harga beli : RM10*
*Harga jual : RM10*
*Harga tidak termasuk postage*
*Sy tak pernah guna lagi eyeliner ni*

Kalau ada sesiapa yang nak, email sy rina_ellisa@yahoo.com
Siapa cepat dia dapat ohkey!~ :)
Jap! Kalau nak beli set pon boleh.. Ade harga best punya.. :)
Kalau nak, jangan lupa email tau..

Happy weekend guys!~

Love,
Rina


Thursday, 26 July 2012

Tag nama dalam entry.

Hi & Assalammualaikum..

Yeayyyyyyy!!!~ :)
Sy dah tahu camne nak tag nama/link dalam entry..
Sebelum ni, sedebuk je ku letak link dalam entry kalau nak share link pape.. Pity me!~ T__T
Nak jugak letak nama cecomil kan kalau share link kat entry.. Tapi tak tahu acane.. Ketinggalan betul sy ni..

So, sekarang ni dah tahu..
Dan kat sini sy nak share blog yang selalu sy singgah..
Cikidauuuuttttttttttt!~

Si Cantik
Si Cantik
Si Cantik
Si Cantik
Si Cantik
Si Cantik
Si Cantik
Si Cantik
Si Cantik
Si Cantik
Si Cantik

Cuba klik link tu kalau nak tau siapa mereka di sebalik link tu.. NGEEEE!~ :)

Sifu

Love,
Rina

Iftar Day 5

Hi & Assalammualaikum..

Mula puasa ke 3 sy dan family berbuka puasa kat umah nenek..
Mak pon masak kat umah nenek..
Sebab nenek berbuka dengan atuk berdua je..
Sy ajak mak buka umah nenek jela bulan puasa ni..
Dapat nenek rehat, tak payah masak kan.. *^____^

Kebanyakkan lauk mak masak je.. Takde beli kat bazar..
Cuma kuih-kuih je atuk beli sikit.. Tu pon beli kuih utk 1 piring pon tak abes..
So, berjimat cermat lah di bulan puasa ni..
Nafsu je lebih tu.. HUKHUK!~


Juadah berbuka kami sekeluarga.. Simple & sedap.. 
**Sambal ikan tongkol
**Sambal jering
**Sayur
**Ulam timun,tomato
**Sambal colek tempoyak
**Telur dadar

Ni pon ade lebihan makanan..
Boleh makan untuk sahur pulak..


Sementara tunggu berbuka, snap2 dulu dengan nenek dan Ashiq..
Nenek pon layan jela cucu nye..
Dan2 ku amek kain sarung kusyen nenek dok tutup kepala.. HEWHEW!~
Ashiq comot baru lepas makan..
Nasib baik la kitaorang semua tengah berbuka puasa, dia pandai layan diri makan sendiri..
Good Boy Ashiq!

Selamat berbuka puasa dengan family tersayang keh! :)

Love,
Rina

Wednesday, 25 July 2012

Power Chain PUTUSSSS!!! Arggggggggghhhhhhhh!!!

Hi & Assalammualaikum..

Semalam power chain ku putus.. T__T
Putus time gosok gigi pagi..
Ku kalau gosok gigi, tak tenyeh betoi2 tak sah..
Kadang2 kalau malas, gosok gigi ala kador je.. HEKHEK!~
Tapi, kalau datang ghajin nye.. 2,3 kali keh gosok gigi time mandi tu.. WUHUHUHU!~
Gosok sampai terjeluekkkkk... ^__________^
Tu sebab mandi lama.. NGEH NGEH!~

Pagi-pagi tu lepas mandi, cakap dengan mak..
Ku : Mak, getah gigi putus.. *Sambil tunjuk gigi kat emak..
Mak : Gosok gigi tu kuat2 tu buat ape..
Ku :Kalau tak kuat, acane taik gigi nak hilang' HIKHIK!~
Mak : Tengok riak muka mak, malas layan.. -____-!
Ku : Sakit ni mak gigi oranggggggggg.. HUWAAAAAAAAAA!~ T__T *Dalam hati

Sampai ke petang, sampai nak ke buka gigi denyut2 sakit..
Nak makan pon sakit.. Takbley kunyah sangat..
Jadi sakit macam memula lepas jumpa doc tukar getah tu..
Seksa ooooOOOOooo!~

Selalu putus getah, takde pulak sakit macam ni..
Nasib nasib si pemakai braces.. T___T
Konpius sebenarnya elastic band dengan power chain
Google tadi, ghupenya sekarang ni sy pakai power chain la..

Meh nak tunjuk ghupe power chain tu.. Kchinggggg!!! :P


sumber : google


sumber : google 

Banyak jenis rupanya power chain ni..
Sekarang ni, sy guna jenis power chain yang gambar no 2 tu..
Sakit ooooo doc terik kan benda ala ni kat gigi..
Rasa macam nak luruh gigi.. HUKHUK!~

Apa pon, memang superb terbaik pengalaman pakai braces ni..
^_____________^

Love,
Rina

Monday, 23 July 2012

Hand Bouquet Pearl

Hi & Assalammuailaikum..

Cantik la Hand Bouquet Pearl a.k.a bunga tangan ni.. *^___^




    


*carian : GOOGLE*

Kalau sesiapa nak try buat, klik link sini 

Selamat mencuba! :)

Love,
Rina

Ber Photoshoot Ber Whitestudio Ber Gelak Ketawa!!!

Hi & Assalammualaikum..

Last friday, sy dan akak-akak opis meng happy kan diri..
Kami berphotoshoot sendiri di stor P&D.. AGAGAGAGAGA!~
Mampu photoshoot dalam stor? HAHAHA!~
Kitaorang feeling-feeling macam kat studio yang sangat mewah & selesa.. HAKHAK!~
Di shoot oleh cameraman yang pro lagak bak Annas Easkey.. *Berangan lebih ohkey* LALALA!~
Props yang sangat membantu dalam pembikinan shoot nih.. HEWHEW!~


Kami semua berjubah hitam.. Macam nasyid pon hado.. TEHEEEE!~

ok, Selamat menjamu dengan gambar-gambar eh.. HEHEHE!~





















Ok, Done!~ *^___^
Shooting ni amik masa lebih kurang setengah jam..
Dan terpaksa mencuri seorang staff lelaki utk di jadikan cameraman.. HEWHEWHEW!~
Happy betul akak-akak ku semua..
Nanti kita buat lagi keh..
Sesaje sesuka je buat shoot-shoot cam ni.. HIHIHI!~

Props yang di gunakan :-
1) Camera (model canon) *guna camera yang kecik tu je,bukan yg DSLR
2) Kotak A4 (di jadikan seat) *yang berisi A4 la
3) Props mata,topi,misai,mulut (buat sendiri, hasil daripada carian google)
4) Tempat (stor background putih)
5) Masa (lebih kurang 1/2 jam saje)

Gambar2 semua terpaksa di edit, sebab pecah.. HUWAAAAAAAAAA!~ T__T
Jadilah YELLOWSTUDIO.. HOHOHO!~
Tapi, kalo nak happy2 buat camni, make sure bos takde kat opis..
Kalau tak, kerja giler curik2 time berphotoshoot kan.. HAHAHA!~
Yang penting, kita happyyyyyy!!!!! TEHEEEEEEEEEEEEE! *^__________^

Love,
Rina

Sunday, 22 July 2012

Cerita 1st Ramadhan..

Hi & Assalammualaikum..

Cerita 1st puasa sy biasa-biasa je..
Tiap-tiap tahun 1st puasa mestilah berbuka dengan family..
Tiada ahli keluarga yang bertambah atau berkurang.. Alhamdullillah..


Menu untuk berbuka hari pertama puasa mak masak kari ikan tongkol,sambal cili padi, meehun goreng dan kuih muih atok yang beli kan..
Cadangnya, ku nak tolong mak masak kat dapur..
Mak cakap, takyah lah tolong.. NGEH NGEH! :P
Soka la hati haih.. HIHIHI!~
Ku ape lagi, snap2 pictsss jela.. Mak cakap, gambar mak tengah masak pon nak amek..
Opcoz la mak. Nak update kt belog.. Mak geleng kepala je.. HIHIHI!~
Malam ku pergi terawih dengan Adib,Aidil..
Pergi terawih kat Masjid Salak tu.. Penuh, orang ramai..


Hari kedua puasa, berbuka kat umah nenek dengan sedara mara..
Ku tak tolong masak jugak.. *pemalas giler* HAHAHAHA..
Mak, makcik2 masak kat umah nenek, ku dok ghumah je goyang kaki.. EH! tak la.. Ade keje laaaa..
Tau-tau nak buka je, mak panggil turun umah nenek..
Umah nenek ku depan umah je.. Jadinya, kalau balik raya tak gaduh la.. Berapa tapak je dah smpai.. :)
Ramai-ramai buka kat umah nenek.. Ku pon naik segan jumpa sepupu sepapat.. HUKHUK!~
Menu yg ada gulai udang, gulai ikan masin dengan nenes, sambal ikan cili padi, ulam2, meehun sup, kuih muih dan air segala macam..

Semoga sempat kita semua menyambut puasa sebulan bersama keluarga tersayang..

Love,
Rina

Saturday, 21 July 2012

#LirikLagu6 - Butterfly~


Ketika waktu mendatangkan cinta 
Aku putuskan memilih dirimu

Setitik rasa itu menetes

Dan semakin parah



Bisa ku rasa getar jantungmu

Mencintaiku apa lagi aku

Jadikanlah diriku

Pilihan terakhir hatimu



Butterfly terbanglah tinggi

Setinggi anganku untuk meraihmu

Memeluk batinmu yang sempat kacau

Karna merindu



Butterfly fly away so high

As high as hopes I pray

To come and reach for you

Rescuing your soul
that previous messed up touching me and you



Jalan ini jauh

Namun kita tempuh

Bagai bumi ini

Hanya milik berdua



Biar ku berlebihan

Mendekatimu

Namun ku tunggu


*Butterfly - Melly Goeslow & Andhika Pratama*


Friday, 20 July 2012

Salam Ramadhan Al-Mubarak..

Hi & Assalammualaikum..


Alhamdullilah, pagi tadi ada bacaan Yasin kat opis..
Sempena menyambut Ramadhan esok dan untuk mempermudahkan pembedahan salah seorang staff P&D..
Semoga dengan datangnya bulan Ramadhan kali ni, memberi seribu makna dan berkat untuk kita semua.. InsyaAllah~

Love,
Rina



Thursday, 19 July 2012

Selamat Hari Lahir Mak :)

Hi & Assalammualaikum..

*Saya^Mak^Adik*

Hari ni 19 Julai 2012 genaplah ibunda tercinta ku 46 tahun.. *^___^
Semoga mak panjang umur, di murahkan rezeki, di rahmati selalu & di panjangkan umur.. InsyaAllah~

Dah umur 46tahun ni, mak dah boleh dapat cucu la kan. HIHIHI!~
Cucu takdak, adik kecik ku ada.. Umur adik sy yang paling bongsu, 1tahun lebih..
Mak seorang yang sangat istimewa untuk kami adik beradik..
Tiada yang boleh ganti.. Terlalu berharga & istimewa nya mak di sisi kami..

Lepas ayah pergi 11tahun dulu, mak lah yang berhempas pulas besarkan kami adik beradik..
Kerja apa je mak tak buat.. Semua nya mak buat..
Semata-mata nak besarkan kami semua..
Tak terbalas semua jasa-jasa mak..
Hinggakan ku rasa diri ni terlalu naif belum cukup ku nak tabur bakti pada mak..

Tiada masakan sehebat yang mak masak..
Tiada kata-kata semangat yang tulus selain apa yang mak ungkapkan..
Tiada doa-doa yang hebat selain doa emak kepada kami semua..
I love u Mak..
Selamat Hari Jadi Mak~ *^___^

Love,
Rina

Tuesday, 17 July 2012

Giveaway dari Sweet Lizahanum..

Hi & Assalammualaikum..

Bismmillah~


Macam mane nak join?
1) Follow blog beliau http://lizahanum.blogspot.com/
2) Buat entry tentang Giveaway ni..
3) Tinggal kan link entry ni kat comment box beliau..

Tarikh tutup?
Bermula 17 July 2012 hingga 31 July 2012 (12am)..

Hadiah nya?


Kitab suci Al-Quran 3 naskah, 3 mini Al-Quran. Yasin, Manzil, Doa Harian, Pentunjuk Al-Quran..


Tudung Bawal AIDIJUMA..


Tupperware set with kurma..

Nak join tak? 
Goodluck! *^____^

Love,
Rina