Followers

Thursday, 12 July 2012

Asam Pedas Kg Jijan Nilai..

Hi & Assalammualaikum..

Dah lama pokci Ecad tu nak makan gulai lemak kat Asam Pedas Kg Jijan ni..
Ada kekangan masa sikit, terus pergi sini..
Dia makan ayam masak lemak cili padi.. Dia kata memang sedap! Dua kali tambah nasik..
Dan katanya nak datang lagi makan.. HUHUHU!~
Ku makan asam pedas ikan kembung..Sy lagi suka asam pedas..
Lagi lagi mak masak.. Perghhhhh!!! Nikmat sangat.. :)
Tapi macam dah kureng sikit kot asam pedas kat sini.. Dah tak sesedap dulu..


Set nasi mesti ada ikan masin, sambal belacan dan sayur,timun..
Ikan kembung asam pedas tu besar.. Boleh makan untuk 2 orang..
Tapi gulai ayam tu, ayam nya seketul jela..
Kuah nya memang sedap.. Sedap bagi tekak kami berdua lah..
Tekak orang lain tak tahu lah..


Nyummm!! Nyummm!! :)

*Pict dari ihsan dari google*

Selain asam pedas dan gulai lemak, donut kat sini pon best!
Besar dan gebu-gebu gitu..
Tapi aritu tak makan pon.. Sebab kenyangsss giler..
Tak pandang dah donut kat tepi tu.. WUUWUWUW!~


*Pict ihsan google lagik*

Apple asam boi pon femes kat sini..
Tapi, ku benda yang pelik-pelik ni tak suka sangat.. Bukan la tak suka, tak reti nak hayati.. HUHU!


*Pict google*

Ni gambar kedai nye... Kalau waktu tengahari penuh la sini..
Kedai ni dekat dengan mydin Kota Seriemas Nilai..
Selamat mencuba!

Love,
Rina

6 comments:

  1. dah tak sedap la asam pedas dia. tp akak tak pnh try lg gulai cili api dia. donut tu mmg wajib beli. simpan 2 hari pun lembut lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kureng dah kak asam pedas nye skrang ni.. Gulai cili api mya boleh tahan jugak la :P

      Delete
  2. Wahh, gulai cili api pun ada ea. Baru tau.

    ReplyDelete
  3. x pena try lg mkn kt area nilai. hehehehe

    ReplyDelete