Followers

Saturday, 7 July 2012

Belajar elok-elok..

Hi & Assalammualaikum..


3 July 2012 hari tu my adik masuk belajar kat Kolej Komuniti Jelebu Negeri Sembilan..
Dia amek Kursus Sijil Pendawaian Fasa Tunggal (PW2) selama 2 tahun..
So sy la kena uruskan semuanya untuk dia.. Dari pendaftaran sampai la dia habis belajar nanti..
Sebab dia adalah tanggungjawab sy..


Pendaftaran mula jam 830 hingga 1130 pagi..
Kitaorang sampai lebih kurang jam 10pagi rasa nya..
Ingat lambat dah sampai, rupanya ada lagi yang baru sampai.. Maybe yang jauh-jauh tu..
Siap-siap pergi daftarkan dia.. Bayar yuran itu ini.. Kena daftarkan asrama pulak..
Asrama kat KK Jelebu ni baru je bukak.. Kiranya, adik sy ni batch yang pertama la duduk asrama ni..
Semua kelengkapan serba baru.. Asrama 3 tingkat dan blok asrama lelaki dan perempuan sebelah-sebelah je..


Daftar untuk amek kunci asrama..
Ade ke warden tu cakap adik ni anak saya.. Hmmmm.. Ku terima jela Cik anak pon anak lah..HUKHUK~


Almari nya pon besar dan baru..
Dulu sy duk asrama almari tak cam gini.. Jenis almari kayu yang kecik je..
Tapi sy bertuah dapat almari besi yang besar lebih kurang cam gini.. HEHEHE!


Katil, tilam dan bantal pon baru.. Cuma tilam keras sikit..


Tempat mandi.. Setiap floor ada tandas dan bilik mandi..


Tempat basuh kain..


Tempat sidai kain.. Ala ciput je kalau nak share satu floor..
Basuh baju sidai dalam bilik la nampak nye cam gini..


Ok, ni barang2 adik yang dah di isik.. Barang lelaki kan, takde la banyak sangt macam gugurl..
Orang suruh bawak baju melayu lebih tak mau.. 


Sementara tunggu taklimat ibubapa petang tu, lepak2 bilik dulu makan-makan..
Mak dah siap-siap bawak bekal dari rumah..
Ni last-last budak ni manja-manja dengan mak.. HUHUHU!~
Kat umah sangat lah manja dengan mak.. Kalau bergaduh dengan Aidil, mak mesti back up Adib.. HUHU!


Sebelum turun nak pergi dengar taklimat dan balik, snap gambar dulu..
Nenek sy pon ikot nak pi anta cucu dia..
Gigih tu naik tingkat 3.. Haaaaa.. Kuat kan..
Balik dari hantar adib, nangis2 nenek ku dalam kereta..
Tak pernah berenggang dengan cucu katanya..
Hmmm alahai nenek ku.. :)


Mengantuks dengar taklimat daripada Pengarah KK Jelebu..
Dok landing2 sebelah mak.. Wuhuuuu... *^___^
Nenek dah tersengguk-sengguk tido dah.. HIHIHI..
Dari pagi sampai petang kat sana.. Adib dengar taklimat asrama, kami pon balik..
Sedih pulak nak tinggal kan dia tu..
Malam sampai je rumah, panjang menjela msg dia..
Risau ni 1st time adik duk jauh.. Takde membesar depan mata kita..
Selalu dia makan depan mata kita, tengok tb depan mata kita.. Bergaduh depan mata..
Dia memalam takbleyyyy tidur dok sibuk masuk bilik sy ajak borak.. 
Sekarang ni takde dah semua tu.. Takpela, dia pi belajaq.. 
Kita kat sini kena tabah la.. Doa kan yg baik-baik untuk dia kat sana..


Malam sebelum dia pergi sok nya, ku dah siap2 kan barang dia semuanya..
Sy pon kasi buku nota kosong kat dia untuk nak catat pape nanti.. 
Belakang buku tu sy tulis nota ni.. Tak tahu la dia perasan ke tak.. HEEEE!~
Sebak ohkey time tulis ni.. Nak nangis, ku tahan je.. T___T

Dalam hati ni risau sangat-sangat dia kat sana..
Takut dia bergaul berkawan dengan siapa.. Dia makan ke tak kat sana..
Ok ke belajar kat sana.. Macam mana dia suaikan diri dia..
Semua ilmu/pengalaman yang sy ada, ku turunkan kat adik.. HEHEHE!
Semoga dia belajar elok-elok kat sana.. Sangat sangat risau kan dia.. >__<!
Untuk minggu pertama dia ada orientasi.. Seminggu lepas tu dah start class dah..
Harap sy pon tak abaikan dia kat sana.. InsyaAllah~

Love,
Rina

4 comments:

  1. alolol0..sweetnye kakak ni..siap bg memo tuk adik tu ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHE.. sayang adik kak.. haha.. padahal bila ada depan mata dok bergaduh je.. hikhikhi :P

      Delete
  2. wahhh sweet. ^-^ sy dah follow awk. jgn lupa jengok2 blog sy n follow sy ye ;)

    ReplyDelete
  3. welcome to KKJU... cmana adik kt KKJU? ok x?

    ReplyDelete