Followers

Tuesday, 17 July 2012

Bercanda Di Pasiran Pantai Port Dickson!

Hi & Assalammualaikum..

Last weekend hari tu pergi Port Dickson bersama insan2 yang tersayang sy.. YEAYYYYYY!~ :)
Mula-mula plan nak pergi berdua je dengan pokcik tu..
I calling2 Makcik Nad cakap nak ikot tak..
Sebab plan nak pergi sabtu.. Wan keje, jadi postpone pergi ahad..
Tengok2, menduyun kereta 4 ketul pergi PD.. HIHIHI!~
Then, ni di namakan "Tak berapa Unplanned Trip"!


Sampai PD dalam kul 5ptg kot.. Just nice la cuaca.. Tak panas sangat, tak mendung sangat..


Nice view.. Love it!

Yang diaorang semua dah pi mandi laut.. Tinggal sy dengan Nad je kat darat..
Kami ape lagi.. Sorang pegang DSLR.. Sorang pegang TAB.. Pon jadi bergambar.. AHAHA!~
So, kat bawah ni gambar2 aksi terhebat kitaorang.. HAHAHA!~ :))


Kaki siapa ni? Ngeh Ngeh!


Cik Nad yang dah takde topi.. Dan topi basah dek air laut.. HUHUHU!~


Syiok sendiri!
Topi baru beli kat PD dengan harga RM10 saje.. Wink Wink! :P


Dan lagi..


Dan lagi..


Lagi..


Lagi..

Aaaaaa.. Bahagia nye di tiup angin pantai.. :)


Geng besi ku..


Auwwwwwww!!! Over la memakcik ni! HAHAHA!~


Peace!


Grrrrrrrrr!! Muka ku yang agak hudussss!! HUKHUK!~


Nice..


Peace.. Sy kat Port Dickson.. :)


Klik Klik lagi..


Pueh setting camera.. Gelap la.. Blur la.. Layan jela makcik oii..


Black & White..


Time ni tengah senyum hadap laut.. Macam ada camera depan kitaorang.. HAHAHA!~


Macam mentadak mentadu tak? HAHAHAHA!~ :P


Ok, picture ni cantikkkkkkk!! ^____________^


Haaaaa.. Tinggal kan tapak kaki kat sini..
Pantang nampak camera, senyum je.. Lepas tu tunjuk peace.. Happy je! *^___^

Sekarang, gambar pakcik2 pulop.. :)


Memasing tengah pakai safety jacket nak naik banana bot..


 Ok, beratur cepat.. nak pergi Seberang laut nih.. HIKHIKHIK!~


Ok, dah ready duduk atas tu.. Tunggu sorang lagi pakcik yang agak lambat tu.. :P


Ok, dah ready nak berlepas ke Laut China Selatan.. HAHAHAHA!~


Ok, pandang camera dulu amek gambar.. PEACEEEEEEEEE!~ :)


Ok, tatatatatataaaaaaaaaaaaaa!


Bye... Selamat pergi selamat balik.. HAHAHAHA!
Diaorang punya jerit kalah perempuan u olls.. Terloncat-loncat atas banana bot tu.. HOHOHO!~
Bila sampai part kena jatuh tu, ada yang banana bot belum corner lagi, dah loncat.. Excited sangat tau! :P


"Lihat la suar ku dah koyak rabaksssssss, kata Pokcik Ecad kepada kawan-kawan nya" HOHOHO!~


Ape kessss?? -.-'


Ni tak tahu ape motif dok berenang-renang ala-ala ikan duyung kat tepi pantai ni... ADuiiiii!!! :P

Gambar kat bawah ni, agaknya cubaan pokcik ni nak jadi dugong ke, penyu ke.. Ku pun tak tahu..
Tau-tau je dah buat aksi ni..


Dok timbun2 kan kaki..


Duk kepak-kepak kan tangan..


Usha kiri kanan..


Ok, kepak kan tangan atas bawah macam penyu nak bertelur.. Ape daaaaaaaaaaaaa!! -.-'
*Dah lah suar koyak.. Eeee tak maluuuuuu! :P


Senyummmmmmm :)


Ahaaa... Ala ala honeymoon kat Bali.. *konon* HUKHUK! :P


Aaaaaaaaaaaa!! Happy!! *^_______^


Haa... Dah berjaya di tanamkan pokcik tu.. HAHAHAHA!~


Peace.. :)


Pokcik tu redho je kena buat pape.. HIKHIK!~ :P


Petang kol 7lebih dah gerak balik..
Kitaorang pergi makan kat pengkalan balak melaka..
Dalam 40minit jugak dari PD..
Makan2 kat situ, then terus balik..
Sok nye nak kijooooo.. :)

Kehidupan jangan di tangisi dengan kedukaan, malah hiasi lah dengan kegembiraan.. \^__^/

Love,
Rina



2 comments:

  1. akak pun klau pegi PD, slalu lepak kt Blue Lagoon ni. best skit dari teluk kemang. dah lame sungguh x pegi PD..huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kat sini ok skit kak.. Kat teluk kemang tu ramai orang kan..

      Delete