Followers

Wednesday, 4 July 2012

Jalan-Jalan Melaka..

Hi, Assalammualaikum..

Beberapa kepingan gambar di Melaka..

1) Taming Sari..




Naik Taming Sari.. Ni kali kedua sy naik..
RM15 untuk sekali naik.. Dapat 2 air kotak dan 2 Muffin..
Lepas tu, masuk je staff diaorang snap kan gambar..
lepas turun nanti, dia show la gambar kita..
1 keping gambar besar dgn gambar kecik yg ada magnet tu RM50..
Mahal ohkey! Tidak la ku membeli nye.. HEWHEWHEW! :P

2) Kapal Besar (Ku tak tau ape name sebenar nye..T__T)






Masuk sini kena bayar RM3 je..
Ada sebahagian dalam kapal ni tutup..
Ada la sikit2 je tempat yg boleh pusing-pusing dalam tu..
Pokcik ecad kata bosan.. HAHAHAHA! Tu la, awak nak sangat tengok kapal besar kan..

3) Muzium Tentera Laut Di Raja Malaysia


Masuk muzium ni sekali dengan pakej dengan masuk kapal besar tu..
Tapi bosan.. T__T Perut dah lapar time ni.. Ingat nak makan je.. Masuk pon sekali lalu jela..
Ada lagi gambar time kat dalam ni.. Tapi pokcik ecad whatsapp gambar yang ni je..
Ishhh.. Kedekut tau.. T__T Ni jela yang ku update kat belog.. Gambar mana yang ada je..

4) Naik Beca Melaka

Gambar blurrrr.. *__*

Kiteorang naik beca dari A"Famosa ke Taming Sari RM15 je..
Kalau pusing-pusing jauh sikit RM20..
First time ni naik beca.. Rasa waaa.. Sonok nye.. :))

5) Jonker Walk


Jonker Walk kat belakang nun.. Nak snap picture lebih pada kepala naga tu sebenarnya.. HIHIHI~
Diaorang kata Jonker Walk hapeninnnss memalam..
Tapi malam tu jalan, biasa2 je.. Macam kat downtown jugak kot..
Siap ada amoi amoi melaka nyanyi dan siap menari lagi.. HOHOHO~
Sebenarnya, teringin sangat nak minum Coconut Shake & Ikan bakar kat melaka ni..
Tapi, tak tau nak ke sana.. Yela, dok terkejut-kejut je datang melaka ni..HUHUHU~
Kalau dah plan betol-betol, boleh la google siap-siap..
Takpela, lain kali la..

Dah makan, dah naik beca, dah naik Taming Sari..
Dah jejalan kat Jonker Walk.. Marilah kita pulang..
Semua gambar di atas, snap guna Samsung TAB saje.. Camera ku dah rosak.. T__T
Takpela gambar tak berapa cantikss.. Janji ada buat kenangan.. HUHUHU!~


Love,
Rina

3 comments:

  1. bestnya. i always love melaka huhu :)

    ReplyDelete
  2. akak org melaka, rumah parents kt melaka. tp blm pena naik menara taming sari tu. hahahaha. slalu blk uma parents, dok uma spend time ngan diorg je. hehehe

    ReplyDelete