Followers

Saturday, 14 July 2012

Klinik Pergigian Lisa Alis Bangi Tempatku Pakai Braces..

Hi & Assalammualaikum..

*Gambar ihsan google*

Kali ni share klinik mana sy pakai braces la..
Harap membantu la sesiapa yang tengah survey klinik nak buat braces tu..
Sebelum pakai braces dulu, sy survey dulu klinik mana yang nak pergi..
Kena fikir jarak klinik dari rumah.. Sebab nanti tiap-tiap bulan kena jumpa doc..
Kos pakai braces pon kena amek kira jugak..
Banyak sebenarnya faktor-faktor yang menyebabkan harga nak pakai braces ni berbeza-beza..

Dulu sy survey klinik kat klang.. Dan sebab ape tah, takde rezeki nak pakai kat situ..
Pastu sy sesaje la survey Klinik pergigian Lisa Alis Bangi ni..
Terus buat appoinment kat situ..
Dah buat appoinment, bukan terus pakai besi kat gigi ni..
Banyak lagi prosedur kena ikut..

Jarak dari rumah sy ke Klinik Pergigian Lisa Alis Bangi ni lebih kurang 1/2jam atau 40minit paling lama..
Jarak klinik dari rumah pon kena kira jugak.. Bagi sy la..
Yela, macam sy yang tak berapa beranak pinak duit nya ni, minyak lagi, nak makan lagi..
Itu semua duit.. HOHOHO!~

Services pon ok kat klinik ni.. Doctor Lisa ni ada kembar..
Kalau mana yang perasan, Klinik kembar dia Klinik Pergigian Lita Alis..
Sebaris je dengan klinik Lisa Alis ni..
Kalau dah buat apoinment, nanti sehari sebelum appoinment tu, staff dia akan call sah kan datang ke tak..
Staff dia pon ok.. Tak sombong.. Doctor pon ok.. Cuma kita kena rajin bertanya la..
Sebab bagi sy la, Doc Lisa ni kadang-kadang bagitahu, kadang-kadang tak ape perkembangan gigi kita..
Dalam bilik rawatan ada Tv.. Takde la bosan sangat time tengah tunggu doc duk pulun gigi kita..
Tau-tau je dah siap je.. Sebab leka tengok tv.. *macam sy..hikhik!*
Dan yang paling penting kat sini sy nak share, sila lah pilih klinik yang dekat dengan rumah..
Kalau tak, korang akan merasa nya sendiri azab kalau klinik jejauh beribu batu.. WUHUHUHU!~
Nasib baik la ku tak pilih klinik gigi kat klang dulu..
Kalo tak, nangis duit habeh kat tol,minyak je ulang alik.. WHAHAHAHA!~ T___T

Ni Alamat & Contact no Klinik Pergigian Lisa Alis Bangi :-
Klinik Pergigian Lisa Alis Sdn Bhd
No. 157, Jalan 8/1, Seksyen 8
43650 Bandar Baru Bangi Selangor Darul Ehsan..
Tel no : 03 - 8926 9711
Fax no : 03 - 8926 1748

p/s : fenat sebenarnya nak jawab pertanyaan orang sesorang yang tanya ku buat braces kat mana..
Terus macam ooooyea! nak share kat sini la.. Dengan harapan boleh membantu sesiapa yang nak pakai braces tu nanti.. Nanti sy share pasal braces yang lain pulak eh..Okbai!

Love,
Rina

18 comments:

  1. i pon igt nak pakai braces lepas habis degree ni, tapi tengah survey klinik-klinik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooyke.. better u survey klinik dulu keh.. jgn tergesa2 nak pakai.. :D

      Delete
  2. haz pun nak pakai braces b4 msk next sem bln 9 ni. tu yg dok cri klinik gak tu.. ok eh klinik ni? pernah dgr klinik suria x? tp yg tu kt metro kajang la.. org kte kt sne pn bgs.. hee.

    btw salam perkenalan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak penah dengar la Haz klinik suria tu..

      Salam perkenalan jugak dari Rina :))

      Delete
    2. haz duk kt putrajaya. rina lak? =)

      Delete
    3. ooh.. taw2.. kalau nek erl pn ade gi ke salak tinggi kan? heheh ^^

      Delete
    4. hihi.. aah ada ERL ke salak tinggi.. Haz dok putrajya presint berapa?

      Delete
  3. dalam range berape ek klu kite nak pki braces?? kalau nak rapatkan gigi je mahal tak?? terasa cam nak pakai jugak..tapi takoottt.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah takot.. Nanti dah pakai rasa seronok..

      Better awk pegi klinik dulu & tanye doc dulu..

      Doc akn bagitau harga lepas tgok keadaan gigi awak :)

      Delete
  4. hello, i nak tnya price range dkt lisa alis ni how much ek utk braces?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi.. Sebenarnya, doc tengok keadaan gigi kita dulu.. Apa2 pon, pergi dulu jumpa doc, then baru tanye berapa. Sebab lain org, lain harga nya..

      Harap dpt membantu awak :))

      Delete
  5. nak tnye brape cost yer pasang kat lisa alis ni yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pakai kt Lisa Alis pendahuluan RM1,600.. Monthly rm150..

      Delete
    2. nak tanya , ada buat servis braces tak cik rina?

      Delete
  6. Nak tanya. Total sis buat braces kat situ berapa ye ? Thanks

    ReplyDelete
  7. Nak tanya. Total sis buat braces kat situ berapa ye ? Thanks

    ReplyDelete
  8. Total semua berapa ye awk buat?

    ReplyDelete