Followers

Sunday, 29 July 2012

My weekend.

Hi & Assalammualaikum..

Sabtu duduk ghumah, ahad kita jalan sampai lengguh kaki.. WEHUUUUU!~

Cerita Hari Sabtu

Konon sabtu lepas ku nak turun dapur & belajar masak dengan mak..
Tapi, sempat belajar masak 1 menu je..


Ni ha Cendawan goreng.. :P
Nampak simple je kan menu ni.. Tapi, tu lah hakikat nye..
Ku baru cuba cuba nak belajar memasak..
Biar la belajar dari bawah..
Sabtu tengahari dah kuar pergi beli barang2 Adib kat Tesco..
Lepas tu petang pegi amek ika balik kijo..
Bila masa nye nak masak????
Mak cakap, biar lah mak je masak..
Petang2 sikit baru la sempat ku nak masak..
Mak nye komen, cendawan ku tawar.. EKEKEKEKEKE!~

Mula nya nak buat cendawan goreng salut tepung..
Terus tekak tetiba nak makan cendawan goreng pulak...
Tengahari tu pergi Tesco.. Nak carik bahan2 nak buat begedil..
Sekali 'breadcrumbs' tu nan hado kat Tesco.. Hampa! -__-
Ku pon fening2 dah tengok macam2 ada kat tempat nak carik breadcrumbs tu..

Cerita Hari Ahad

Ahad pergi 'Jom Beli Barang Raya' yang kat Putrajaya tu..
Takde yang berkenan pon.. Cuma beli air Twister 2botol dapat RM10..
Ecad beli air tin nescafe 4tin+Milo 2tin dengan harga RM10 dan beli Koko Crunch sekotak RM6..
Tu je kitaorang beli.. Orang lain kuar dari situ bawak barang2 macam bju,kasut dll..
Kitaorang kuar bawak makanan & minuman.. HIKHIK!~

Dan terus pegi KL.. Buka Puasa kat Kampung Baru..
Kg Baru sesak.. @.@
Buka puasa makan kt Kg baru tu, kitaorang makan lauk pauk yg dah terhidang je..
Tinggal ceduk sendiri je.. Cepat dan Lazat!~ Eh! :P
KL dah meriah oih orang jual2 persiapan untuk rayaaaaaaaaa..
Sebelum tu singgah solat dulu kat Masjid Negara..

Me :)

Malam lepas buka puasa, pergi Low Yat carik memory camera ku..
Dan sekarang camera ku dah boleyyy guna balik.. YEYYYYYYY!~
Tak sabar nak raya.. *Tetiba! :D
Ni lah cerita weekend ku..
Minggu depan kita jalan2 lagi yer.. 
Acane weekend kawan2 yang lain?? 

Love,
Rina

4 comments:

  1. kite pn baru blajar masa slow slow
    oke le tu
    dr xde inisiatif langsung kan
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee... kan :P

      sy budak baru nak belajar masak.. :D

      Delete
  2. Wah dtg tesco nilai tak habaq mai eh haha

    ReplyDelete