Followers

Wednesday, 25 July 2012

Power Chain PUTUSSSS!!! Arggggggggghhhhhhhh!!!

Hi & Assalammualaikum..

Semalam power chain ku putus.. T__T
Putus time gosok gigi pagi..
Ku kalau gosok gigi, tak tenyeh betoi2 tak sah..
Kadang2 kalau malas, gosok gigi ala kador je.. HEKHEK!~
Tapi, kalau datang ghajin nye.. 2,3 kali keh gosok gigi time mandi tu.. WUHUHUHU!~
Gosok sampai terjeluekkkkk... ^__________^
Tu sebab mandi lama.. NGEH NGEH!~

Pagi-pagi tu lepas mandi, cakap dengan mak..
Ku : Mak, getah gigi putus.. *Sambil tunjuk gigi kat emak..
Mak : Gosok gigi tu kuat2 tu buat ape..
Ku :Kalau tak kuat, acane taik gigi nak hilang' HIKHIK!~
Mak : Tengok riak muka mak, malas layan.. -____-!
Ku : Sakit ni mak gigi oranggggggggg.. HUWAAAAAAAAAA!~ T__T *Dalam hati

Sampai ke petang, sampai nak ke buka gigi denyut2 sakit..
Nak makan pon sakit.. Takbley kunyah sangat..
Jadi sakit macam memula lepas jumpa doc tukar getah tu..
Seksa ooooOOOOooo!~

Selalu putus getah, takde pulak sakit macam ni..
Nasib nasib si pemakai braces.. T___T
Konpius sebenarnya elastic band dengan power chain
Google tadi, ghupenya sekarang ni sy pakai power chain la..

Meh nak tunjuk ghupe power chain tu.. Kchinggggg!!! :P


sumber : google


sumber : google 

Banyak jenis rupanya power chain ni..
Sekarang ni, sy guna jenis power chain yang gambar no 2 tu..
Sakit ooooo doc terik kan benda ala ni kat gigi..
Rasa macam nak luruh gigi.. HUKHUK!~

Apa pon, memang superb terbaik pengalaman pakai braces ni..
^_____________^

Love,
Rina

12 comments:

  1. Rina, nak address :) send kat http://emmaeema.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. huhuhu..x pena pakai braces. so, xtau sakitnya mcmane. tp tgk kdg2 yg pakai braces ni nk berckp pun susah. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee :D

      mula2 je susah nak cakap kak.. Terbelit2 lidah nak bercakap..
      Lama2 ok dah.. :))

      Delete
  3. huhu, baca cite pn dh rase sengal gigi nih..
    adess...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.. Lagi sengal gigi yang pakai ni kak.. Ngeee :P

      Delete
  4. wahh.. mcm seksa je nk pkai braces nie.. haha >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. aah seksa seksi semua ada :))

      Delete
  5. ganasnya awk haha pastu mkn burger nganga besar2 tak? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. kalau makn, harus la buka mulut besor2 kak.. HAHAHA :P

      Delete
  6. Ohhh power chain putuih memang naleee la mak cik. Ingatkan elastic band. Danggg~ :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhak! silap daaa.. ampun bukk.. sy budak baru pakai braces.. eh! hihi :P

      Delete