Followers

Friday, 31 August 2012

#LirikLagu11 - Muara Hati



Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

Korus:
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Hoo uuu..

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

[Ulang Korus]

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..

*Muara Hati - Hafiz & Siti Nurhaliza*

Thursday, 30 August 2012

Talk with Simsimi boleh cedera emosi!

Hi & Assalammualaikum..

Penah dengar Simsimi kan?
Dah lama ada sebenarnya benda ni..
Dulu ada install kat fon, lepas tu buang.. Sebab boring.. HAHAHA!!~
Sesaje lah borak dengan Simsimi ni haritu..
Sangat cedera emosi sy.. :P

 Boleh dia cakap sy bodoh? -..-

 Boleh mengundang kemarahan nih!!~ -..-

 Sesuka je nak kiss orang!!~ -..-

 Dia pon tak tau dia lelaki ke perempuan.. HAHAHAH!!~ :D

 Boyfriend dia kat zoo.. HAHAHAHA!!~

Haaaaa... tau pon diri tu ROBOT.. HAHAHAHA!!~ :D

Nak try borak dengan SimSimi?
Klik LINK ni..
Selamat mencederakan emosi korang.. :P

Love,
Rina

Wednesday, 29 August 2012

Tengok Bola Negeri Sembilan VS Perak

Hi & Assalammualaikum..

Last night ikut eshat & the geng pergi tengok bola kat Stadium Paroi nun..
Negeri Sembilan vs Perak..
Ni first time ye ku menonton bola di Stadium Paroi.. HUHUHU!!~
Dan kesahnya, sy dengan Cik Nad jela berdua pompuan nye..
Nasib baik le kami berdua ni satu kepala..
So, takde la boring sangat tengok je bola tu..
Atleast, ade jugak teman nak pokpetttt & ngumpatsss.. Eh! :P

Dan, tentu lah eshat terlobih fanatik nye..
Siap suh saya pakai jersi nismilan lagi..
Torai punye torai kek umah, hamekkk kauuuu!!~
Bosar gedabak.. Tidak lah ku pakai.. HAHAHAHA!!~
I rela pakai jersi M'sia dan bercardigan yuu.. :P

Gerak dari umah sy dekat pukul 8malam..
Ikot lekas, cepatlah sampai kan..
Sampai2 je stadium, terus carik tiket dan carik seats..
Tapi, kat Stadium Paroi tak semeriah kat Stadium Shah Alam bila Selangor main.. HAHAHAHA!!~

Ok, layan gambar la..


Sampai dah..
Bukan main seronok lagi makcik depan tu.. :P



Seeee..
Gaya pose ku dengan Cik Nad hampir sama tapi tak serupa.. ^^


Kuning hitam dah je yg ku nampak sekarang..
Dulu kuning merah.. HIKHIK!!~


Masuk2 je, game dah start..
Layan kan jela.. Walaupon tak tahu mende apa pon pasal bola..
Orang sorak, sy sorak..
Orang booooo, sy boooooo.. HAHAHAHAHA!!~
Ape pon takbleyyyyyyy!!!~


Muka tak ready nak kena snap..
Air oren stadium RM1.. Takde rasa ape pon kata Nad..


Dan burger stadium..
Hanya daging, roti & sos sikit je semata-mata..
Kalau lapor, telan je.. HUHUHU!!~


Tengok orang2 kampung..
Sy pegang nama NEGERI SEMBILAN sekarang.. HAHAHAHA!!~
Dulu SELANGOR wei..
Eh! Tak sedar IC kau 05 tetengah nye.. Lagi nak mengaku anak selangor.. :P


Jejaka hots malaya..
Pilih2 sapa mau..
Tapi 2 orang yang belakang tu jangan berani usik.. HAHAHAHA!!~ *geli lah*


Bersama Cik Nad..


Ni kekasih hati kite.. *Eh!motip sangat nak mention* HUHUHU!!~



Eshat dan padang bola nye.. HUHUHU!!~


Wan & Nad..
Mana-mana pergi mesti sedondon punye..
Nampak tak Negeri Sembilan 0, Perak 0 tu??
Sampai sudah tak pecah telur tu.. HAHAHAHA!!!~


Opsss!! Sorry, tutup mata kalau nampak benda yang tak sepatutnya..
Eshat dah di luar kawalan ku..
Terlalu fanatik sangat tengok bola..
Di panjat2 nye tiang tu..


Tengok, muka sangat hampa bila bola kena tiang gol.. HUHUHU!!~


Pisang, Pisang, Pisang untuk Perak.. HAHAHAHA!!~
Sy tak tahu pape.. Sy sokong mana2 pon..
Datang untuk happy2 je kat sini..

Dah habes tengok bola, lepak minum dengan Elle Myra pulak..
Umah Elle dekat senawang je..


3 dara..


5 teruna..

Lepak makan dan borak, sedar2 dah kol 1 lebih..
Maka, pulang lah semua nye ke rumah..
Esok nye nak keje..
Siapa yg cuti tu, syiok laaaa kan.. HUHUHU!!~

Oh ye! Tepat kol 12tengah malam, bufday Wan iaitu BF Cik Nad..
So, kitaorang sambut sekali dengan melepak sambil makan2..
Happy Birthday Wan!!~
Cecepat kawen ye.. :)

Love,
Rina








Tuesday, 28 August 2012

Tegarnya si Pengguna INSTAGRAM.

Hi & Assalammualaikum..


HUHUHUHU!!~ :D

*rindu nye nak post gambar kat instagram.. Y__Y
**apa kan daya, fon samsung Y ku dah kojol!!~

Love,
Rina




Dapat Kaktus & Gambar.

Hi & Assalammualaikum..


Sy dapat hadiah dari Cik Nad .. :)
Haritu Nad pegi bercuti dengan family dia kat Cameron Highland..
Dan nad kasi kite kaktus dan gambar kitaorang berdua..
YEYYYYYY!!~ Suka sangat.. Thanks Nad :)

Nad cakap, kaktus tu 1 tinggi, 1 rendah..
1 putih, 1 hitam.. HAHAHAHA!!~
Jawapan nye tanye eshat... :D


Haaaa... Ni gambar Nad kat Cameron..
Bukan main happy lagi dia.. :D
Nad, sorry amek picture awak kt FB.. HEHEHE!!~
Jangan mara na.. :D

Love,
Rina


Berhari raya bersama kawan-kawan.

Hi & Assalammualaikum..

Hari ahad last cuti sebelum start keje isnin, baru lah ku jalan beraya..
Itu pon pergi umah Elle Myra je kat senawang..
Kisah nye si Ecad,Apiz,Wan & Nad datang beraya rumah sy..
Lepas pada diaorang semua beraya umah sy, nak la pergi beraya..
Hari pon dah petang.. Sempat pergi 1 umah jela..
Dan pegi 1 kereta je.. Senang & cepat kan.. WEEEE!!~
Naik vios pulak.. Haruslah laju.. HIHIHI!!~ *Elle kenyit mata skit.. hihi :P

Kengkawan datang umah, mak ada masak sikit meehun goreng, ketupat & rendang kerang..
Tu je sempat menjamu kengkawan.. Sebab, Ecad cakap last2 minute dia ajak kawan2 dia..
Last-last minute jugak plan nak masak apa..


Thanks ye kengkawan datang beraya umah sy.. :)

Dalam pukul 5lebih gerak pergi umah Elle..
Ikut Lekas dekat je kan..
Sampai2 umah Elle, dah hujan renyai2 rasa nya..
Tetiba terimbau kenangan beraya zaman dulu-dulu ketika hujan.. WOHOHOHO!!!~ :P


Ok, tak ready lagi bergambar ni..


Ok, smileeeeeeee :))


Smile lagi.. :))
Dari kiri Liyana (Cousin Elle), Elle, Sy & Cik Nad..


Ok, candid balik.. HAHAHHAHA!!~ :P


Ok, cun gambar ni.. :)

Lama dah tak jumpe Elle..
Last jumpa raya tahun lepas rasa nya.. HAAAAA!!~ Lama kan,,
Tapi, tu lah hakikat nya.. Bukan nye jauh pon kan..
Masing-masing busy dengan life sendiri kan..
Time2 raya ni la kite nak berjumpa bermaaf-maafan kan kan kan.. HEEEEE!!~ :D

Nak story morry dengan Elle berdua je..
Tapi, tak sempat lagi..
Next time kita jumpe eh Elle..
Tapi, Nina tengok Elle macam dah susut sikit.. Ke makan hati banyak sangat ni.. NGEEE!!~ :D
Apa pon, terubat jugak rindu kat Elle..
Dapat jugak jumpa kan.. :)

Dah nak magrib, kamiorang pon beransur lah pulang..
Tetiba rasa, eh! nak balik dah ke.. Tak puas beraya lagi.. HAHHAHAHA!!~
Takpe2, raya sebulan kan.. Nanti beraya lagi yeeeeee.. :D


Haaaaaa.. Sempat lagi.. :D


Eh, terselit!!~ :D

Love,
Rina


Raya ke 3 Adik ku kena Tahan Wad!

Hi & Assalammualaikum..

Raya ke3 dah beraya kat hospital.. Y__Y
Adik masuk 21 Aug 2012 dan keluar 25 Aug 2012.. 5 Hari beraya kat hospital..
Kisah nye, adik sy memang dah demam sebelum raya..
Dia pegi la klinik kerajaan dan klinik 1 Msia tu..
Makan2 ubat, tak baik jugak..
Antibiotik pon tak dapat.. Ape daaaa...
Raya ke3, dia tak larat sangat, nak pergi klinik jugak check darah..
Bawak lah pergi hospital Putrajaya pepagi dalam pukul 10lebih..
Pukul 5lebih baru dapat result.. Pffffftttttt!!!!!~ -..-
Lepas dapat result tu, sekali kena tahan wad daaaa...

Ya Allah.. Terus rasa nak meleleh airmata ni.. Dugaan sangat untuk sy & family..
Yela, tengah2 awal-awal raya kan..
Memang raya ku semua tah kemana..
Memang tak fikir nak raya dah..
Pikirkan adik je time tu.. Risau nye, tuhan je yang tau.. :(

Masa adib kat wad kecemasan tu, suhu badan adik cecah 40.. Sampai gegar-gegar katil..
Punya lah lama menunggu kat luar..
Mak siap balik lagi anta adik2..

Dan, selama 2 malam la ku jaga adib kat hospital..
Malam kedua dia duduk hospital tu, dia sakit perut sangat2..
Sampai dia pukul2 perut dia, lepas tu nangis..
Pukul 330pagi turun pergi xray..
Lepas pada xray perut dia, baru lah dia boleh tidur..
Pastu result xray takde pape.. Mybe perut dia kosong kot tak makan..

Masuk hari ke3 mak pulak jaga adib..
Ku balik umah berehat..
Nasib baik lah dah siap mintak cuti seminggu raya..
Lega sikit boleh duduk umah sementara mak jaga adib kat hospital..


Ni kali kedua adib masuk hospital.. 
First time 2tahun lepas.. Masuk tu, dia injured masa main bola..
First time jugak ku tidur kat hospital ni jaga orang sakit.. HUHUHUHU!!~


Muka senyum, tapi hati banyak susah ni.. =___=!
Selagi adib tak kua hospital, selagi tu lah susah hati..
Lepas satu satu sakit datang..
Mula-mula takut apendix la..
Lepas tu paru-paru kuman la..

Suhu badan adib tinggi masa datang nak check darah tu, dan doc syak dia ada denggi..
Dan doc syak takot ada sakit lain pulak.. Haihhh!!~ 
Tu lagi lah buat ku risau.. :(
Amek darah usah cerita.. Bercucuk sane sini dah lengan dia..
Syukur alhamdullilah, 5 hari duduk hospital, adik takde pape.. 

Hari sabtu mak call, adik dah boleh keluar..
Mak cakap, selera makan dia pon dah okeh..
Lega sangat dia dah okeh sekarang..
Cuma, jumaat ni kena follow up balik kat hospital amek darah..
Harap semua nya okeh lepas ni.. Amin..

Thanks Nad & Wan datang melawat adib.. :)

Love,
Rina

Monday, 27 August 2012

PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH

Hi & Assalammualaikum..

Nak join sekali? Klik SINI


Gudluck untuk saya & sesiapa yg nak join nanti!!~ :D

Love,
Rina


1 Syawal.

Hi & Assalammualaikum..

Hai kengkawan!!!~ :D
Rindu nye nak belogwalking, rindu nak update belog..
Rindu semua nye lah..
Almaklum la, cuti raya seminggu kan..
Takde lah sy update belog ni.. Selalu update belog kat office je.. HUHUHU!!~

Ok, berbalik pada cerita 1 syawal sy..
Raya sy tahun ni biasa2 saje.. Hanya menyambut ala kadar saja..
Menyambut 1 syawal bersama keluarga tercinta dengan hidang-hidangan yg sedap-sedap belaka.. NYUMMMMMSS!!~ :)

Pepagi di hening syawal yg mulia, sesi salam bersalam mesti lah ada kan..
Macam biasa, sy kakak yg sulung kena mula kan dulu.. WEEEE!!~ :)


Mencium tangan bonda di pagi syawal.. Syahdu nye.. Y__Y
Selamat Hari Raya Mak.. Maaf Zahir & Batin..
Halal kan makan minum, ampun kan salah silap Along yea..

Lepas tu, kena lah adik-adik salam Along dia pulak kan..
Duit raya mesti ada utk adik-adik ku..
Rasa tak lengkap pulak raya kalau tak bagi duit raya kat diaorang.. :)


Bersama adik ku yg no 3..
Budak demam di hari raya.. HUHUHU!!~
*Opppsss!! Sorry lipss ku over.. :D


Bersama adik ku yg lagi sorang perasan handsome.. HAHAHAHA!!~
Ni adik no 4..


Bersama Ameer Haqimie..
Comil jer dia tutup mata tu.. :D


Yang ni adik ke 2 last.. Nama dia Mohd Areef Haiqal..
Budak ni pelikss sikit perangai nya..
Nak tidur menangis.. Bangun tidur nak menangis..
Makan pon nak menangis.. Kena tinggal dengan mak pon nak menangiss.. HAIYOOOOO!!~ :O
Fening Fening..
Tengok muka dia tu.. Pepagi dah badmood.. Haih lah ko deq..


My little princess & prince..
Ashiq Haidar dah comot baju dia..
Mana taknye.. Pepagi dah siap.. Menunggu kakak2 nye nak siap pon berjam2..
Habeh dia golek 1 umah.. Makan kuih raya mak pon siap.. Comotssss jadinya baju raya.. Sabar jela..



Ok, gambar sy 1 family..
Dah salam-salam, amek gambar semua baru lah turun umah nenek..
Nak beraya dengan nenek & atuk pulak..

Seperti sedia maklum la, umah nenek sy depan rumah je..
Takyah gaduh2 jem nak balik raya.. HIHIHIH!!~
Jerit dari ghumah pon dah dengar suara nenek,atuk menyahut.. :P


Sesi salam-salam dengan atuk nenek..
Tiap-tiap tahun, sy memang beli kan atuk,nenek baju raya..
Pakai sedondon dengan kami sekeluarga :)


Sy suka gambar Ameer salam Atuk ni..
Sweet je :D


Nenek salam raya dengan atuk..
Lagi lah sweet!!~ :)


Ashiq Haidar yang dah berlenggas.. >__<


:)


Bersama mak & adik..
Alaaa.. nenek kat belakang pulak.. Tak perasan..
Kalau tak panggil sekali amek gambor nye..


Suka gambar ni :)


Adik-adik ku..
Yang lain tak kemana tah..
Adib tidur sebab demam..
Ameer,Areef bedal kuih raya nenek..

Last-last gambar raya kami sekeluarga dengan atuk,nenek pon tarak..
Sedang kami bergambar2, makcik2, sedara mara pon sampai..
Bergambar bersama pon tah kemana..
Sampai kemalam umah nenek penuh dengan sedara mara datang beraya..
Tengah hari, baru la sepupu2 ku kunjung tiba..
Itu pon tak semua yg ada..
Geng main kecik2 dulu pon takbalik..
Sepupu yang hado semua nya dah bujang2..
Asal nak sua camera je, semua dok sorok muka dalam baju..
Acano nak amek gambar sesama dgn diaorang.. Lupa kan jela..
Aleh2 gambar eden dgn adik2 je kat camera tu.. HUHUHUHU!!~
Belasah jela.. Kata raya kan.. :D


Outfit di hari raya.. HIHIHIHI!!~ :)

Selamat Hari Raya Semua..
Macam mane cerita 1 syawal kengkawan?

pssstttt : Raya tahun ni, ku tak beraya sangat.. Sebab, raya ke3 adik ku dah masuk hospital.. Y__Y

Love,
Rina