Followers

Monday, 27 August 2012

1 Syawal.

Hi & Assalammualaikum..

Hai kengkawan!!!~ :D
Rindu nye nak belogwalking, rindu nak update belog..
Rindu semua nye lah..
Almaklum la, cuti raya seminggu kan..
Takde lah sy update belog ni.. Selalu update belog kat office je.. HUHUHU!!~

Ok, berbalik pada cerita 1 syawal sy..
Raya sy tahun ni biasa2 saje.. Hanya menyambut ala kadar saja..
Menyambut 1 syawal bersama keluarga tercinta dengan hidang-hidangan yg sedap-sedap belaka.. NYUMMMMMSS!!~ :)

Pepagi di hening syawal yg mulia, sesi salam bersalam mesti lah ada kan..
Macam biasa, sy kakak yg sulung kena mula kan dulu.. WEEEE!!~ :)


Mencium tangan bonda di pagi syawal.. Syahdu nye.. Y__Y
Selamat Hari Raya Mak.. Maaf Zahir & Batin..
Halal kan makan minum, ampun kan salah silap Along yea..

Lepas tu, kena lah adik-adik salam Along dia pulak kan..
Duit raya mesti ada utk adik-adik ku..
Rasa tak lengkap pulak raya kalau tak bagi duit raya kat diaorang.. :)


Bersama adik ku yg no 3..
Budak demam di hari raya.. HUHUHU!!~
*Opppsss!! Sorry lipss ku over.. :D


Bersama adik ku yg lagi sorang perasan handsome.. HAHAHAHA!!~
Ni adik no 4..


Bersama Ameer Haqimie..
Comil jer dia tutup mata tu.. :D


Yang ni adik ke 2 last.. Nama dia Mohd Areef Haiqal..
Budak ni pelikss sikit perangai nya..
Nak tidur menangis.. Bangun tidur nak menangis..
Makan pon nak menangis.. Kena tinggal dengan mak pon nak menangiss.. HAIYOOOOO!!~ :O
Fening Fening..
Tengok muka dia tu.. Pepagi dah badmood.. Haih lah ko deq..


My little princess & prince..
Ashiq Haidar dah comot baju dia..
Mana taknye.. Pepagi dah siap.. Menunggu kakak2 nye nak siap pon berjam2..
Habeh dia golek 1 umah.. Makan kuih raya mak pon siap.. Comotssss jadinya baju raya.. Sabar jela..



Ok, gambar sy 1 family..
Dah salam-salam, amek gambar semua baru lah turun umah nenek..
Nak beraya dengan nenek & atuk pulak..

Seperti sedia maklum la, umah nenek sy depan rumah je..
Takyah gaduh2 jem nak balik raya.. HIHIHIH!!~
Jerit dari ghumah pon dah dengar suara nenek,atuk menyahut.. :P


Sesi salam-salam dengan atuk nenek..
Tiap-tiap tahun, sy memang beli kan atuk,nenek baju raya..
Pakai sedondon dengan kami sekeluarga :)


Sy suka gambar Ameer salam Atuk ni..
Sweet je :D


Nenek salam raya dengan atuk..
Lagi lah sweet!!~ :)


Ashiq Haidar yang dah berlenggas.. >__<


:)


Bersama mak & adik..
Alaaa.. nenek kat belakang pulak.. Tak perasan..
Kalau tak panggil sekali amek gambor nye..


Suka gambar ni :)


Adik-adik ku..
Yang lain tak kemana tah..
Adib tidur sebab demam..
Ameer,Areef bedal kuih raya nenek..

Last-last gambar raya kami sekeluarga dengan atuk,nenek pon tarak..
Sedang kami bergambar2, makcik2, sedara mara pon sampai..
Bergambar bersama pon tah kemana..
Sampai kemalam umah nenek penuh dengan sedara mara datang beraya..
Tengah hari, baru la sepupu2 ku kunjung tiba..
Itu pon tak semua yg ada..
Geng main kecik2 dulu pon takbalik..
Sepupu yang hado semua nya dah bujang2..
Asal nak sua camera je, semua dok sorok muka dalam baju..
Acano nak amek gambar sesama dgn diaorang.. Lupa kan jela..
Aleh2 gambar eden dgn adik2 je kat camera tu.. HUHUHUHU!!~
Belasah jela.. Kata raya kan.. :D


Outfit di hari raya.. HIHIHIHI!!~ :)

Selamat Hari Raya Semua..
Macam mane cerita 1 syawal kengkawan?

pssstttt : Raya tahun ni, ku tak beraya sangat.. Sebab, raya ke3 adik ku dah masuk hospital.. Y__Y

Love,
Rina



5 comments:

  1. cantik je semua sedondon dgn nenek nenek sekali sedondon tau glamor huhu. mane adik rina yg muka sebijik mcm rina tu? takde pun gamabr dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. Dia tak nak join bergambar kak.. Tu yg takde :))

      Delete
  2. cantikkk :)samat ari raya dear..jemput ler dtg umah akk..ngee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Kak :) InsyaAllah, Nanti round2 raya putrajaya sy singgah eh :)

      Delete
  3. waaaaahh .sama je semua baju .. apa yang penting .
    "ada gigi besi" hehehehe . chomel sangat muka akk . ^^

    ReplyDelete