Followers

Thursday, 2 August 2012

Rindu Cik As.

Hi & Assalammualaikum..

Semalam rindu dengan Cik As nun yang jauh kat Muar sana..
Cik As ni cikgu sy time sy belajar kat Kolej Komuniti Yayasan Pelajaran Johor Muar 5 tahun lepas..
Walaupon dah 5 tahun sy habis belajar, kami masih lagi contact..
Sy rasa Cik As dah macam akak sendiri.. Segala nya sy share dengan dia..
Masalah family ataupun apa2 jela.. Dia selalu kasi nasihat kat sy..
Cuma sy ni kadang2 degil, taknak dengar cakap dia.. HEHEHE!~

Dia dah kahwin anak satu dah.. Tapi dah biasa panggil dia 'Cik As'.. :P
Dia pon tak kesah student2 dia panggil camtu..
Dia memang close dengan student2 dan bekas2 student dia..
Selalu ajak balik umah, tido umah dia.. Masak2, makan2..
Oihhh rindu pulak dengan kenangan-kenangan lama..

Cik As ni garang sebenarnya.. Dalam garang tu, dia baik..
Dulu kat asrama, pagi lambat bangun pegi class, dia akan datang asrama dan kejut sesorang..
Dia kejut dengan MENCUBIT kat lengan.. Gila SAKIT ooooooOOOO!~
Tapi, cubit dia tu la yang ku rindu-rindu sekarang.. HIHIHI!~
Tiap kali msg dengan dia, mesti dia cakap.. 'Rindu nak sy cubit la tu'.. HAHAHA!~

Dia mengajar kat Kolej Komuniti Muar, dalam masa yang sama dia ada butik jugak..
Cik As selalu bagi job kt student2 dia.. Dia cakap, boleh buat duit belanja..
Serius rindu dengan kawan2 kolej dulu.. Rindu nasik lemak abg botak bawah jambatan..
Rindu nak jalan kaki jejauh nak pergi karoke.. HAHAHA!~
Rindu kena denda basuh toilet asrama sebab ponteng perhimpunan pagi..
Rindu dengan senior2.. Rindu nak menjahit sampai tengah2 malam sebab nak siapkan portfolio..
Ingat2 balik, macam baru semalam je bersuka ria dengan kwn2..
Kawan2 KK Muar pon ramai yang dah kawen, ada yang dah ade anak..
Berapa tahun lepas sy abeh belajar, Cik As kena transfer ke Kolej Komuniti Batu Pahat..
Dan Kolej Komuniti Muar sekarang dah takde Kursus Pembuat Pakaian Wanita dah kot..

Eh! Terpanjang pulop membebel pasal cite-cite 5 tahun lepas..
Sebenarnya, nak cite pasal msg dengan Cik As je semalam.. HIKHIKS!~


Sy msg dia tanye dah masak ke untuk berbuka..
Ghupenya tak balik umah lagi.. Terbaca status FB dia.. Dia tengah potong memotong kain tempahan..
Sama ada dia kat kolej lagi, atau kat butik dia la tu..
Macam tau2 je kite rindu dia.. :)


Yang ni sy msg dia pulop.. NGEEE!~
Mengadu mengada-gada kan.. Tapi, tu la sy bila meluahkan perasaan dengan dia..
Dia tak akan tak balas msg sy, walaupon lambat dia tetap balas..
Hati ni lali dah kena perli, kena marah dengan dia.. Sebab dah biasa.. HUHUHU!~
Dia selalu tanye, 'Dah ada pakwe lom?' 'Kenal kan la dengan sy' ..
Dengan dia, pasal kekasih hati pon sy share dengan dia.. WEEEE!~
Dia pon melayan je student2 dia yang gojeng2 ni.. HAHAHA!~
Dan pesan dia yang selalu sy ingat, carik lah pasangan yang sembahyang dan boleh bimbing kita..
Sebab, dia tahu student dia yang sorang ni degil kadang2.. Tak makan saman.. HAHAHA!~


Erkkkkkkk!~ Buruk nye tepon ku.. :P 
Ni tercabut dah yang cover scrin tu.. Tak beli2 lagi yang baru..
Walaupon buruk tepon nokia ni, jatuh banyak kali pon tahan.. HIKHIK!~

See, memang kena dengan dia.. Dia tahu, sy memang malas nak menjahit..
Siap suruh sy datang muar, duduk dengan dia seminggu..
Dia ajar balik menjahit dari mula sampai akhir.. >__<
Tiap kali msg dia, tiap kali tu la tanye bila nak datang muar jumpa dia..
Hmmmmm.. Kalau ikut kan hati, esok jugak nak pergi..
Tapi, keadaan tak mengizinkan..
Nanti bila-bila InsyaAllah sampai la.. Rindu nak pegi tanjung kat bandar Muar tu..
Haihhhsss banyak sangat kenangan2 kat sane.. 

Rindu Cik As~ T___T

Love,
Rina




No comments:

Post a Comment