Followers

Friday, 7 September 2012

3 Tips & Teknik Anda Untuk Menawan Hati Si Dia...

Hi & Assalammualaikum..

Saje nak join contest dari nuffnang ni.. Tapi, make sure status korang GLITERRATI tau..
Kot-kot menang ke.. Tuah manusia kan.. Siapa yang tahu.. WUHUHUHU!!~ :P
Contest nya, kena bagi 3 tips & teknik untuk tawan hati si dia..
Kat sini, sy bagi tips camne sy tawan hati Eshat la eh.. HUHUHU!!~


Pape, letak gambar Sy dengan Eshat dulu!!~ ^^

Sebenarnya, kenal eshat lebih kurang 7tahun.. Then, baru bercinta cintun tak sampai setahun lagi.. :P
So, daripada berkawan kepada bercinta tu kan dah jadi benda lain..
Time berkawan dulu, dok langgar ja.. Dok carut sini sane.. Ok je!!~ :P
Time bercinta ni kena la jaga hati, jaga tingkah laku & jaga semua nye lah.. HUHUHU!!~
Dengan ilmu yang ada.. Cewaaaaahhhhh!!~ *banyak la sangat ilmu nye* 
Kat sini, sy nak share 3 tips & teknik tawan hati di dia..

1.Sentiasa ada di sisi dia
Tidak lah duapuluhempatjam nak menghadap muka je.. Tak de keje lain ke???
Maksud sy kat sini, sentiasa ada dalam apa jua keadaan pon..
Tengah susah ke, senang ke, sedih ke, & tak kisah lah keadaan pon.. 
Macam sy, tengah-tengah susah2 hati ada problem..
Eshat tak boleh tolong dari segi kewangan, buah fikiran, atleast kata-kata semangat dia tu, boleh la buatkan diri ni tenang sikit..
Contoh lain, masa dok keta tetiba rosak tepi jalan, jangan lah dok pi maki pasangan tu..
Kata tak reti jaga keta la, tak reti-reti nak pi anta servis la..
Atlest bagi jalan camne nak selesaikan masalah..
Dia konpom2 dok kabut ape nak buat, ni lagi kita dok tambah2 kusut kan kepala dia..
Dok bebel2, marah2, lagi la buat dia down..
Pendek kata, sentiasa ada dalam susah dan senang, kat atas & kat bawah..

2. Selalu ucap terima kasih
Pupuk dalam diri, ucap terima kasih selalu..
Atleast, dengan ucapan "terima kasih" tu dapatlah kita hargai pergorbanan/pertolongan yang dia berikan..
Tak dapat balas dengan wang ringgit, dengan ucapan pon dah berbaloi..
Kalau segan nak cakap depan-depan, text sms pon okeyy je!!~ :P
Kalau segan lagi nak text, hantor kad.. *Tak kesah la cara orang lame pon..

3. Ambil berat 
Selalu lah bertanya, dah makan ke? dah solat ke? dah jengguk mak ayah ke?
Manusia ni, kadang-kadang lupa.. Jadi, kita pasangan dia kena ingatkan..
Sentiasa ingat apa-apa tarikh penting dia.. Temujanji dengan doctor ke.. 
Kalau demam, ubat dah makan ke? Kalau jenis yang liat sangat nak makan ubat tu..
Kasi ayat power sikit time sms tu..  

"Cepat makan ubat, nanti lambat sembuh takyah detting.. Kata rindu kan.."

Lebih kurang la ayat tu.. Nak show lelebih saya malu.. :p
Banyak cara kita nak amek berat..
Tapi biarlah bertempat.. Jangan over pulak!!~

Tu je sy bleh share..
Kadang2, bercinta dengan Eshat ni dok langgar ja.. HUHUHU!!~
Tak sedar, bercinta ghupenye dengan dia.. Ingatkan, masih kengkawan cam dulu.. HOHOHO!!~

Goodluck for me & guys yang nak join nanti..

Love,
Rina


8 comments:

  1. Fie belum gliterrati lagi jadi tak boleh nak join. Apa apa pun, good luck rina :)

    ReplyDelete
  2. all d best sis! hhehehe..cntik baju tu..kain sari ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. Thanks sis.. aah kain sari tu :P

      Delete
  3. contest utk menang ke pulau tu kan? i nak join tp takde idea la hehehe. I join contest utk nuffnang premiere screening je hohoho.

    ReplyDelete
  4. ha dh bole kawen dh tu huhu

    ReplyDelete