Followers

Tuesday, 11 September 2012

Berhari Raya ke Muar Johor!

Hi & Assalammualaikum..

Last weekend sy ke Muar!!!~
Ala-ala rombongan cik kiah 5 kereta pergi muar ritu.. :P

Mula nya takde la excited sangat nak pergi..
Sebab, eshat tak konpom lagi dapat cuti keje ke tak..
So, takde la berharap sangat nak ikot dia & the geng beraya ke muar..
Jumaat petang esok nya nak ke Muar baru konpom kan jadi pegi.. Fuhhhh!!~
Betul2 baru balik keje lepas tu, betul2 baru masuk bilik..
Ingat lepas letak beg semua nak msg dia la.. Konon2 ngajuk kalo tak dapat pergi..
Sekali, Eshat dah msg dulu gitau jadi pergi Muar.. YEAYYYYY!!~

Eh, panjang lebar pulak luahan perasaan nye..
Okeh2, jom layan gambar la..

1.30petang gerak dari RNR Seremban..
Konon nye pukul 10.. Caittt!!~
Pukul 12tengahari baru la Eshat amek..
Janji melayu sangat!!!~
Dan tunggu yang lain-lain sampai kat situ..


Seeee!!~ Dah sampai.. :D
Lebih kurang pukul 3petang kot dah masuk tol tangkak..


Ku yg muka excited sebab dah sampai Muar..
Yang driver sebelah benggang jek.. Sebab, sikit2 kena suruh pose..
Padahal tengah drive tu.. HUHUHUHU!!~ :P
Last2 lantak malas dia layan..


Lalu bandar Muar ni..
Sebelum sampai Muar ni, lalu la Kolej Komuniti YPJ Muar tempat sy belajar dulu..
Excited abeh duk keluar2 kan tangan kat tingkap tunjuk dengan Eshat.. :P
Tetiba terimbas kenangan2 manis.. Kenangan kurang manis..
Cerita di stesen bus la.. Cerita di berkayak kat tanjung lah..
Senyum seseorang je bila teringat.. :P


Dan akhirnya, sampai jugak di rumah untuk beraya..
Rumah kawan Eshat ni dekat area tanjung..
Perut pon dah krukkk krukkk krukkk sangat time ni..
Moh le masuk cepat & boleyyy makan.. HIKHIKHIK!!~
Eh! Cik Nuriesya Nadia kite ade lah..
Opcoz la dia ade.. Kalau ada wan, mesti la ade dia..
Geng segosip segumpat nih.. HAHAHAHA!!~
Kalau takde, konpom jadi pendiam seribu bahasa ku nanti.. :P


Eshat & Apiz yang lambat sangat "bertindak" Eh!!~ HAHAHAHA.. :P
Sape nak Apiz?? Tetiba promote dia plak kat sini.. HAHAHAHA!!~
Apa pon takbleyyyy..


Di tinggalkan makan seseorang.. SOBSOBSOBSS!!~ Y__Y
Hehe.. Takdela, diaorang ade je kat tepi tu dok berkumpul makan lala(eh,betul ke ape yg korang makan aritu) dengan riang hati..
Sy je dok bersimpuh malu tengah makan ayam 2 ketul.. :P
Macam2 menu ade kat umah Ejat (member eshat)..
Ada asam pedas, adam ayam percik kot, ada bubur, ada agar2, ada kuih..
Ada lala@kupang.. Kenyang memang kenyanggggg!!~ :D


Lepas makan, abeh semua nya tersandor..
Bukan tersandor je, terkangkang pon hado tu ha.. HAHAHAHA!!~
Seronok jalan reramai ni.. Ade je bahan membahan diaorang semua ni..
Im Happy!!!~ :D

Lepas makan, harus lah bergambar kan..
Tengah2 panas pon redah jer..


Eshat & the geng..


Sy & Cik Nad!!~ ^^


Me & Love!!~ ^^


Cik Nadia & Wan Senggih!!~ ^^


Kitaorang ber-4!!~ :D


Kitaorang ber-8!!~ ^^
Dari kiri Sarah, Ejat (tuan rumah), Wan, Nad, Makwe Cibun(tak tau name),Cibun(apiz),Eshat & Rina..
Antara kitaorang semua, siapakah yang akan ke jinjang pelamin dulu????
Jeng!! Jeng!! Jeng!! Nanti kan.... HOHOHO!!~ :P
Sok-sok berderet pulak anak bergambar kat depan.. HIHIHIHI!!~

Apa pon, thanks tuan rumah sediakan makanan yg sedap..
Tahun depan kami datang lagi.. HIHIHI!!~

Layan jela gambar sekeping kat bawah ni.. :P


Kitaorang suka bergambar!!~ :D

Love,
Rina



2 comments:

  1. Kemain meriah tauu raya sampai Muar , hahaha. Ape pon taboleh. :PP

    ReplyDelete