Followers

Friday, 21 September 2012

Memori - Jakarta 3 (Tangkuban Perahu)

Hi & Assalammualaikum..

Tengok entry-entry lama, sekali macam terhutang lagi beberapa entry pasal travel tahun lepas....
So, sementara ingat lagi cerita nye ni, baik kita update dulu..
Sambung daripada PART 1 & PART 2 ..

Janji dengan pak supir jam 6pagi nak gerak keluar jejalan..
Sekali jam 6 baru terhegeh2 kitaorang bangun.. HAHA!!~ :D
6pagi waktu Indonesia la eh..


Pastu terhegeh2 jugak bekpes..
Afiq & Jane.. Oh! Rindu dengan korang berdua!


Kenapa nampak lain ek muka kitaorang?? :O *musykil ni..


Sebelum jalan, kita amek gambar dengan pak supir dulu..
Buat-buat kenangan kata nya..


Setting camera dulu.. Nanti jap lagi nak amek gambor bebanyak..


Pagi tu, kitaorang decide nak ke Tangkuban Perahu dulu..
Time ni tengah berhenti kasi train lalu dulu..
Diaorang punya trafic kat sana, masyaAllah.. Ngeri!!~
Selambar je cilok mencilok.. Kadang2 tu ade yang tak pakai helmet pongg!!~ :O


Lalu tol..
"Gerbang Tol" Nice kan bunyi nye.. ^^


Cantik bangunan ni..


500 rupiah bersamaan berapa duit RM..?? *sila kira sendiri.. ^^
Kita bunga raya kan.. Diaorang bunga melati..


Afiq yang dah pengsan tidur..



Sy musykil.. Ape la pakcik sorang ni pikir kan..


"BONTOT" Oh noooooo!!~ :O
Suka lah orang dalam tu sy amek gambor..


Masjid..
Cantik kubah warna gold..


Nice view..


Sekali, jalan sesakkkk..
Pak supir cakap, time tu musim cuti.. Jadinya, ramai lah orang..
Oh yea! Time otw ni, kitaorang excidenttttt!!~
Nasib baik lah pak supir boleh elak kereta kat depan.. Belakang kitaorang bus..
Nasib baik takde pape.. Tapi, terkejut jugak la.. >__<
Terus memasing diam seribu bahasa sekejap..
Cuak gila muka pak supir time tu..


Macam dalam cite sinetron indonesia tu kan..
Gerai-gerai kecik..



Tetiba ada kuda kat jalan raya..
Taik nye bersepah-sepah!! -__-


Dan akhirnya, jam 1.30petang baru sampai kt Tangkuban Perahu.. Pffffttttttt!!~
Gila lama ohkey baru sampai.. Memang salah timing kitaorang decide nak datang sini dulu -__-!
Masa nak mendaki naik pon dah jemmm.. Sabar jela.. Dah la lapor..


Jane excited ni.. :)
Angin nya rasa macam sejuk sikit..


Seeeee...
Banyak kereta sana sini..
Macam mane tak jemmmm..


Kawah yang masih mengeluarkan asap..


Mereka sedang adjust2 untuk bergambar..
Gayat tengok bawah tu..


Mereka kesayangan ku :)


Pose comil dari Jane :)


Pose comil dari sy fulak.. HIHIHI!!~ :D

Nak turun dari Tangkuban Perahu ni pon jemmmm.. STRESSSSS!!~
Bayangkan tak makan lagi.. Lapor sesangat..
Dalam pukul 4 rasa nya baru lah sampai bandung..
Yang outlet2 murah yang di sembang2 kan tu..

Tu nanti sambung entry lain keh...

Love,
Rina

2 comments: