Followers

Thursday, 13 September 2012

Open House Planning & Development 2012

Hi & Assalammualaikum..

Semalam office sy ada buat open house..
Gabung 3 department daripada Planning & Development, Business Development & Engineering..
Memang semalam tak buat keje pape pon.. HUHUHU!!~
Dari pagi sampai petang.. Seronokkk!!~ :P

O.House kali ni macam biasa macam tahun lepas la.. Buat secara portluck..
Memasing kena bawak menu 1..
Ada yang bawak lebih daripada 1.. Bagus jugak tu.. Banyak benda boleh makan.. :P
Bila dah kumpul bebanyak, jadi banyak lah kan..
Macam main dish tu, kitaorang order la..

Macam-macam menu ada..
Nasi beriani,bihun sup,mee kari,mee rebus,aiskrim malaysia,puding macam2 jenis..
Kek,rendang ayam,sate,nachos,cendol, dan macam2 lagi la..
Nak list kan semua malas la.. HUHUHU!!~ :
Layan jela gambar kat bawah ni..

Sy bawak yang ni..


Aiskrem Malaysia..
Sy buat perisa jagung & sarsi..
Sakit2 jari pintal2 buat aiskrem ni.. HUHUHU!!~ :P


Rendang ayam mak..
Yang ni, geng2 kak ekin order..
Diaorang kasi duit, mak buat kan aje..
Tak sempat ku nak merasa, habeih licin semalam..


Agar-agar sirap..
Pon mak buat..
Konon sy nak belajar buat, last-last masuk tidoq.. HIHIHI!!~ :P


Kek ni pon tak sempat nak rasa..
Yang ni mak bagi.. Senyap2 je mak order kek ni kat kawan dia..
Tau-tau je 2 hari sebelum o.house ni, mak cakap ada suprise utk bawak kat opis.. Hamboihhhh!!~
Tenkiu mak! :D


Sesi potong memotong nasi impit, kek, kuih2..


Sesi membuat bahan nachos..
Menu yang ni sedap..
Dan paling cepat jugak habes..
Nak buat nya leceh sikit..
Kena hiris tomato,daun ketumbar,tomato halus-halus..
Dah siap, campur kan bahan tu semua..


Dan cicah makan dengan keropok ni.. SODAPPP!!~


Kak Nadia bancuh wedges..
Sedap kuah ni.. Rasa sama sebijik macam cheezy wedges kat KFC tu..


Kentang homemade..
Tungkus lumus kak Sue buat ni..
Kentang ni makan dengan kuah wedges tu..


Kak Ana potong oren mandarin..
Sedap oren ni.. Nampak oren nyeeeeeeeee!!~
Manis & Nyummm nyummm..


Sesi topap mentopap makanan sambil ngap masuk mulut!!~


YUHUUUUU!!~
Walaupon blurr gamba ni, ana suka lah..
Nampak kan muka happy tuh!!~ :P


Sateyyy Sateyyy Sateyyy sudah sampaiiiii!!~
Mari-mari ramai-ramai potong nasi himpittttt!!


Dalam dok sibuk2 beropen house, sempat lagi buat keje..
Ni betul2 kot ni.. Bukan lakonan.. Ke main2 je nih?? Eh, tak tau lah..
Banyak sangat dapat gambar.. Ada 4 bijik camera semalam..


Dadih hasil tangan kak Dayah..
Colourfull u olls!!~ :p


Murtabak ayam @ cheese creaker..
Yang ni memang terbaik.. SEDAPPP!!~
Nampak je biskut 4 segi saje atas tu..
Sekali masuk mulut, nikmat nye.....
Kak Faezah buat ni.. Kak! Nak order.. hihihi :P


Ada kek batik & beraneka puding.. NYUMM NYUMMM!!~


Apam eh yang ni..?
Nice sebab ada name 'PND' tu..
Ni wife john yang buat..


Nice decor..
Kek batik & cheese creaker.. NYUMMMM!!~


Judy bawak yang ni..
Colourfull & comel..


Bihun sup corner..
Memasing bawak makanan, memasing tag sendiri menu yea..


Kuah lodeh, mee rebus..
Yang ni pon tak sempat merasa.. sedih!!~ :(


Eh! sempat lagi si John ni letak contact number..
Promote John promote!!~
Strategi yang penting tu.. HAHAHAHA!!~


Sebelum pape, kasi tuan2 rumah makan dulu..
Kat lorong-lorong pon jadi bersila.. :P

...bersambung entry lain penuh dengan gambar-gambar saje...

Love,
Rina


2 comments:

  1. Replies
    1. habis.. ade tinggal yg sikit2 tu, kitaorang tapau bawak balik :P

      Delete