Followers

Wednesday, 31 October 2012

Ayam Golek Dara Nilai..

Hi & Assalammualaikum..

Sebelum ke Nilai 3, kitaorg singgah makan dulu kat Ayam Golek Dara Nilai..
Tempat makan ni jalan nak ke labu..
Kira macam jalan lama nak ke Seremban..
Kak Faezah lah rajin google tempat2 makan ni.. :)

*Sorry gambar ayam tak berapa nampak*

Ni nasik lemak ayam golek dara..
Ada lagi menu-menu lain.. Macam satay, otak-otak..
Yang lain tu, nanti kita try pulak..

Kedai ni bukak dari jam 530petang..
Ayam Golek Dara ni pernah masuk JJCM rasanya..
Sambal nasik lemak nye pon sedap..
Nanti nak pegi makan lagi.. WEEEE!!!~ :P
Nak tengok review yg lain, klik SINI ..

Love,
Rina

Memalam round Nilai 3..

Hi & Assalammualaikum..

Malam semalam pusing-pusing Nilai 3 dengan Kak Faezah (Opismate)..
Kami survey barang-barang kawen..
Sebelum tu! Bukan sy nak kawen tau..
Sy ikut kak faezah jejalan je..
Kalau kak faezah tak bawak, sy tak sampai..
Yela, untuk ape daku ke Nilai 3 itu.. ^^
Melainkan nak buat persiapan kahwin nanti..
Tu later la.. Awal lagi..

Yang best nye, kak faezah ni rajin survey barang2 dulu..
Macam sy, tak rajin.. HUKHUK!!~
Tengok pada keadaan la.. Kalau ade mase, kite survey2 la dulu..
Kalau takde, kita rembat je ape yang ada..


Kitaorang ada masuk 1 kedai ni.. *lupa pulak name kedai tu*
Nampak dri luar cikai.. HAHAHA!!~
Sekali masuk, macam2 ada..
Nak ape, cakap je.. Konpom pembantu kedai (Nor nama dia) akan carik kan..
Tapi, ade jugak barang takde stok.. HIKHIK!!~
Macam kitaorang carik paper crepe, tapi takde stok kata nye..
Pembantu kedai yg name Nor ni, malam semalam terlebih ramah pulak..
Rasa nye dia macam tak sabar nak balik..
Yela, kitaorang smpai dalam kol 8lebih..
Pusing2, tenguk2 barang lagi..
Agaknye dia dah penat kot.. Merapu-rapu je cakap nye dak Nor tu.. :P
Kite layan kan jela kak oiiii..

Sebelum tu, kitaorang pusing-pusing carik kedai mane yang bukak..
First time sy datang waktu malam cenggini..
Ade kedai tutup awal, ade kedai tutup lambat..
Lambt pon dalam 930pm kot..

Pusing punya pusing, sekali jumpa pelamin display ni..
Teruk stop keta & amek gambar pelamin kat bawah ni..
Ya ampunnnn!! Sangat cantik & mewah pelamin ni..
Sy sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :O


Banyak bunga ros kat seat tu..


Ada bulu-bulu..
Bunga-bunga besar..
Bola-bola besar..
Argggghhh!! Cantik nye.. >__<


Terus berangan-angan bersanding atas pelamin ni.. HIKS!


Berangan-angan jdi princesss.. HEKHEK!!~ :P

Dah survey2 barang, kitaorang pun balik..
Beringat, sok nak keja.. Takleh jalan lelame.. :P
Ape yang barang kitaorang terbeli?
Sy beli border flower, brooch..
Kak faezah beli sticker vintage, kabus bulat & brooch jugak..
Dan kitaorang dapat mini jar RM0.59 satu..

Love,
Rina


Tuesday, 30 October 2012

Tummy Fiza :)

Hi & Assalammuaalaikum..


Tummy Fiza (Wife Jijie)..
Nak masuk 4 bulan dah..
Tak sabar mummy Lulu nak jumpa awk yg dalam perut tu.. ^^

Love,
Rina

Semanis Kurma Bersama Ustazah Dato' Siti NorBahyah Mahmood..

Hi & Assalammualaikum..

Sesiapa yg ada follow sy kt instagram/twitter tu tau la.. Sy ada upload..
Now nk cenghita kat belog pulak.. HIKS!!~ :P
Semalam, 29 Okt 2012 Isnin, ada ceramah Semanis Kurma Keluarga Syurgawi kat Surau HQ MAHB..
Daripada Ustazah Siti NorBahyah & suami beliau Ustaz Wan Akashah..
Ceramah mula kol 12tghri smpai la pukul 1ptg..
Lepas tu solat zohor berjemaah sesama..


Ustazah dalam tv & live adalah lain..
Maksud sy, mase jumpa depan2 Ustazah nampak kecik je..
Rupa nya, dia diet 3bulan tak makan..

Tajuk ceramah semalam best..
7 cara untuk kekal kan Keluarga Bahagia sampai ke syurga..
Sy tak amek note.. Cuma amek video je..


Abes je ceramah, berebut-rebut nak amek gmbar dengan Ustazah.. WEEEE!!~

Love,
Rina

Monday, 29 October 2012

Wedding Mujako a.k.a Muza

Hi & Assalammualaikum..

Kenapa nama dia MUJAKO??
Hehehe.. Nama sebenar dia Muzalifah..
Kami kengkawan sekolah teknik dulu suka bagi gelaran2 nama.. HIKS! :p
Jannah jadi Jane..
Fatiha jadi Pinky..
Khairunisa jadi Kay..
Yana jadi Yanot..
Yang lagi syiok nama ku..
Nurul Rina Ellisa, kengkawan teknik panggil ELL.. Haaaaa.. Mampu? HOHOHO!!~ :D

Ok, berbalik pada tajuk entry..
Last weekend me & beberapa orang kawan pergi wedding muja kat melaka..
Cuma, kami berenam je yang dapat jumpa hari tu..
Mungkin di sebabkan jauh/busy memasing tak dapat turun padang.. Its oklah..
Sape yg ada kelapangan boleh lah jumpa..


Pelamin Muja yang serba purple..
Sweet!!~ :D
Tak berhenti cakap dengan Jane, cantik kan pelamin muja..
Lepas bape minit lagi, simple kan pelamin muja.. *Over tau*


Oh sweet nye Muja..
Oh cantik nye baju Muja yang tingkat2 tu.. :)
Time ni nak turun makan dulu..


Suap suap..
Suke veil & sanggul Muja.. ^^


Mula-mula berlima je..
Dari kiri Aini,Tira,Ell,Kas & Jane..
Tak lame lepas tu, Asilah pon sampai..


Muja & parents dia..
Yang kagum tu, mak muja ingat i lagi okeh.. :P
Sampai2 je kat pintu dewan.. "Errrrr Alisha kan?"
"Ye makcik sy Ellisa" :)
Terus salam peluk cium mak muja..
Terharu mak dia ingat sy lagi..
Dulu mase kat asrama, mak muja selalu naik dorm kitaorang..
So, takde hal dia masih ingat kan daku lagi.. WINK!!~ :P


Kami kawan satu kelas dulu.. :)


Snap lagi..
Aini pon dah pregnant 3 bulan..
Aini ngidam sambal cili padi mak ku.. ^^
Nanti aku pos yea Aini..


Buat kecoh atas pelamin..
Lepas tu, mintak telur asin kat bunga pahar Muja.. :P
Ni pon dia sempat lagi nak bangun dari pelamin nak amek kan bunga telur tu.. Haihhh..
Dok dediam atas pelamin tu lah Muja oiiii..


Bergambar lagi sekali sebelum balik & bye bye kat Muja..


Balik dari wedding Muja, terus pi Dataran Pahlawan bawak ibu ngandung jejalan..


RM15 seorang dengan ada mycard naik menara Taming Sari ni..
Tapi, kitaorang tak naik pon.. Jejalan & shopping je..
Pastu makan mcd.. Sebab ku laporrr..


Last gambar bersama..
Lepas 5 tahun, kita tengok sape ade anak pulak ye.. :)

Muja ni ape yg boleh sy cerita kan, dia seorang yang sangat gamble & selamber..
Tengah2 berarak masuk dewan pon boleh buat muka comil lagi.. HAHAHA!!~
Atas pelamin mase tepung tawar dengan mak dia pon, diaorang boleh gurau2 gituuu..
Sempoiiii lah.. ^^

Selamat Pengantin Baru Muza & Pasangan..
Semoga berbahagia ke anak cucu.. Aminnnnnn..

psssstt.. Next trip, Wedding nomie pulak.. WEHUUUU!!~

Love,
Rina


Sunday, 28 October 2012

Saman AES!

Hi & Assalammualaikum..

Kecoh sana sini pasal AES (Automatic Enforcement System) ni..
Sebagai langkah berjaga-jaga, jom la kite amek tau jugak AES ni..
Kat bawah ni, senarai lokasi yang ade..
Tapi, tempat2 yang sy lalu jela.. ^^
Kalau kengkawan nk tengok tempat2 lain, klik SINI

Selangor negeri ku tercinta.. ^^



Negeri Sembilan negeri tercinta Eshat..^^



Putrajaya..


Lepas ni, berhati-hati lah semua..
Menangis la siapa yang kena saman banyak tu..
Kesian.. Hmmmm..

pssst : Raya Aidiladha ku biasa saje.. Rendang macam2 version je terhidang kat umah nenek..
Sambutan aidiladha kat umah tak semeriah Raya Puasa..

Love,
Rina

Thursday, 25 October 2012

Destinasi Cinta Bersama Air Asia Irma Hasmie..

Hi & Assalammualaikum..

Semalam ade yang tengok cite ni?
Sy dah 2 kali tengok.. Sebelum ni Johan & Ozlyn kat Thailand..
Malam tdi, turn Irma Hasmie & Redza kat Yogyakarta.. Sweet nye lah depaorang ni ^^


Sebenarnye, nak cite pasal baju Irma Hasmie pakai dalam cite tu..
Cantik lah pulak.. Macam dress.. Tapi, kembang belah bawah nye..
Siapa yang tengok cite ni malam tdi, tau lah full baju nye camne..
Rasa nak buat pulak baju camtu.. NGEE!!~ :)
Guna kain cotton cantik agaknye kan kan kan..

psssttt.. Lain orang, lain citarasa nye..

Love,
Rina

Wednesday, 24 October 2012

Nikmat nye dapat makan laksam.. Nyumm!! Nyumm!!

Hi & Assalammualaikum..

Nikmat nye LAKSAM lalu ke anak tekak ni.. WUHUUUUU!!~ :P


Laksam Kota Warisan ni, RM3.00 saje..
Lama dah oooOOOoo nak makan laksam..
Last aritu ade tengok org jual laksam kat uniten tu..
Tapi, time tu dah kenyang.. -__-!
So, lain kali lah makan laksam uniten pulak..

pssssttt.. sape lagi suke makan laksam? Kita punya selera yang sama.. :D

Love,
Rina


Tuesday, 23 October 2012

Kursus 3 hari 2 malam di Kem Bumi Jati Diri Shah Alam

Hi & Assalammualaikum..

Kursus 3 hari 2 malam ni, adelah pengalaman baru sy..
Sebab kuursus ni, sy tak pernah attend kat mane2 lagi..
Borak-borak, sekali ade yang jiran la, ade yang adik beradik dengan si polan la..
Kecik je dunia ni.. Mane-mane pegi, jumpa jugak.. HEEE!!~ :D







*Perisian kursus yang berguna*
*Tempat kursus yang menarik*
*Makanan yang dapdap*
*Aktiviti kursus best*
*Dapat tudung free*
*Yang tak best, name ku di nametag & sijil salah.. "Nurul Erina Ellisa Rusdan".. Pfffffftttttt!!*

psssttt.. Yang paling paling best, balik kusus petang terus pi detting.. HIKS!! :P

Love,
Rina

Review : Aquara Essence Spray ..

Hi & Assalammualaikum..

I'm Back :)

Ni sy nak share spray yang sy guna sebelum & selepas make up, Aquara Essence Spray..
Dah lame nak buat entry, tapi tak buat-buat jugak..
Hari ni, rasa nak share lah..

*Gambar ihsan Google*

Sy dapat tau benda ni daripada event Snap Snap Picta kat Tasik Perdana & Class make up Kak Fareha ..
Daripada situ, terus tanye2 diaorang mane nak dapat spray ni..
Sebab, bila diaorang sembur je kat muka sy, rasa segar & rasa yakin dengan ber make up.. HUHU!!~
Pastu, Kak Fareha rekemen kan sorang akak ni.. Dia jual2 barang2 make up ni..
Terus sy order dari dia & pakai dengan happy nye ^^

Cara sy pakai spray ni?
Spray kan ke seluruh muka sebelum calit apa-apa make up kat muka..
Spray dalam 2,3 semburan je..
Lepas tu make up la muka macam mane kita nak..
Last sekali, dah siap make up, spray kan lagi sekali muka yang dah siap ber make up..
Pasti, puas hati tengok muka segar je.. :)

Kelebihan Aquara Spray ni?
Semburan mineral dengan campuran mineral kompleks dan ekstrak bunga lili ini membantu menyeimbangkan kulit, mengurangkan kesan dedahan kulit anda pada pencemaran sekeliling dan sinaran UV. Ia memberikan kelembutan dan kebersihan pada kulit serta menambahkan kelembapan supaya anda terasa segar dan bersih sepanjang hari. 
Sumber : Google 

pssstt : lain orang, lain cara pakai nye.. so, terpulang lah..

Love,
Rina


Monday, 22 October 2012

Tips Untuk Kekal Bercinta..




Jaga Penampilan Diri
Kerana semua Orang Suka Dengan Kekemasan & Kecantikan, Persepsi Pertama Adalah Sangat Penting & Jangan Tonjolkan keburukkan Anda Pada Awal Pertemuan.

Ikhlas dalam Memulakan Perhubungan
Jangan Malu Untuk Jadi Diri Kamu Sendiri, Bukannya Berlakon dan Berlagak Seperti Orang Lain yang Akhirnya Akan Menjerat Diri Sendiri

Menggunakan Bahasa Tubuh
Ketika berinteraksi dengan si dia, jangan lupa menggunakan bahasa tubuh seperti gerakan tangan, renungan mata dan tunjukkan minat ketika si dia sedang bercakap.

Sentiasa Berfikiran Positif
Datang Untuk Bertemu Si Dia Dengan Penilaian Yang Kosong Dan Tidak Curiga, Dengan Berfikiran Positif Anda Lebih Mudah Menerima Seseorang.




Elakkan Mengguna Perkataan Berunsur Negatif 
Seperti (Saya Tidak Suka). Lebih Baik Bercerita Tentang Kesukaan Masing - Masing. Gunakan Ayat positif Seperti (Saya Suka).

Jangan Fokuskan Perbualan Tentang Masalah
Pada Pertemuan Pertama, Jangan Fokuskan Perbualan Tentang Masalah, Kesibukan Kerja Dan Sebagainya. Si Dia Tidak Datang untuk Berasa Sedih, Maka GembirakanLah Si Dia.

Jangan Kedekut Dengan Kata Pujian
Berikan Pujian Seikhlas Hati Anda Tapi Jangan Sampai Berlebih-Lebih. Anda Boleh Memuji Warna Bajunya, Rambut, Kasut Dan Sebagainya.




Tunjukkan Yang Anda Mengambil Berat Terhadap Pasangan Anda
Tolong Dalam Perkara - Perkara Kecil Seperti Mengangkat Beg, Membuka Pintu. Ini Menunjukkan Yang Anda Prihatin.

Jangan Bersikap Sombong
Sebaliknya Jangan Abaikan Unsur Humor. Ini Memberi Tanda bahawa Anda Boleh DiDekati Dan Bersikap Terbuka Untuk Menerima Hubungan Baru.

Jika Kekasih Anda Melakukan Kesalahan
Beri Dia Peluang Untuk Memberi Keterangan. Mungkin Dia Ada Alasan KUKUH Atas Perbuatannya, Jangan Sampai Anda Yang Malu Sendiri.

Jangan Malu Melakukan Kesalahan
Apabila Anda Melakukan Kesalahan, Jangan Malu Untuk Mengakuinya. Ringan Mulut Untuk Mengucapkan Perkataan Maaf. Tunjukkan Keikhlasan Dan Jangan Sekali-Sekali Mengulanginya.



Cari Waktu Yang Sesuai Untuk Membincangkan Masalah
Persekitaran Atau Iklim Komunikasi Yang Baik, Dapat Mempengaruhi Perbincangan Dan Kaedah Penyelesaian Masalah.

Jangan Gunakan bahasa Tersurat
Ketika Membincangkan Sesuatu Masalah, Jangan Gunakan bahasa Tersurat. Lebih Baik Berterus-Terang Supaya Pasangan Anda Faham Akan Perkara Yang Hendak DiSampaikan.


Sumber : SINI

Love,
Rina

Saturday, 20 October 2012

Kahwin Cara Melayu atau Cara Islam?


Hi & Assalammualaikum..

Apa yang ingin dikongsikan adalah sebuah artikel yang menarik tentang perkahwinan muda mudi.

Ini adalah kisah seorang gadis yang berfikir di luar konteks minda masyarakat Melayu sekarang. SYABAS buat gadis tersebut dan suaminya!!!

Ia menceritakan bagaimana seorang pelajar perempuan tahun akhir di sebuah universiti yang hampir membunuh diri kerana tertekan setelah ditinggalkan kekasihnya.

Kemudian beliau mengubah kehidupannya serta-merta menjadikan beliau gadis yang paling bahagia di bumi Allah ini dengan perkahwinan di usia awal.

Mungkin berguna sebagai motivasi diri di kala sunyi dan dibuat sebagai IBRAH bersama.

BACALAH!

**********************************************
Saya berusia 21 tahun, dan sudah berkahwin. Masih muda bukan? Suami saya berusia 23 tahun. Juga masih muda. Kami berdua masih belajar.

Jadi, mengapa berkahwin?

Kalau ikut kata mak ayah, “Nak bagi bini makan apa? Pasir?”

Perjalanan cinta saya tidak mudah. Sebelum berkahwin, saya pernah teruk dikecewakan bekas kekasih. Dia minta masa 3 tahun dari tarikh kami ‘declare’, untuk bersedia untuk berkahwin.

Hampir 3 tahun, saya ditinggalkan untuk perempuan lain.

Kecewa…? Sudah tentu. Jujur, saya hampir bunuh diri.

Saya mengalami tekanan hidup sehingga tidak berhubung dengan dunia luar.

Tapi selepas itu baru saya sedar kehadiran suami saya yang sudah 4 tahun menunggu peluang.

Pada mulanya, saya ingat sekadar ‘cinta rebound’, tetapi selepas 2 bulan berkenalan dan bercintan, suami saya melamar untuk berkahwin.

Pada mulanya, saya ingat satu gurauan.

Akhirnya si dia berani menghubungi ayah saya dan minta izin untuk berkahwin kerana takut kehilangan saya lagi.

Ayah saya pun dahulu berkahwin ketika belajar; ketika beliau tahun 1 peringkat ijazah.

Suami saya pelajar perubatan tahun 3, dan saya cuma tinggal 2 bulan untuk mengakhiri pengajian.

Ayah saya bersetuju memandangkan saya sudah kecewa, takut juga pisang berbuah dua kali.

Akhirnya, kami berkahwin. Dengan mahar RM 200, sebentuk cincin emas, tiada hantaran, tiada majlis, kami bernikah.

Simple bukan? Kenapa perlu pening?

Kalau anda lelaki, anda mesti ingin berikan segala yang terbaik untuk bakal isteri anda.

Dan, kalau anda perempuan seperti saya, semestinya inginkan hantaran yang tinggi (lulusan ijazah sekarang, hantaran RM10K ke atas). Perlu tidak?

Maaf perempuan, kalau terasa. Saya bukan jual diri, saya tidak perlukan hantaran RM10-20K.

Saya tidak letak harga untuk nilai diri sendiri dan harga cinta saya. Ini masalah kalau kita kahwin cara Melayu; bukan cara Islam.

Saya perempuan lulusan ijazah, saya ada tulang 4 kerat, dan saya boleh berusaha, kenapa perlu mengharap dengan lelaki?

Suami bukan untuk dibebani, tapi untuk disenangi. Isteri bukan untuk dibeli, tapi untuk dikasihi.

Kos kahwin sekarang paling rendah pun RM20K serba serbi.

Hantaran, majlis, belum baju, pelamin.

Tapi cuba fikir, perlu tidak?

Baju raya kan masih ada, cantik lagi. Kasut raya pun masih baru.

Kenapa perlu buat majlis di hotel, dewan orang ramai kan ada?

Kalau rasa sangat mahal untuk katering, boleh upah orang masak, tinggal sediakan bahan dan peralatan.

Bersanding tak perlu, buat penat badan duduk macam tunggul depan orang.

Bagaimana pula hukumnya mempamerkan diri (bab aurat dan sebagainya) di hadapan khalayak ramai tatkala bersanding?

Fikir2kan lah sendiri...

“Seganlah. Nanti orang kata apa.”

“Isk, buat malu belajar tinggi-tinggi, tak dapat hantaran.”

Hai, ni mentaliti Barat. Bagi yang beragama Islam, ingat rukun nikah.

Tanggungjawab selepas kahwin yang penting. Lebih baik duit sewa pelamin jadi duit persiapan untuk anak pertama.

Prioritikan penggunaan duit anda. Kos bersalin bukan murah.

Kalau di hospital kerajaan, paling kurang perlu ada RM400-500.

Tapi di hospital swasta, minimum RM2000. Kos ada anak sangat tinggi sekarang.

Pernah cuba lihat harga setin susu bayi di pasar?

Harga lampin pakai buang?

Dan sekarang, anda masih terfikir pelamin itu penting?

Ini tak kira duit nak beli kenderaan, beli rumah.

Pening!!

Jadi jangan bebankan diri anda dengan majlis perkahwinan yang membazir dan tidak perlu.

Saya bahagia sekarang. Boleh keluar dengan suami tanpa rasa takut dan malu, disentuh lelaki bukan mahram.

Dan suami saya tidak perlu takut saya diambil lelaki lain seperti dahulu.

Apa semua yang pasangan bercinta lakukan, kini kami lakukan dengan halal. Dan kami boleh lakukan lebih dari itu, dengan halal.

Tidak perlu risau. Kami aman dan bahagia. Saya dan suami masih bercinta. Masih belajar mengenal sesama sendiri.

Dan percayalah, tak guna bercinta lama-lama.

Seganlah keluar dengan pasangan yang tidak halal untuk anda.

Saya dan suami, masih seperti pasangan yang baru bercinta.

Saya mampu tanggung hidup sendiri, kerja dan cari duit sendiri.

Buat apa menyusahkan suami?

Dan suami berusaha belajar bersungguh-sungguh (bagi pelajar perubatan, anda faham maksud saya), untuk mendapat keputusan yang cemerlang.

Saya tahu ego lelaki tercabar, tetapi saya jujur cintakan suami saya. Saya tak ingin jadi beban, cukup asal dia berasa senang dengan saya.

Tidak perlu nafkah yang besar, semampu yang ada saya terima.

Bakal-bakal isteri sekalian, bersyukurlah dengan suami anda.

Dan bakal-bakal suami sekalian, hargai isteri kamu. Terima kekurangan dan kelemahan pasangan anda.

Persamaan membina keserasian, perbezaan itu melengkapkan.

Rezeki Tuhan ada di mana-mana. Jangan putus asa.

Berkahwinlah!

Semoga anda semua merasa tenang dan bahagia.

“Dan antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaan-Nya dan rahmat-Nya bahawa Dia menciptkan untuk kamu (wahai kaum lelaki) isteri-isteri daripada jenis kamu sendiri, supaya kamu BERSENANG HATI dan hidup MESRA dengannya, dan dijadikan di antara kamu (suami isteri) perasaan KASIH SAYANG dan BELAS KASIHAN.” (Surah Ar-Rum, 21)

***************************************************************************

Betul tak apa yang dia kata tu?

Perkahwinan hanya sekali sahaja sedangkan kehidupan selepas perkahwinan itu sehingga akhir hayat.

Cuba fikir mana lagi penting?


pssst.. Nice bukan? Sy copy paste je.. Untuk bacaan bersama :)

Love,
Rina

Wednesday, 17 October 2012

3 Hari Tak Masuk Opis..

Hi & Assalammualaikum..

3 hari mulai arini sampai Jumaat sy tak masuk opis..
Rabu & khamis ade training kat KLIA..
Jumaat pulak sy cuti..
Jadinye, tak dapat nak hapdettt belog & BW kengkawan semua.. Y_Y

See u all on monday eh.. ^_______^

*Certificate pre test training pagi tadi*
*Teruk bebenau result 8 out of 100*
*kihkihkihkih :p*
Full story training sy hapdett kemudian..
Rabu, khamis,jumaat,sabtu,ahad tak masuk opis.. Uwaaaaaaaaaaaaaaaa!!~ Y__Y

psssssttt.. sabtu,ahad memang coti lah.. -.-!

Love,
Rina

Tuesday, 16 October 2012

Cerita Weekend Ku..

Hi & Assalammualaikum..

Di sebabkan, Eshat dah keje skrang ni..
Dan jadual keje dia sangat membunuh jiwa ku.. HUKS!!
Takdela, memain je.. :P
Mula-mula je tak dapat terima dia keje sikit2 OT, sikit2 OT.. Sekarang dah ok dah..
Dulu sebelum dia keje, boleh lah kau tiap-tiap minggu nak detting..
Sekarang, ade matlamat yang kena tuju & capai. CHAIYOOOKKK B!!~ :D

Weekend aritu, saje la buat list ape yang nak buat.. Konon nak isi mase yg terluang lah..
Nak tau ape sy list kan?

To Do Weekend!!
1) Hantar tempah baju
2) Layan Movie (The Vow)
3) Jahit Manik baju Mama Nad
4) Kemas Fail
5) Kemas2 gambar
6) Tanam rambut..

Daripada 6 tu, 2 aje yang berjaya.. :P
No 1 & No 2 je yang berjaya.. HEKHEK!!~
No 3 : Nak jahit manik kat baju mama Cik Nad.. Tapi, manik tak beli lagi.. >__<
No 4 : Nak failing kan semua bil2 & document2 yang ada.. *malas nak selongkar almari*
No 5 : Nak susun gambar2 lama dalam album.. *album kosong takde*
No 6 : Nak tanam rambut yang potong tahun lepas.. *cangkul takde,dah nak magrib baru kuar umah*

Hantar Tempah Baju
Ada 2 pasang baju nak tempah..
Hantar kt tailor yg sy tempah baju raya aritu.. Selasa dia buat..
Nak pakai wedding classmate hujung bulan ni nanti..

Layan Movie (The Vow)
Cite ni amek dari kak Nad (opismate)..
Sekali dah bukak kat laptop, non hado senikata nye..
Terkulat-kulat sengsorang layan movie dalam bilik..
Layan jela.. Walaupon kadang2 tak paham ape yg di cakapkan.. HUHUHU!!
Tapi, ade yg cakap cite the vow ni macam cite ala-ala "Aku Terima Nikahnya" ek..

Mane list yang tak terbuat tu..
Sy postpone weekend yg free lah.. ^^


*oh nginddddddduuuuuuuuuuuuuuuuuuu*
Y__Y

pssst.. weekend ni sy ada kursus jumaat sampai ahad.. Lagi lah tak dapat detting.. Deemmmm!!~

Love,
Rina

Monday, 15 October 2012

Memori - Part 6 (Tanah Abang & Soekarno Hatta International Airport Jakarta)

Hi & Assalammualaikum..

Hari ketiga di Jakarta, lepas tu balik Malaysia.. YEAYYYY!!~
Tak sabar dah nak smpai umah, nak makan lauk mak masak..
Serius kat jakarta, 1 makanan pon takde menyelerakan tekak.. Sekadar makan isi perut je..
Flight kalau tak silap petang, dalam pukul 6ptg wktu indonesia..
Kalau boleh, kena ada kat airport sejam awal.. Sebab, nanti jemm tak ingat donia..
Tapi, time kitaorang otw ke airport tu, takde lah jemm.. Syukur2..


Bergambar depan bilik sebelum balik..
Bilik tingkat 33.. Pffffftttt!!~


Sebelum gerak ke tanah abang..


Missssshhh u!!~


Ni lah hotel kitaorang duduk, Mangga Dua Hotel Residence Best Western *rasa macam tunggang terbalik taip name hotel ni*
Hotel yang sangat tinggi & berbukit.. Gerunnn!!~
Letak gambar Eshat sorang je.. Sebab gmbar lain macam tak center nampak name hotel tu..


Dalam teksi nak ke tanah abang..
Janji dengan pak supir, amek kitaorang kt tanah abang je nanti..
Pastu, direct ke Airport nanti..
Letgo darling abehkan duit-duit rupiah yang hado..


Afiq yg macho!!~ :P


Jane & tuktuk.. :P


Time ni berkira2 nak beli ke tak buah2 yang jual tepi2 tu..
Last2, tak beli pon.. HOHOHO!!~
Terus kan niat nak ke tanah abang terus..


Okeh, dah sampai...


Masuk2 je tanah abang tu, terus nampak kedai ni..
Tergamam sekejap.. :O
Megerlip sana sini..
Lepas tu, terus kan jalan..
Cuci mata ape yang nk di beli..


Barang2 kat sini, kalau di convert ke duit malaysia murah sikit lah..
So, kami jalan2 cuci mata dulu..
Walaupon tau dah kesuntukan masa time ni nak ke airport..


Mall yang banyak2 tingkat..
Macam2 barang ade.. Peninggg!!~


Tengah pilih2 telekung utk di bawak balik..
Pusing punya pusing, sy beli beg & telekung je kot time kat sini..
Dah buntu nak beli ape.. Dengan lapar lagi..


Dah siap beli, time gerak ke airport..


Dah sampai airport..


Sampai je airport, kitaorang carik makanan dulu.. LAPAAAARR!!~
Jadinya, makan lah kfc.. Totally, kfc kat sana tak sama kat Msia.. Kureng sedap -__-!


Beratur nak check in beg..
Time nak boarding tu, boarding pass jane boleh pulak hilang..
Carik2 balik, nasib baik lah jumpa.. LEGAAAA!!~

Afiq & Eshat dah balik dulu..
Sebab, flight kitaorang lain-lain..
Sementara tunggu flight kol 6 tu, kitaorang dok melepak dulu, amek2 gambar..


Snap sini..


Snap sane..
Banyak sangat gambar..
Pilih mane yang terklik jela ye..


Usha sini.. Usha sane..


Pose sini, pose sane..
Ape nak buat lagi.. Amek gambo jele..



Nak balik Malaysia dah..

Sekali, flight delay pulakkk..
Dok lah pokpek dengan jane kat ruangan menunggu tu..



Perangai tak senonoh dah dlm flight.. MIAHAHAHAH!!~
Time ni dok kalut snap gambar sini sane.. :p


Akhirnya, selamat sampai jugak KLIA..
Percutian yang sangat FUN..
Walaupon sekejap je, berjalan ke negara orang, buatkan sy rasa bangga nye jadi warganegara Malaysia.. :D


Jane yang dah kepenatan melayan kerenah ku di dalam flight.. NGEEE!!!~ :D

Maka, dengan entry part 6 ni, berakhir lah cerita ku 3 hari 2 malam di jakarta..
Semoga ade peluang lagi ke sane satu ari nanti.. InsyaAllah..

Nak baca cerita sy lagi di jakarta?
Klik SINI, SINI, SINI, SINI & SINI

Love,
Rina