Followers

Monday, 15 October 2012

Memori - Part 6 (Tanah Abang & Soekarno Hatta International Airport Jakarta)

Hi & Assalammualaikum..

Hari ketiga di Jakarta, lepas tu balik Malaysia.. YEAYYYY!!~
Tak sabar dah nak smpai umah, nak makan lauk mak masak..
Serius kat jakarta, 1 makanan pon takde menyelerakan tekak.. Sekadar makan isi perut je..
Flight kalau tak silap petang, dalam pukul 6ptg wktu indonesia..
Kalau boleh, kena ada kat airport sejam awal.. Sebab, nanti jemm tak ingat donia..
Tapi, time kitaorang otw ke airport tu, takde lah jemm.. Syukur2..


Bergambar depan bilik sebelum balik..
Bilik tingkat 33.. Pffffftttt!!~


Sebelum gerak ke tanah abang..


Missssshhh u!!~


Ni lah hotel kitaorang duduk, Mangga Dua Hotel Residence Best Western *rasa macam tunggang terbalik taip name hotel ni*
Hotel yang sangat tinggi & berbukit.. Gerunnn!!~
Letak gambar Eshat sorang je.. Sebab gmbar lain macam tak center nampak name hotel tu..


Dalam teksi nak ke tanah abang..
Janji dengan pak supir, amek kitaorang kt tanah abang je nanti..
Pastu, direct ke Airport nanti..
Letgo darling abehkan duit-duit rupiah yang hado..


Afiq yg macho!!~ :P


Jane & tuktuk.. :P


Time ni berkira2 nak beli ke tak buah2 yang jual tepi2 tu..
Last2, tak beli pon.. HOHOHO!!~
Terus kan niat nak ke tanah abang terus..


Okeh, dah sampai...


Masuk2 je tanah abang tu, terus nampak kedai ni..
Tergamam sekejap.. :O
Megerlip sana sini..
Lepas tu, terus kan jalan..
Cuci mata ape yang nk di beli..


Barang2 kat sini, kalau di convert ke duit malaysia murah sikit lah..
So, kami jalan2 cuci mata dulu..
Walaupon tau dah kesuntukan masa time ni nak ke airport..


Mall yang banyak2 tingkat..
Macam2 barang ade.. Peninggg!!~


Tengah pilih2 telekung utk di bawak balik..
Pusing punya pusing, sy beli beg & telekung je kot time kat sini..
Dah buntu nak beli ape.. Dengan lapar lagi..


Dah siap beli, time gerak ke airport..


Dah sampai airport..


Sampai je airport, kitaorang carik makanan dulu.. LAPAAAARR!!~
Jadinya, makan lah kfc.. Totally, kfc kat sana tak sama kat Msia.. Kureng sedap -__-!


Beratur nak check in beg..
Time nak boarding tu, boarding pass jane boleh pulak hilang..
Carik2 balik, nasib baik lah jumpa.. LEGAAAA!!~

Afiq & Eshat dah balik dulu..
Sebab, flight kitaorang lain-lain..
Sementara tunggu flight kol 6 tu, kitaorang dok melepak dulu, amek2 gambar..


Snap sini..


Snap sane..
Banyak sangat gambar..
Pilih mane yang terklik jela ye..


Usha sini.. Usha sane..


Pose sini, pose sane..
Ape nak buat lagi.. Amek gambo jele..



Nak balik Malaysia dah..

Sekali, flight delay pulakkk..
Dok lah pokpek dengan jane kat ruangan menunggu tu..



Perangai tak senonoh dah dlm flight.. MIAHAHAHAH!!~
Time ni dok kalut snap gambar sini sane.. :p


Akhirnya, selamat sampai jugak KLIA..
Percutian yang sangat FUN..
Walaupon sekejap je, berjalan ke negara orang, buatkan sy rasa bangga nye jadi warganegara Malaysia.. :D


Jane yang dah kepenatan melayan kerenah ku di dalam flight.. NGEEE!!!~ :D

Maka, dengan entry part 6 ni, berakhir lah cerita ku 3 hari 2 malam di jakarta..
Semoga ade peluang lagi ke sane satu ari nanti.. InsyaAllah..

Nak baca cerita sy lagi di jakarta?
Klik SINI, SINI, SINI, SINI & SINI

Love,
Rina

6 comments:

  1. Baru sempat nak baca. Nanti akak baca sikit sikit eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. ok kak cha.. Rinduuu.. updte lah belog kak.. Y_Y

      Delete
  2. bestkan jalan2 n shopping kt sane. kt tanah abg ni brg2 mmg murah. mase akk pegi dulu shopping sakan! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. hihi.. rasa tak cukup 1 hari nk brjalan kt situ :)

      Delete