Followers

Tuesday, 9 October 2012

Wedding My Cousin - Ayu & Mad

Hi & Assalammualaikum..

Klik SINI & SINI kalau nak tau cerita-cerita sebelum nye.. 

Malam lepas majlis akad nikah tu selesai, konon nye nak balik la..
Sekali, tunggu adik (ika) buat goodies utk bagi belah lelaki nanti..
Tidur baring depan tv..
Siap makcik bentangkan tilam empuk lagik..
Sah2, terlena.. Terlena lah sekejap..
Lepas tu, terjaga.. Terus tolong packing2 kan goodies beg lagi utk tetamu..
Pukul 4pagi baru tidur... Pfffffffffttttttt -.-!

Pukul 7pagi dah kena gegar bangun.. Orang penanggah dah sibuk kulur kilir dalam umah..
Bangun2 je, terus balik umah.. Sebab tak plan nk tidur umah makcik.. Bju semua tak bawak..
Lagipun, umah makcik dekat je dengan umah sy..
Balik mandi tukar baju, make up semua tak sempat kt umah..

Pukul 1030 smpai umah makcik.. Pon kulur kilir buat pape yg patut..
Pastu, pegi larik jap beli kek SR kat nilai.. Barang hantaran tak cukup 1..
Mak & moksu buat lauk untuk makan beradab nanti..
Dah tak huru hara rasa dunia ku, baru sempat make up..
Tu pon, 2,3 orang tadah muka suh make up kan.. *Pitam*


Dah cecantik, baru lah amek gambar dengan pengantin.. ^^
Untuk sanding siang, pengantin pakai baju gold..
Kebetulan baju raya family sy ada gold2 sikit, terus pakai 1 family masa knduri tu..
Huru hara balik umah mandi semua, tudung pon tertinggal..
Belasah jela tudung ape yang ada dalam beg.. *walaupon tak bergosok*


Ika jadi pengapit.. Gila kabut minah ni.. HAHAHAH!!!~
Dia pulak sekali nebes masa nak berarak..


Ok, salam-salam dulu..


Ok, dah boleh berarak..
Kul 2ptg baru pengantin berarak..
Pengantin lelaki lambat smpai..
Bukan nye jauh pon umah pengantin laki, kat nilai je..
Tapi, ada salah info.. Nevermind, akhirnya dapat jugak bersanding..


Nenek menepung tawar..
*Opsss!! Gambar dari belakang pulak*


Ika cakap, ayu gelisah duk atas pelamin.. Panas dia cakap.. HUHUHU!!~
Kipas ade je orang lindung.. Tak senang duduk dia.. 

Lepas bersanding, makan beradab & potong kek, ikut pengantin pergi photoshoot outdoor pulak..
Kebetulan hari sabtu 6 Oct 2012 birthday my kazen, ada lah 2 kek kena potong..
Time makan beradab, sy pergi amek adib kat umah.. Sebab dia demam..
Jdi, tertinggal lah part tu.. Bateri camera pon dah nyawa2 ikan.. Kasi charge dulu..


Pengantin sibuk snap snap, kitaorang pon snap snap guna fon jek.. :P
Camera ku dah habeh bateri daaaaaaaa...
Kalau tak, kitaorang pon ligat ala-ala princess kat situ.. HAKHAK!!~
Dengan pemandangan yang sangat oh cantik nyeeeee!!~


Budak yang dah tak tentu hale bergambar dengan pakai selipar saje.. :P


Pengantin sedang bersweet sweet bawah pokok yang cantik itu.. *jeles* *tak sabar nak kawen* HAHAHAHA!!~ :P
Kesian oooOOooo pengantin berpanas terik bergambar..
Tapi, just nice la view kat sini.. Pokok2 kat situ cantik..
Kawasan ni dekat2 dengan MCD nilai..

Gambar sy dengan ika mesti ada dengan pengantin..
Nanti gambar diaorang dah siap, nanti sy minta keh..
Macam dah tak lalu nak berpanas terik, maka balik lah kerumah..
Turn pengantin basuh periuk belanga.. HIKS!!


Inai sy.. Pakai sendiri je.. Takde sape nak pakai kan.. HUHUHU!!~ 


Bergambar atas pelamin bersama budak demam belakang tu..
Orang kenduri happy2, gastrik dia boleh pulak datang.. Macam tak keruan dah hati ku masa knduri ni..
Tapi, alhamdullilah.. Petang dah ok sikit demam & sakit perut adib..



Baru lah sempat nak snap2 gambar atas pelamin..
Walaupon macam syiok2 sendiri dengan amir bedua.. HUHUHU!!~ :P
Giler penat.. Ape yang sy penat pon tak tau..
Kalau dah kenduri, dari pagi,tengahari tak makan..
Petang2 baru lah sempat nak makan..

Malam badan sy dah mula panas.. Demammmm..
Ahad belah lelaki pulak.. Langsung tak dapat ikut pergi hantar..
Cukup la daripada pakaikan inai, akad nikah & bersanding, sy dengan adik ada utk membantu..
Kitaorang happy dapat sesama turun padang tolong mane yang mampu..

Daripada kenduri sepupu sy ni, macam2 benda sy dapat belajar.. 
Dapatlah jugak tips2 nak kenduri nanti.. WEEEE!!~ :P

**Tahniah Ayu & Mad.. Semoga berbahagia ke anak cucu.. Aminn..

Love,
Rina

2 comments:

  1. salam...cantikny baju kurung kaler hijau ni...beli dari mana ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. sy beli kain ni di kedai sari kat nilai..

      Delete