Followers

Friday, 30 November 2012

Nasi Kukus Ayam Berempah Kota Warisan Sepang..

Hi & Assalammualaikum..

Sekarang ni, tengahari kalau pi lunch kat kota warisan,
Sy & opismate akan carik Nasi Kukus Ayam Berempah ni..
Sebab sebab sebab terbaikkkkkkkk!!~ :P


Tempat ni kat gerai-gerai makanan berhadapan Affin Bank..
Kalau dah otw pegi KLIA, singgah lah kota warisan makan nasi kukus ayam berempah ni..


Harga RM5.. Ada kuah, timun & sambal belacan..
Nasi banyak & ayam besar.. Kenyanggg makannn!!!
Minggu ni 3 kali dah makan nasi ni.. :D

pssst.. update laju2, sebab buat keje skrang kena laju2!! -.-'

Love,
Rina Ellisa


Thursday, 29 November 2012

Malaysia vs Laos!

Hi & Assalammualaikum..

Tak rugi pergi stadium malam tdi..
Dan paling utama tak rugi tahan shishi 90minit!!!!~~ HAHAHAHA!!!~ :D
Malaysia menang wooooooo.. 4-1.. Syabassssss Harimau Malaya..

Di sebab kan ahad aritu eshat tak bawak sy pi nengok Malaysia vs Singapore..
Game malam tdi, kena bawak yeee.. Kalau tak, mau meroyan tak tentu hala.. HUKHUK!!~ :P
Ok, mula nya plan nak pi 3 orang dengan Kak Ngah..
Petang dok GT dengan makcik Nad.. Ajak dia, & dapat tiket 5..
Ape lagiiiiiii.. Cargas lah memasing..
Lame tau tak jumpa makcik tuuuuuuuuuuuuu.. :D


Sampai2 je, game baru nak start.. Nasib baik sempat.. FUHHH!!~
Baru lepas nyanyi lagu negaraku..
Dan nasib baik lah Nad&Wan dah cop tempat duduk dulu..
Kalau tak, berdiri la... -_-!
Thanks uolls!


Kami berempat (Eshat, Rina, Nadia & Wan)..
Oh!Sudah lame tak bergambar sesama camni.. RINDU!!~ :(


Sebelah tu eshat Kak Ngah (Kakak Eshat)..
Baju kitaorang same, Ultras Malaya.. WEWEWEWE!!~
Sy tak tau sebenarnye ape yg tertulis di baju itu..
Ape yg ku tau, Eshat bagi &pakai je.. :D


Oh! Oh! Lama dah tak gegambar dengan makcik ni..
Rindu makcik ni so muchhhh!!!~
Jumpa je, terus pelok macam tak ingat donia.. HAHAHA!!~
Nak jerit lebih2, malu pulakk.. :P


Ye ye, kitaorang bergambar lagi selagi boleh..
Bergambar dengan Tab baru Cik Nad ni.. NGEEEE!!~ :P
*Wan, ape ko carik dalam beg nad tu ha...??? HAHAHAHA..*


Heee.. Pantang fon kat tangan, snap snap saje.. :D
Biar orang pandang kitaorng bergambar, asalkan kitaorg puas & happy dapat jumpa!!~
Tapi, bila dah jumpa, guna isyarat memek muka je dah tau..
Pe lagi, membahan oranggggggggg!! HEKHEK!!~ :P
Cam biasa, bila perempuan yg tak berapa minat bola.. Camni gaya nye..

Bila dah 2 gol, memasing dah mula excited tak ingat..
Bola sipi kena tiang pon beriya-iya bangun & jerit.. EKEKEKE!!~ :P
See.. semangat sudah sampai..
Bila dah 3 gol, lagi semangat.. Bersorak ramai2.. FUNNNN!!!~


Kak Ngah memang minat bola..
Sorang2 pon jadi.. Bersorak & bersemangat..
Mungkin seronok org yg betul2 minat bola tu luar biasa.. :P
Bila gol, terloncat kitaorang gumbira.. HAHAHAHA!!!~
Bila dah gol 2,3 tetiba sy & nad jadi macam dah semangat giler..
Harus beri perhatian pada game.. :P


Eshat awal2 dah tinggal kan sy kat seat.. Sobss Sobss.. :(
Dia pi join ultras malaya kat badan nun..
Dok sorak2, joget2.. Semangat!!!~
Sy tengok dia dari jauh pon ok.. :)


Gembira tak terkata.. Sebab, Malaysia Menang malam tuuuuuuuuuuuuuu!!~ :D
Sabtu ni, InsyaAllah kita pi nonton Malaysia vs Indonesia pulak..
Go Malaysia Go!!!!

Love,
Rina Ellisa

Sup Bedengung Nilai 3..

Hi & Assalammualaikum..

Kalau pergi Nilai 3 carik barang2, try singgah Sup Bedengung Nilai3 ni..
Memang ummmpppphhh!!~ :D
Macam biasa lah, Kak Faezah tunjuk tempat, sy review.. HIHIHI!!~


Antara harga2 segala jenis sup ape yang ada..


Nasi O RM1.30?? -.-!


Bahan-bahan bertenggek..


Errrrrrr.. ni "Anu Lembu" brotha tu cakap.. :P


Kasi tarik dulu sup sebelum bungkus..


Sy beli sup ayam..
Harga RM4.. Banyak pon banyak.. Hampir penuh bekas putih ni..
Tapi, terlebih masin pulak..
Kalau makan dengan nasik, tak terasa masin nya..
Kalau makan sup je,, terasa masinnnnnnnnnn!!~


Nasi putih + Salad + Sambal belacan = RM4.00.. -.-'
Harga sama dah dengan sup yg sy beli tu..
Nasi penuh kata nya.. Hmmmm.. boleh je la..
Ke sebab dah lapor sangat-sangat.. Kol 3ptg dah time ni..

Mana nak carik tempat ni??
Carik kat gerai2 makanan kat belah belakang..

Love,
Rina Ellisa


Wednesday, 28 November 2012

Kad Undangan Nomie..

Hi & Assalammualaikum..




Wonderfull card from my friend, Nomie..
Nomie ni kawan sekolah time kat teknik ERT Setapak dulu & satu geng..
Tahniah mek.. Dec ni majlis dia kat Kota Tinggi Johor Bahru..
InsyaAllah, kalau takde pape sy sampai la nanti..


Love,
Rina Ellisa

Tuesday, 27 November 2012

Peplum Giveaway By Nadnod Azizan..

Hi & Assalammualaikum..



Macam dah lame tak join Giveaway.. HIKS!!
Giveaway kali ni, kalau bertuah dapat Peplum.. Santekkk nye!!!

Syarat2 nye :-
1) Follow blog Nadnod Azizan ..
2) Buat 1 entry bertajuk "Peplum Giveaway By Nadnod Azizan" berserta banner & link kan ke blog beliau..
3) Tinggal kan komen di entry Peplum Giveaway By Nadnod Azizan..

Tarikh tutup penyertaan 29 Nov 2012, Khamis..
Goodluck Guys!!~ :)

Love,
Rina Ellisa

Tutorial : Bunga Fabrik

Hi & Assalammualaikum..

Weekend aritu, sesaje DIY kain2 perca yg ade..
Bosan sangat tak tau nak buat ape.. Nak kuar, Eshat keje pulak..
Jadi nya. fikir punya fikir, kita buat bunga fabrik la..
Dan kat sini, sy share tutorial jugak eh..
Kot2, pasni uoll buat pulak.. Sangat senang!!~

Sy ikut tutorial Saila..
Thanks Saila for sharing.. :)

Bahan-bahan :-
1) Gunting
2) Benang
3) Kain perca
4) Butang


Potong kain panjang 13inci, lebar 2.5inci..


Kain tadi, lipat 2.. Temukan hujung dengan hujung..


Jahit jelujur hujung kain tadi..


Terbalik kan kain yang dah di jahit tadi seperti gambar di atas..


Kalau kain berbulu tepi-tepi tu, gunting atau bakar sikit.. Untuk kekemasan..


Lipat 2 kain yang dah siap di jahit tadi seperti gambar di atas..


Bahagian kain yang dah siap di buang bulu2 nya tadi, jahit jelujur kasar sehingga habis..


Kemudian, tarik benang sehingga kain berkedut..


Dan, taraaaaaaa!! Dah siap.. :P
Letak butang tengah2 nya..


Butang2 yang sy letak ni, mana yg ade dlm box jahit je.. Try & error je buat.. HIKS!

Boleh buat hiasan kat hantaran macam Saila buat..
Boleh buat brooch.. Boleh buat hand bouquet..
Dan macam2 lagi kalau di fikirkan sesuai..
Selamat mencuba!!~ :)

Baru buat 4 kuntum dah boring, acane tu.. =_______=!

 Love,
Rina Ellisa

Monday, 26 November 2012

Kena Interview Utk Slot Primadona!

Hi & Assalammualaikum..

Sejak 2menjak ni, memang ke nilai 3 je..
Sebab memasing tengah sibuk buat persiapan..
Ha! Persiapan ape??? Biarlah rahsie.. HEWHEW!!~ :P

Kejadian ni terjadi di kedai brg2 hantaran feveret kak faezah & sy jugak..
Time ni nak balik dah.. Dah masuk kan barang2 dalam keta semua..
Tau2 kena tegur salah sorang staff astro..
Nak interview pasal berkenaan persiapan perkahwinan..
Dan untuk rancangan primadona..
Sy pon tak pernah tgok rancangan tu.. :P

Sy & opismate (Kak Faezah & Kak Dayah), tiga2 kena interview..
Sorang pon tak kan terlepas yeeeee!!


Perasan time ni??
Oh! Neves gilos!! Tu yg smpai pejam2 mata..
Lain org tu tanye, lain yg ku jawab.. Hentam jele!!~ -.-
Dia tnye budget utk buat hantaran semua, kos2 semua2 utk kawen..
Ape yg ku rasa time ni, tak pijak di bumi yg nyata!
Ha! Over kan.. Tu la yg sy rasa.. Sy pon tak tau ape yg sy ckp time tu.. ;O


Time kak faezah, dapat siapa soalan artis hero malaya jadi pujaan dia.. HAHAHA!!~
Ni pon kak faezah main jawab je..
Giloss nevesssss!!! HAHAHHA!!~
Time kak Dayah, sy rakam je.. Tak sempat nak snap picta..
Tpi, bila tengok video balik, memasing gelak sendiri.. Sebab LAWOKK!! :P


Dah abeh kene interview, we oll bergambar kt keta Primadona ni.. Kekonon jek!! :P
Nanti kan lah primadona 2 minggu lgi..
Tak minggu ni, minggu depan.
Kot2 ade muka kitaorang terselit2 kat slot2 mane2 dlm primadona.. HIKS!! :P


Oh! masuk KK Home.. Semua nye ada sale..
Suka katil putih tu.. Cantikkkkkkkkkkkkkkkk!!! >__<!

Love,
Rina Ellisa

Sunday, 25 November 2012

Sakit Tak Pakai Braces?

Hi & Assalammualaikum..


Tu soalan biasa ku dapat..

Belum soalan2 yang lain..Berapa pakai braces tu? Buat kat mane?
Mula-mula tu agak jenuh jugak nk menjawab..
Lame2, ok je kalau kauorang tanye byk kali pon.. HUKHUK!!~ :P
Sebab mula2 pakai memang berperang dgn emosi..


Antara sakit-sakit nye la :-
1) Sakit lepas jumpa doc..
Mcm braces sy, doctor akan tukar colour setiap kali appoinment..
Dan part lepas tukar arcwire tu yg sakit oiitt!! Arcwire ketat!! >__<

2) Kalau ada ulser 2,3 dalam mulut..
Kalo ada 1 je takpe.. Ni sampai 2,3 sekali dlm satu masa..
Nak bercakap pon sakit woooo..
Memang rasa nak perhambat je kalau org bnyk2 tanye time tu.. HUHU!! :P

3) Makanan selit2 kat gigi geraham..
Oih!! Rasa denyut2 gusi.. Ni tak berapa sakit sangat la..
Tapi, di kategori sakit jugak.. HEWHEW!!~

4) Cabut gigi..
Sy tau, mesti ramai yg takut nak cabut gigi kan..
Serius tak rasa sakit pon time doc cabut gigi tu..
Kan doctor bius.. Nanti tetiba bibir jadi beso.. HEKHEK!!~ :P
Tapi beso sekejap je.. Sebab suntik bius kat situ..
Cuma, lepas abeh ubat bius tu, sakit la sikit..

Jdi nya, tak delah sakit sangat2 pakai braces ni..
Just nice je sakit2 nye..
Sesiapa yg ade niat nak pakai braces tu, teruskan..
Jangan percaya sangat rumors2 yg cakap pakai braces ni sakit gilos..
Pakai dulu, baru tau.. :)


"Putus cinta lagi sakit daripada pakai braces ohoiiii!!" =>

#LirikLagu16 - Diamonds


Shine bright like a diamond

Shine bright like a diamond
Find light in the beautiful sea

I choose to be happy


You and I, you and I
We’re like diamonds in the sky
You’re a shooting star I see

A vision of ecstasy


When you hold me, I’m alive
We’re like diamonds in the sky
I knew that we’d become one right away

Oh, right away


At first sight I left the energy of sun rays
I saw the life inside your eyes
So shine bright, tonight you and I

We’re beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
We’re beautiful like diamonds in the sky
Shine bright like a diamond

Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond

Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky

Palms rise to the universe

As we moonshine and molly
Feel the warmth, we’ll never die
We’re like diamonds in the sky
You’re a shooting star I see

A vision of ecstasy
When you hold me, I’m alive
We’re like diamonds in the sky
At first sight I felt the energy of sun rays

I saw the life inside your eyes
So shine bright, tonight you and I

We’re beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive


We’re beautiful like diamonds in the sky
Shine bright like a diamond

Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond


We’re beautiful like diamonds in the sky
Shine bright like a diamond

Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond


We’re beautiful like diamonds in the sky
Shine bright like a diamond

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
So shine bright, tonight you and I


We’re beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
We’re beautiful like diamonds in the sky
Shine bright like a diamond

*Diamonds - Rihanna*

Saturday, 24 November 2012

#LirikLagu15 - Aku Datang


Aku datang kepadamu
Aku datang mencarimu

Tapi kau pergi dariku

Bagai bayu di jari jari ku


Aku datang dengan rindu

Aku datang dengan pilu
Tapi kau terus membisu
Bagai bintang dingin menjauh



Ke manakah perginya kasih kita

Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar



Ke manakah harusku bawa cinta

Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju



Ke manakah perginya kasih kita

Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar



Ke manakah harusku bawa cinta

Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju



Aku datang kepadamu

Kepadamu

*Aku Datang - Tomok

Friday, 23 November 2012

Thursday, 22 November 2012

Memori - Penang 2012

Hi & Assalammualaikum..

Last travel 5Jan - 7Jan 2012 pi Penang dengan Eshat & Jane..
Giler lamer dah ku tak travel naik flight... Uwaaaaaaaaaaaaa!!!~ :(

Sy nak bercuti lagi..
Sy perlu bercuti..
Dan sy akan bercuti.. WEWEWEWE!!~ :D

Lets enjoy dengan gambar2 sy kat penang awal tahun aritu..
Pi penang, jalan2 bukit bendara & queensbay jer..


Bukit bendara..
Dulu dengar2 je org cerita pasal bukit bendara ni..
Akhirnya, dapat jugak naik.. :D


Posing sebelum masuk..
Tiket murah je.. Bawah RM10..
Kalau ada card student dapat RM4..
Time tu eshat sorang je bawak kad student, dia lah dapat tix RM4 tu..


Posing dengan Jane pulak.. :)


Pose sebelum train gerak..
Seronok naik train ni..
Ade sampai 1 tempat slow, ada 1 tempat akan pecut laju..
Ada rakam kat fon time dalam ni, sekali tengok balik kat fon, tak save.. GRRRRRR!!~ -..-!


View Jambatan pulau pinang dari Bukit Bendara..


View Penang lagi..


 :)


Teropong belakang tu masuk 50sen, dalam 2,3 minit je kot..
Boleh teropong penang kat bawah tu..




Time ni dah nak turun bawah dah..


Nak jugak gmbar dgn dak ni.. :)


Lain kali naik lagi bukit bendara..
Nanti naik, turun malam pulak..
Tengok penang waktu malam..
Mesti best, seeeejukkkkkk je!!~ :D


Malam sebelum flight balik, singgah queensbay dulu makan steamboat..
Sambil detting dengan eshat tepi2 lautttttt!!~ :D


Bye bye Penang..
Sampai ketemu lagi kita.. :)

pssstt : Full entry Penang ni penah di update kat blog lama.. Ni sy cite balik,tak bape detail trip.. Dah lupe.. Sorrryyyy!!~ :P

Love,
Rina Ellisa