Followers

Monday, 12 November 2012

Adib Operation Appendix!!

Hi & Assalammualaikum..

Sebelum ni Adib ada masuk wad..
Sebab demam.. Dulu seminggu duduk wad..
Dan kebetulan pulak time raya.. Memang raya kat wad jela..

Isnin, 5hb Nov sy bawak adik pi klinik..
Sebab sakit perut dia tak ok lagi..
Dan dah check kat klinik, terus doctor transfer terus ke hospital putrajaya..
Sebab, doctor syak lain dalam perut dia..


Time ni kat wad kecemasan dah..
Dia kena xray semua..
Tau2 je kena tahan wad.. Sebab doctor syak ada appendix..
Pukul 10 malam baru msuk wad.. PFFFFFTTTTTT!!~ -.-!


Time ni dah tukar kan baju dia semua..
Adib takut pon ade ni..
Sebab sok pagi nak kena operation dah..
Kena buang appendix dalam perut dia..
Patut lah dia sik sakit perut je..
Ku ingat kan sakit perut biasa..
Sekali, kena appendix daaaa..

First time operate dalam ahli keluarga ku..
Mak pon bersalin normal 8 orang anak..
Mane tak takut+risau >___<!


Bergambar selagi boleh.. :P
Padahal, dalam hati dup dap dup dapp..
Ni sementara tunggu mak sampai..
Malam mak yang jaga adib kat hospital..
Sebab sok pagi nya Adib kena operate..
Dan tak tahu kol bape kena operate, better mak tunggu Adib..
Sy uruskan adik2 kat umah..



6hb Nov 2012, Selasa, Hospital Putrajaya..
Jam 11am adib dah masuk bilik bedah..
Nenek & adik2 tunggu kat bwah..
Sy dengan mak tunggu kt tempat menunggu bilik bedah..

Adib masuk bilik bedah pukul 11pagi, jam 130 dia baru keluar..
Lama nye dia kat dalam.. Risau risau risau risau.........
Mak sampai tertido tunggu..
Line telefon dalam bilik ni pon ade tak ade jekkkkkk..



Sy keluar je dari bilik menunggu tu, terus Adib tanye mak mane..
Terus hati ku macam sayu nye............. :'(
Tak sanggup tengok adik terlantar baring sakit camtu..
Mak turun mak jap kat bawah, tu sy yang tunggu adib kat atas..

Adib dah siap semua, ku ikut masuk ke wad balik..
Time tu adib mamai je.. Tak bape sedar sangat..



Rabu Adib dah boleh keluar..
Lega rasa nya.. Tengok luka bedah dia pon ku rasa ngilu..
Dia jalan pon slow2 je..
Adib rasa lega sangat sekarang.. Tak rasa sakit dah kat ulu hati..

Bila di tanye2, rupa nya ada kenalan2 ku jugak yg keluarga diaorang kena appendix & kena operate..
So, ni perkara biasa katanya..
Oh!! Luar biasa bagi ku.. Sebab ni kali pertama ahli keluarga ku kena operate!!!~ >__<
Adib dapat cuti 2 minggu & naik je kolej terus examm..
19hb Dec 2012 kena jumpa doctor balik..

Semoga cepat sembuh luka dia..
Aminnnnn..

Love,
Rina Ellisa

8 comments:

  1. get well soon utk adib. kalau nak luka tu cepat baik, bole try letak franch oil. insyaAllah. utk bagi luka dalaman cepat elok, minum gamogen :)

    ReplyDelete
  2. hebatlah mak rina..8 orang ank normal lahirkan...semoga adik rina cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  3. Semoga cepat sembuh adib. Kakak rina jgn risau risau ye :)

    ReplyDelete