Followers

Monday, 19 November 2012

Aiskrim A La Turka Bukit Bintang..

Hi & Assalammualaikum..

Ni semua terpengaruh nonton movie cite 'Istanbul Aku datang' aritu..
Dan sape suruh org tu offer kan nak makan aiskem A La Turka ni.. HEWHEW!!~
Terus mcm nak jdi comil2 cam Lisa Surihani dlm cite tu.. :P
Sebenarnya, nak fun je dgn trick Pakcik Turkish tu je..

Cam bese, sebelum kita pi terjah carik aiskem A La turka tu..
Kita google dulu ape yang patut..
Google punya google, sekali kedai tu dah tutup tok buat projek MRT katanya..
So, hampa sekejap kat situ.. =____=!

Tapi eshat ckp, kite tengok je dulu kt BB..
Mane tau ade lagi ke kat tepi2 kaki lima tu..
Sekali, adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. ^_____^
Terus macam senyummmm lebar je nak makan aiskem tu..


RM5 untuk per cone..
Ada perisa manggo, vanilla & coklat..
Kami nk coklat 2..
Tpi, mamat turkish ni ckp, vanilla lagi sedap (eh betul ke mamat turkish???)
So, kami amek coklat 1, vanilla 1..

Amek vanilla, baru dia tunjuk trick..
Nak fun sangat kan..
Abeh kena game ohkey dengan mamat tu.. :D



Cuma mamat ni tak pakai pulak turbish eh.. (yang macam topi tu)..
Lau dia pakai lagi best kot.. NGEEEE!!~
Baru la ala-ala kat turki makan aiskem gituwwwwww..

So far, aiskem ni ok je.. Takde lah best sangat..
Takde lah sedap sangat..
Kalau nk fun2 makan aiskem kena game dengan mamat turkish tu, try la aiskem A La Turka ni..
Mesti fun punyaaaaaaaaaaaaaaa... ^____^
Dan lagi 1, kalo terbalik kan aiskem tu, tak kan jatuh..
Tu la 1 keistimewaan aiskem ni..

Love,
Rina Ellisa


22 comments:

  1. oh ni kt area tepi sg wang dgn bb plaza kan

    haha kalau akak dh segan kot nk ambik tak dpt dpt muahaha. boleh try nanti tp taknak kene game biar husband akak kene :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak.. tepi jalan sikit dri jalan besar tu..

      Hehehe.. Sy nak try, tu yg buat2 tak malu..

      Pdahal malu abeh dah.. hahahahha :P

      Delete
  2. memang tak sedap sangat pun =)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kena try kak..

      bawak anak2 mesti diaorg seronok :)

      Delete
  4. bestnye...nk try la...tp part yg rse xbpe nk sedap tu la cm xbest lak..huhu..kang ade yg beli eskrim magnolia jer..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kalau nak fun2, boleh je try makan aiskem ni.. :)

      Delete
  5. yummm..bestnye eskem..suka gila eskem turki ni dia suka main2 kan customer pusing2kn eskem..haha..btw salam kenal dear! thanks sebab follow my blog..saya da follow back..keep in touch ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. hehe.. fun kan :)

      Hi, salam kenal :))

      Delete
  6. panjang btuil nama eskrim nie.

    ReplyDelete
  7. kim slm kt brother turki tu eh.. -..-

    ReplyDelete
  8. the best aiscream everrr Na suka gilaa kot!!! cokelattt seminggu skali Na kena mkn jugak aiscream ni..klau xdpt meroyan bole?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. yke..

      Jna memang suke sangat nih aiskem ni la ye :))

      Delete
  9. tiap kali lalu situ nmpk mamat ni jual asikrim..tp x terfikir nak beli..lps rina review terus rasa nak beli..ngada kann..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. boleh je..

      Pasni Saila boleh try.. Pi dgn husband eh..

      Pastu buat review tau tau :))

      Delete
  10. sedap L nur rasa hehehe..cara dia buat tuh special skit kan hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhyke.. hihi.. rasa cm bese je skin.. :P

      Delete
  11. Lisa mkn bagi pihak akak eh..hahahaha

    ReplyDelete