Followers

Thursday, 22 November 2012

Memori - Penang 2012

Hi & Assalammualaikum..

Last travel 5Jan - 7Jan 2012 pi Penang dengan Eshat & Jane..
Giler lamer dah ku tak travel naik flight... Uwaaaaaaaaaaaaa!!!~ :(

Sy nak bercuti lagi..
Sy perlu bercuti..
Dan sy akan bercuti.. WEWEWEWE!!~ :D

Lets enjoy dengan gambar2 sy kat penang awal tahun aritu..
Pi penang, jalan2 bukit bendara & queensbay jer..


Bukit bendara..
Dulu dengar2 je org cerita pasal bukit bendara ni..
Akhirnya, dapat jugak naik.. :D


Posing sebelum masuk..
Tiket murah je.. Bawah RM10..
Kalau ada card student dapat RM4..
Time tu eshat sorang je bawak kad student, dia lah dapat tix RM4 tu..


Posing dengan Jane pulak.. :)


Pose sebelum train gerak..
Seronok naik train ni..
Ade sampai 1 tempat slow, ada 1 tempat akan pecut laju..
Ada rakam kat fon time dalam ni, sekali tengok balik kat fon, tak save.. GRRRRRR!!~ -..-!


View Jambatan pulau pinang dari Bukit Bendara..


View Penang lagi..


 :)


Teropong belakang tu masuk 50sen, dalam 2,3 minit je kot..
Boleh teropong penang kat bawah tu..




Time ni dah nak turun bawah dah..


Nak jugak gmbar dgn dak ni.. :)


Lain kali naik lagi bukit bendara..
Nanti naik, turun malam pulak..
Tengok penang waktu malam..
Mesti best, seeeejukkkkkk je!!~ :D


Malam sebelum flight balik, singgah queensbay dulu makan steamboat..
Sambil detting dengan eshat tepi2 lautttttt!!~ :D


Bye bye Penang..
Sampai ketemu lagi kita.. :)

pssstt : Full entry Penang ni penah di update kat blog lama.. Ni sy cite balik,tak bape detail trip.. Dah lupe.. Sorrryyyy!!~ :P

Love,
Rina Ellisa


20 comments:

  1. beat kan..penang (",)
    tempat kami ..peaceee..

    ReplyDelete
  2. amboiii sonok nyer jalan2 eh jane pun ada wahhh bila kita nak jumpa kann??

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah jejaln dgn jane ni skin.. :)

      bila la kita dpt jumpa lgi kan.. Last jmpa skin time spm je . :(

      Delete
  3. hamboii seronoknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;p

    ReplyDelete
  4. slm..
    tq sudi singgah n follow blog akak...salam kenal jugak dri akak yer...

    bestnya jln2..akak pon mcm nk ke penang jugak nti hujung thn ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.. Ur welcome sis.. Thanks tuto tu.. :)

      Ha.. Nti pi tau jln2 penang :)

      Delete
  5. best kan penang ! nanti datang lagi tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah best.. InsyaAllah, akan dtg lgi nanti :)

      Delete
  6. Paling benci naik train untuk sampai ke puncak bukit bendera tu, lamaaaa. Boring fie dah la tu waktu fie pergi tu ramai ya ampun orang kat dalam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Rina suka.. Sebab best.. ngeee :)

      Delete
  7. dah lama xjejak bukit bendera.last time study dekat usm.

    ReplyDelete
  8. bestnya. nk pg penang sebab nk pg mkn mkn nyamnyam

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti pi jalan penang pulak tau kak cha :)

      Delete
  9. bestnya bercuti..air kat atas bukit bendera tu masih sejuk beku lagi x rina? hehe..suka la senyum nampak besi comel2 tu! sy xkan dpt punya sbb takut kena cabut gigi. cis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. air? hehehe.. air ape saila? kalo air kt toilet, rina tak pi toilet kt atas tu.. ngee :P

      Tak sakit la saila cabut gigi :) Doc akan bius.. :P

      Delete
  10. Iye. ida nak request full entry pasal Penang. Ida nak bercuti cuti di Penang ni... hehehheeee

    ReplyDelete
  11. cantiknya pahang..teringin nak jejalan ke sana

    ReplyDelete