Followers

Sunday, 25 November 2012

Sakit Tak Pakai Braces?

Hi & Assalammualaikum..


Tu soalan biasa ku dapat..

Belum soalan2 yang lain..Berapa pakai braces tu? Buat kat mane?
Mula-mula tu agak jenuh jugak nk menjawab..
Lame2, ok je kalau kauorang tanye byk kali pon.. HUKHUK!!~ :P
Sebab mula2 pakai memang berperang dgn emosi..


Antara sakit-sakit nye la :-
1) Sakit lepas jumpa doc..
Mcm braces sy, doctor akan tukar colour setiap kali appoinment..
Dan part lepas tukar arcwire tu yg sakit oiitt!! Arcwire ketat!! >__<

2) Kalau ada ulser 2,3 dalam mulut..
Kalo ada 1 je takpe.. Ni sampai 2,3 sekali dlm satu masa..
Nak bercakap pon sakit woooo..
Memang rasa nak perhambat je kalau org bnyk2 tanye time tu.. HUHU!! :P

3) Makanan selit2 kat gigi geraham..
Oih!! Rasa denyut2 gusi.. Ni tak berapa sakit sangat la..
Tapi, di kategori sakit jugak.. HEWHEW!!~

4) Cabut gigi..
Sy tau, mesti ramai yg takut nak cabut gigi kan..
Serius tak rasa sakit pon time doc cabut gigi tu..
Kan doctor bius.. Nanti tetiba bibir jadi beso.. HEKHEK!!~ :P
Tapi beso sekejap je.. Sebab suntik bius kat situ..
Cuma, lepas abeh ubat bius tu, sakit la sikit..

Jdi nya, tak delah sakit sangat2 pakai braces ni..
Just nice je sakit2 nye..
Sesiapa yg ade niat nak pakai braces tu, teruskan..
Jangan percaya sangat rumors2 yg cakap pakai braces ni sakit gilos..
Pakai dulu, baru tau.. :)


"Putus cinta lagi sakit daripada pakai braces ohoiiii!!" =>

9 comments:

  1. kawan akak pakai braces kurus tau. dgn muka dia pun jd kurus. bole tak akak nk pakai sbb nk kuruskan muka je muahaha

    ReplyDelete
  2. hihi...owh gitu ker...tp mngkin sy tkut gak nk pki braces..pki cntact lens pun xmo..hoho..sume tu rse cm seksa je..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. nak cantik memang kena brkorbannn kan :PP

      Delete
  3. Kawan fie pernah turun 3kg dalam masa seminggu waktu dia mula mula pakai braces. Sebab dia tak makan sakit gigi katanya. Seram lah rina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oihhh yke.. Hihihi.. Dia tgok org jugak fie.. Berat rina tak turun sgt.. :P

      Delete
  4. hahaha tp tu laa klau pakai braces ni bole kurus ;D
    tapi na sukaa..teringin nak pakai tp x mampu ;c

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. pakai la.. mesti cun nti lah :P

      Delete
  5. thank you... nak pakai, tengah pikir and survey sakit ke tidak sebab baru jumpa doc and katanya maybe in my case kena cabut lebuh daripada 4 batang gigi. so, goyang sikit rasa. hehe :)

    ReplyDelete