Followers

Sunday, 2 December 2012

Cerita Minggu Lepas...

Hi & Assalammualaikum..

Ni semua cerita last week.. Tak sempat nak update blog..
Busy konon kalah PM.. HIKS!!~ :P
Tapi, memang busy pon..
Berbalik pada cerita,last week minggu yg sangat busy utk semua org kat opis ni..
Busy buat collection, busy nak carik hadiah kawen kak sue, busy nak balut hadiah..
Haaa... Busy sokmo!!~ :D


Ni lah hadiah kawen untuk kak sue (opismate)..
Dah siap berbalut semua & tunggu masa untuk di serah pada pengantin je..
Jadi tradisi kat opis ni, kalau sesiapa kawen, kitaorang akan buat collection & beli adiah..



Hari jumaat pagi, kitaorang buat portluck..
Sempena Kak Ana masuk opis cuti bersalin 2 bulan aritu..
Macam2 menu ada.. Menu sambal cili padi mak sy tetap jadi kegemaran.. HIHI!!~
Siapa singgah makan kt tempat kami, semua nya meleleh hingus.. Sebab pedas berdesing telinga.. HOHOHO!!~




Dalam busy2 tu, sempat lagi kitaorang larikkkk pi MAHA.. :P
Hadiah kak sue dah siap balut ari kamis, tengahari jumaat kita jalan2 carik makan la..


Errrr.. Ni nangka kan..
Besar giloss buah nangka ni..


Nangka yang dah di buka isi nye..
Macam2 ada kat sini.. Murah2.. Jagung bakar pon RM1 saje..
Tapi, serius besar tempat nya.. Kalau berjalan 1 tempat MAHA ni, mau mandi peloh..
Gila jauh2 booth2 nya.. Kena naik tram @ bus..
Sy & Kak dayah beli pokok cili.. Beli 4 pokok dapat RM10..
Kat umah dok rajin siram je pokok cili tu.. Sebab nk cili kuar cepat.. HAHAHA!!~


Tengah syiok2 pilih pokok cili, sekali hujan trun mencurah-curah..
Laju2 jalan pi parking.. Dah la paking jauh..
Belum sampai keta, abeh bju basah kuyup.. HAHAHAHA!!~
Pastu kitaorg gelak sndiri sebab mandi hujan..
Konon nak makan duyian freee.. Sekali, basah kuyup yang dapat.. :D

Love
Rina Ellisa

2 comments:

  1. rina mintakla resepi sambal cili api kt mak rina. akak mmg suka benda pedas pedas ni huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. boleh je kak.. nti sy share eh :)

      Delete