Followers

Monday, 31 December 2012

Pahit Manis 2012..

Hi & Assalammualaikum..

Macam-macam pahit manis sepanjang 2012 ni..
Kalau boleh yg manis je nak selalu ingat, lepas tu senyum sorang2.. HIKS!~ 
Yang pahit kita letak tepi..

Sebenarnya, tiap2 tahun kita berazam kan..
Kadang2 tu, bila dah pertengahan jalan kita selalu lupa..
Dan kadang2 apa yang kita azam kan tak tercapai pon..
Benda lain yang datang.. Benda lain tu yg membuatkan hidup ni indah.. :)

Antara pahit manis sy sepanjang 2012 yg sempat sy abadi kan dalam blog ni..
Wedding kawan-kawan :-
Aini
Cousin - Kak Nurul
Jijie & Fiza
Kak Fiza
Cousin - Ayu
Muza
Nomie

Majlis pertunangan :-
Adik sy - Ika
Abang Eshat
Elle Myra

Majlis mana yg sy tak dapat datang tu, mintak maaf sangat2..
Kadang2 bertindih majlis & kadang2 ada benda yang tak dapat di elakkan..
InsyaAllah, pasti ada doa utk kalian semua & berbahagia hingga ke akhir hayat.. Amin~

Untuk tahun 2012 ni jugak, ada jugak berjalan tak ingat dunia.. HIKS!!~
Terengganu
Alor Setar Kedah
Johor
Melaka
Penang
Tahun 2013 mybe kena kurangkan berjalan..
Ada benda penting yg kita kena fokuskan.. WUHUHU!!~

Kisah Gigi Besi
Appoinment 2 Nov 2012
Appoinment 13 Aug 2012
Appoinment 25 June 2012
Appoinment 31 Mei 2012
Braces 1 tahun
Appoinment 23 Mac 2012
Eh, utk tahun ni, 5 kali ke jumpa doctor.. HIHIHI!!~
Ikut yg doc scheduled, sy pakai braces ni 2 tahun..
Kalau tengok gigi sy sekarang, ada yg belum rapat lagi..
Lama lagi la kot pakai braces.. YEAYYYYYY!!~ :P

Untuk persiapan puasaraya untuk family tiap2 tahun macam biasa..
Urusan sekolah adik2, urus kan adib masuk belajar.. semua nya ok..

Tapi dalam hidup, tak semestinya kita kat atas selalu..
Dunia ni ibarat roda.. Kejap kita kat atas, kejap kita kat bawah..
Ada masa kita kena uji.. Ada masa kita ada susah..
Ada masa kita penah di landa macam2 masalah..
Sy kurang bercerita cerita sedih kat blog ni..
Apa yg rasa, sy lalui lebih selesa utk simpan sndiri..
Tak semua benda kita boleh all out kat sini kan.. Kadang2 perlu kan privacy..
Tapi, untuk tahun ni, part yang paling buatkan sy & family teruji & di uji ialah
Adik sy, Adib masuk hospital raya ke tiga & Operation appendix..
Alhamdullilah sekarang, Adib dah ok macam dulu.. Tu dah cukup buat sy & family senang hati..

Dan yang terakhir, part yang paling manis dalam hidup sy pada 23 tahun ni ialah,
Kejutan masa sehari sebelum bufday sy 23 Sept 2012 aritu..
Semua nya tak di rancang, dan alhamdullilah semua nya terbina dgn ada nye niat yg ikhlas..
Untuk tahun ni jugak, Eshat berjaya tawan hati ku.. HUKHUK!!~
Giler lama dia tunggu sy, dari form 4.. :p

To my mum & my family,
Hidup mati sy kerana kalian semua..
Tanpa kalian semua, sy tak kuat sehingga ke arini..
Selagi bernyawa, selagi tu ku kerahkah kudrat ni utk kalian semua.. InsyaAllah~
Love u all so muchhhhhhh...

To Eshat,
Thanks so much sebab ada dengan sy dalam apa jua keadaan pon..
Ada di sisi masa sy susah, masa sy sedih, masa sy gembira..
Thanks to Allah, sebab hadirkan awak dalam hidup sy :)

To all my friend,
Thanks jadi kawan2 yang baik utk sy..
Thansk terima sy seada nya..
Thanks cipta kenangan2 yang terindah untuk hidup sy..
InsyaAllah, sy cuba jadi kawan terbaik utk korang semua pada hari2 yg mendatang..
Miss u all!!~ T__T

To my pembaca blog (sorry tak terdaya nak taip semua name..Ngee..),
Thanks so much masih sudi menjenguk & tinggalkan jejak kat blog ni..
Kita berkenalan dalam alam maya ni, dan mungkin kita boleh berkawan di alam yg nyata..
Tak sangka hampir 9bulan sy berblogging, ratusan follower dah.. YEAHHHH!!~
Nuffnang pon baik hati kasi reward RM0.65 je untuk tahun ni.. HIHIHI!!~
Moga sy bersemangat teruskan berblogging & ni lah hobby sy BERBLOGGING!!~ :D

Gitu lah serba sikit kisah hidup sy sepanjang 2012 ni..
Ada suka, ada duka, ada ceria, ada masam kelat payau semua nya lah..
Walau apa pon, kita masih duduk di bawah 1 negara yang aman & damai, Malaysia..

Love, Rina Ellisa

10 comments:

  1. Wahh !! Banyaknya benda awak buat tahun 2012. Hikhikhik. Kite punye summary entry for 2012 dalam draft lagi. HOHOHO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. 2jam taip entry ni awak.. hahahaha :D

      ok cepat publishhhhh..

      Delete
  2. Dua jam eh babe
    hehe
    biase la tu
    nak recall blk,

    nk cr link entry lama.
    heheh
    neway
    slmt thn baru
    semoga thn lbh baik dr thn sudah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. Jenuh jugak nak crik tdi.. hihihi :P

      Yup, selamat tahun baru Lyaa :)

      Delete
  3. selamat tahun baru rina! bile tah dpt jupe..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru sis Rina.. :P

      InsyaAllah nanti kita jumpa k :D

      Delete
  4. happy new year rina. terlepas plak entry ni huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa.. hihi.. Happy new year kak cha :D

      Delete