Followers

Monday, 17 December 2012

WetWorld Pedas Linggi..

Hi & Assalammualaikum..

First time kitaorang ada kan family day opis ni..
Semua nya yang di rancang terlalu singkat..
Tempah tshirt pon seminggu je siap..


Pepagi sampai, kena register dulu..
Amek goodies beg, tiket & kupon makan..
Tiket masuk ke Wetworld pedas ni murah berbanding dgn taman tema yg lain..
RM12 je kalau tiket biasa kat wetworld ni..


Join tiup belon sampai pecah.. NGEHNGEH!!~ :P
Sy urusetia aritu, tak banyak dapat join game..
Assist kak aida, pastu snap2 gambar..
Lepas tghari, baru boleh berendam dalam air..

*picture dari google*

Naik slide ni sangat FUNNNNNN!!~ :D
Seronokkkkkkkkkkk!!!
Mula2 sy naik yg pakai pelampung.. Orang yg jaga tu jahat.. -.-!
Dia tolak pelampung sy, sy turun ke belakang.. Tpi, takde lah gayat sgt pandang depan.. HIKS!!~
Pastu rasa seronok, naik lagi yang tak pakai pelampung..
Kena luruskan badan.. Memula dah turun tak laju sangat..
Dah nak smpai bawah, lajuuu ooooOOOOooo!!~
Jatuh dalam air, masuk air dalam hidung..

Sy naik slide ni, sy menjerit..
Akak-akak yg lain naik, sy tolong jerit kan.. HAHAHAHA!!~
Jerit takot + jerit seronokk.. :P



Kat wetworld ni ada kolam air panas jugak kalau nak rendam kaki..
Ada sekali reflexology kat tengah2 kolam tu..
Batu nya tajam-tajamm ooooooooOOOooo -.-!


Yang ni kolam air panas untuk mandi..
Sebelum masuk, kena bilas badan dulu..
Nampak je tenang air ni kan..
Cuba masuk kan kaki sikit.. Panassssssssssssssss!!!~
Sy mampu rendam badan paras peha je..
Nak cuba rendam kan sampai pinggang, tak larat.. 
Air tu panas sangat...

Time kitaorang nak mandi ni, ada lah pak,mak arab ni mandi jugak..
Giler dia berenang macam mndi kolam air sejuk biasa tu..
Ape tak panas ke weyyyyyyyyyy!!~ -.-!


Org kuat hari tu Kak Aida, Kak Sue, Sy, Kak Nad & Kak Dayah..
Time ni dah abeh nak balik dah..
Kak Faezah, kak ana dah cauuu dulu...


Ni gambar reramai sebelum balik..
Merah je semua baju.. Cantikkkkkkkkkkkk!!~ :D
Thanks semua yg bagi komitmen aritu..

Direction nak ke Wetworld ni sangat senang & so easyyyyyy..
Just keluar dari tol senawang, traffic light ke dua belok kanan..
Lepas tu terussssssssssss je.. Sampai jumpa cendol yang boleh reffill tu belah kiri..
Pastu jalan depan lagi, pastu nampak lah Wetworld pedas ni dari tepi jalan besar & belah kanan..
Lepas tu, boleh la bersuka ria dgn gumbira.. :D

Love,
Rina Ellisa

16 comments:

  1. wahhh...besh lh wat famili daya nih..stay brp ari???

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi balik hari je Dya.. seronok sebb masing2 bwak family :D

      Delete
  2. dekat je dgn kampung akak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yke kak.. hihi.. kat pedas pulak kan :D

      Delete
  3. meriah! cantik t-shirt. comei je :D

    ReplyDelete
  4. nmpk menarik...umh sy dekat pun x penah smpi2 lagi....hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup menarik.. kolam air panas tu best! :D

      Delete
  5. uwaa..rugi tak gambar reramai last tue..akk kat depan dah layan danish melalak tak nak tukar baju..nak berendam jer..yg kecik lak rengek2 nak tetek..huhu..nasib ler ade anak kecik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. tu la.. akk pon tak join kita sgt kan time tu.. tkpe2, asal kn gmbr kita ramai2 ada kan :)

      Delete
  6. Jom pegi nanti !! Kite ajak budak 2 tu nak nak nakkkkk ?? Kite suke kaler merah tuuuu. Saje je bagi sakit hati beta yeee. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomsssssssssssssss!!! :D

      alaa mne ade nk sakit kan hati la awak..

      Delete