Followers

Tuesday, 31 December 2013

Wedding Preparation : DIY Hand Bouquet Felt.

Hi & Assalammualaikum..

28 Dec 2013, Saturday


HB ni ika punya masa eDay dia dulu..
Siap last minute masa dia tengah make up..
Lebih kurang je jadik nye.. --'
Sy amek nak reDIY balik..
Dari terbiar berhabuk macam tu je..


Dah bukak balik dari gubahan..
Pearl pon banyak dah tercabut..


Dah siap gam balik pearl..
Buang semua habuk2 yg melekat..
Mula la proses DIY HB ni...

Tapi masa tengah buat kerja DIY tu, tak amek gambar..
Tskkk TSkkkk.. Y__Y
Sebab kusyuk melayan HB ni..
Takot-takot gak kalau tak menjadi..
Membazir je barang2 yg guna tu..




Tutorial saila sangat membantu utk sy buat HB ni..
Sy dah print siap-siap..
Senang nak refer..
Tq Saila!

Barang-barang yang di gunakan :-
1) Bunga Felt
2) Reben
3) Butang
4) Pearl
5) Gabus
6) Gam Tembak

Semua barang-barang kat atas, sy guna je apa yg ada dalam box jahit..
Selagi boleh jimat, kita jimat.. :p
Part yang susah ialah bentuk kan gabus dan colar pemegang.. 
Tu pon sy main buat je..
Agak-agak menjadi tu, ok lah.. HAHAHA!!~

Seronok pulak main potong gabusssss..
Lepas tu bilik bersepah dengan gabus terbang-terbang.. =D


2,3 jam jugak menghadap benda alah ni..
Siap pon!
Yeyyyy!!~


Kecik je saiz HB ni..
Sy plan nak pakai untuk nikah nanti..
Tengok lah macam mana..
Kalau tak, kita buat perhiasan je ni.. WEWEWE!!~


Takde lah secantik HB orang lain yg dah pro buat..
HB sy biasa-biasa je..
Tapi bunga nye goyang-goyang la.. Y__Y
Takot tercabut je kalau di baling-baling HB ni..
HAHAHA!!~


Lepas tu, whatsapp eshat gambar HB tu..
Bila dia komen "perghhh lawa gilerrrrr" tu yang tak tahan..
Terus macam aaaaaaa ade gak orang nak puji..
WAHAHAHHA!!~

Love, Rina Ellisa

Instagram 2013.

Hi & Assalammualaikum..

Ha nah gambar-gambar dari Instagram 2013..
Banyak giler gambar..
Gambar-gambar di upload dalam IG sehingga 31 Dec 2013 lebih kurang 800 lebih..
Gilerrrrrrr~

Tapi sy edit dari Apr 2013 je..
Yang jan-mac malas nak bawak masuk tab..
Sebab sy start guna tab Apr..
Gambar-gambar yg post start Apr, tentu2 lah dah siap2 save dalam tab kan..
Senang kerja, edit guna InstaMag je setel..
Cuma malas nak susun ikot date..
Main edit je ikot rasa.. :p

Saje layan letak gambar-gambar kat IG dalam belog..
Nampak sikit macam-macam gambar, event ada..
Setiap gambar ada cerita..
Sukaaaaaaaaaaa~





























Juling mata tengok banyak sangat gambar..
Takpe, nanti rindu-rindu moment 2013, boleh tengok-tengok balik..
=D

Love, Rina Ellisa

Last Weekend 2013.

Hi & Assalammualaikum..

29 Dec 2013, Sunday

Last merayap merayap untuk weekend 2013.. :p
Plan nak pegi wedding member eshat & tempah baju resepsi sekali..
Ada jugak plan last-last minute.. :p
Takpela, last weekend kan..


Selfie dulu dalam kereta.. EKEKEKE!!~
Eshat memang amek cuti ahad aritu..
Nak pegi wedding member kolej dia..

Wedding, Sg Besi


Penutup wedding 2013..
Wedding ni kat Sg besi saje..
Sekali jalan nak ke KL..
Ni member baik eshat masa kat kolej..
Simple je majlis dia buat kat sebelah surau..
Kitaorang sampai, pengantin rilek je pakai kemeja pakai kopiah lagi..
Lepas solat zohor semua, baru bersiap..

Tempah baju resepsi, Jalan TAR KL


Lepas pegi wedding, ke Jalan TAR pulak..
Tiap-tiap minggu datang.. Sukaaaaaa!!! :p
Tempah baju eshat kat kedai ni..
Sebulan baru siap..


Sy suka giler baju kuning ni..
HOHOHOHO!!~
"Hantu Kuning", benda kuning semua nye suka!

Makan durian, Ampang


Ni plan last minute lah..
Mula-mula nak tengok wayang kat KLCC..
Lepastu dua-dua blurrr tak tau nak tengok cita apa..
Last-last tak jadi tengok.. 
HAHAHA!!~

Terus ajak eshat makan durian..
Tapi sedih!
Dapat durian tak manis.. 
SobsssSobsss..Y__Y



Eshat kata sedap je durian kampung ni..
Rasa lemak..


Tapi sy rasa tak sedap.. --'
Tak manis..
Nasib la amek sebijik je..
Kena bayor belas belas je..
Masuk je kereta, eshat bersin-bersin, sy sakit kepala..
Kenapa kah????
Durian "tak sedap" punya pasal lah ni..
#tetibaduriansalahpulak.. 

Karoke, Alamanda


Selama berkawan dengan eshat, sekali pon tak pernah karoke dengan dia..
Kali ni tah nape tetiba dia ajak karoke..
Bertahun dah tak masuk tempat karoke..
Dari tahun lepas lagi dia ajak..
Tapi sy taknak..
Last-last, bocor rahsia suara sy tak sedap..
 KAHKAHKAH!!

Nasib baik sejam je..
Tu pon main skip skip je lagu.. HAHAHA!!~
Lagu last nak duet, sekali masa dah habes..
Apa pon takboleh.. =D

*********************************************************************************

Last, selamat tinggal 2013..
Terima kasih untuk tahun yang banyak cerita..

Dan, selamat datang 2014..
Tahun yang akan melakar sejarah istimewa dalam hidup ku..
WEEEEEEEEEE!!!~ :p

"Happy New Year Semuaaaaaa"

=D

Love, Rina Ellisa

Monday, 30 December 2013

Wedding Preparation GroomToBe : Tempah Baju Kahwin.

Hi & Assalammualaikum..

29 Dec 2013 (Sun), Silver Star Wedding Gallery Jalan TAR KL

First datang Silver Star ni, kitaorang just tanya2 je berapa tempah baju untuk lelaki..
Then dah seminggu, baru decide kita tempah je baju lelaki kat sini..
Lagi pon senang, kat kedai ni dah ada siap2 fabrik..
Pilih je colour apa nak..


So, side eshat pakai colour purple ni..
Sy suh dia amek dark purple, tapi dia taknak..
Tak sesuai kat kulit dia..
Jadi, sy redho je dia pilih colour ni..
Sebab untuk majlis sebelah dia..
Kang banyak-banyak bunyi kena kang.. 
HIHIHI!!~

Fabrik purple tu, sy tak bape suka sangat..
Corak pon biasa-biasa je..
Tapi colour memang dah masuk dengan colour purple eshat pilih tu..


Try dulu baju yg ready made..
Baju ni lengan senteng, bahu lebar..
Tak ngam.. 
Kalau ngam, beli yang dah siap ni je..
Baru RM180 tanpa tanjak, sampin & bengkung..

Eshat suka colour tanjak, sampin & bengkung dark purlpe tu..
Tapi sy tak berkenaan..
HIHIHI!!~


Sy berkenan yg colour lavendar ni..
Ada dua choice benang nya..
Yang ni benang gold..
Eshat tak bape suka.. 


Yang ni benang silver..
Yang ni dia suka...
Yeyyyyy!!!~ =D

Tanjak, sampin & bengkung ada ready made jual kat sini..
Tinggal pilih je colour apa nak..

Eshat amek jenis Tanjak Selangor Tinggi..
Sy rasa design ni cantik & sesuai kat dia..


Bahagian tepi kiri..


Bahagian tepi kanan..


Bahagian belakang..
Ikut kan aja dia suh amek gambar semua side..


Ok setel pilih fabrik, tanjak semua..
Fuhhh!!!~
Cerewet sangat tau budak sorang ni..
Sy pilih colour tanjak ni takmo..
Pilih yang lain takmo..
Last2 dia pilih jugak tanjak yang sy pilih.. 
Yeyyyy!!!~
Boleh senyum puas sikittttt!!! =D

Lepas tu, amek ukuran pulak..
Eh! Betol ke ni nak kawen ni.. 
*Gosok-gosok mata pandang eshat*
HIHIHI!!~





Kejap je amek ukuran..


Setel satu lagi checklist..
Alhamdullilah..


Eh deyyyyy!!!
Muka separuh-separuh pon boleh.. :p


Veil ready made pon ada jual kat sini..
RM60 je..
Design pon ok ok cantik cantik..


Nak tau takkkkk..
Lace ni RM80 je semeter kat sini..
Murah pulak.. Y__Y
Mula2 tanya datang first tu, harga mahal..
Oh lupa..
Tu tanya kat orang lain.. 
HIKHIKHI!!~


Nanti nak beli jugak lace kat sini..
TAK KIRAAAAAA!!! NAK BELI JUGAK NANTI!!!

Kalau lace colour purple lavendar ada, memang dah tempah siap-siap kat sini..
Senang sikit kerja..
Takyag carik dah kat luar..


Eshat amek tanjak colour lavendar benang silver..
RM50 je siap ada tanjak, sampin & bengkung..
Mula2 harga RM60, lepas tu dapat RM50..
Alhamdullilah, rezeki kitaorang..


Dan sebenarnya, sy tukar colour songket yang beli last week.. WUHUUU!!~~
Tukar amek colour green..
Sebab nya, masa blogwalking blog exb2b, colour songket kitaorang sama.. T__T
Nasib baik pergi ni boleh tukar..
Kalau tak, redho jela pakai.. 
HUKHUK!!~

Baju eshat ni lebih kurang sebulan siap lah..
Mintak-mintak ok lah tailor tu buat..
Sebab first time jugak tempah kat situ..

Love, Rina Ellisa