Followers

Saturday, 12 January 2013

8 Barang Yang Patut Ada Dalam Beg Make Up Kita..

Hi & Assalammualaikum..
Beg tangan sangat sinonim dengan kaum wanita apatah lagi beg make up. 
Jom ketahui 8 benda yang harus ada di dalam beg make up kamu.

1. Bedak asas :Bedak asas sangat di perlukan ketika kulit muka mu kelihatan berminyak. Ia akan membantu dan mengurangkan muka kamu kelihatan basah dan berminyak.

2. Lipstick, Lip balm, & Lip gloss:Untuk mengelakan daripada kelihatan pucat dan lesu.Lipstick, lip balm, dan lip gloss dapat menaikan sedikit seri muka mu yang kelihatak kusam itu. Jadi kamu  akan amat memerlukannya!

3. Blusher :Ia bukan sahaja menampakan kamu kelihatan lebih comel kerana pipi yang kemerahan. Ia juga akan membantu muka mu kelihatan lebih runcing dan kecil. Malah, ia juga akan menampakan kamu lebih segar dan bermaya.

4. Sikat :Untuk mengelakan daripada kamu kelihatan serabut dan selekeh, sikat rambut sangat di perlukan. Jadi, sentiasalah membawa sikat.

5. Eyeliner:Bagi sesetengah orang, eyeliner bukanlah alat make up yang terpenting selain daripada bedak asas, lipstick dan blusher. Namun, eyeliner juga harus ada di dalam beg make up mu! Mana tahu tiba-tiba kamu harus ke Majlis makan malam atau apa-apa majlis rasmi.

6. Pin :Malang tidak berbau, begitu jugak lah dengan insiden ‘baju terkoyak’. Mana tahu sedang kamu asyik-asyik berjalan tiba-tiba baju atau seluar kamu terkoyak, Jadi mengapa perlu risau jika pin sentiasa ada didalam beg make up kamu.

7. Getah rambut & klip rambut :Cuaca di Malaysia tidak menentu adakalanya ia panas terik dan adakalanya hujan lebat. Keadaan seperti ini akan menyebabkan badan kamu sentiasa terasa bahang dan panas, jadi buat si rambut panjang kamu pasti akan memerlukan getah rambut ataupun klip rambut bukan?

8. Make up removerMake up remover ni sangat diperlukan lagi-lagi ketika kamu ingin menanggalkan make up untuk solat ataupun sebagainya. Jadi untuk mengelakan kulit kamu kotor dan tidak di cuci dengan bersih kamu amat memerlukan make up removal.

Sumber : SINI 

Love, Rina Ellisa

4 comments:

 1. semua di atas DN ada dalam bag make up kecuali No.7... ^_^

  ReplyDelete
 2. and all of this ada dalam beg u ker???hehehe :D

  Regards,
  -Strider-

  ReplyDelete
 3. hahah yg pin tu Na stuju gilaaaaaa...
  Na kemana saja akn bawak jarum dgn benang..sb b pernah butang baju tercabut grrrr #_# malu..

  ReplyDelete
 4. hahahaha tuh la kdg beg perempuan berat skin slaloo kena tegur nwk batu ke hahaha well :)

  ReplyDelete