Followers

Monday, 7 January 2013

Ameer Haqimie & Kak Cik Masuk Sekolah..

Hi & Assalammualaikum..

Lambat sikit nak update entry ni..
Sebab susah nak snap gambar amer pepagi.. :P
Yeahhhh!!~ Tahun ni ameer mula masuk Pra sekolah..
Hari 1st sekolah dia bangun kol 5.30pagi tau..
Sy pon tak bangun lagi masa tu..
Gigih dia..
Bagus Ameer!!~

Alhamdullilah, dah seminggu sekolah..
Dia tak nangis pon memula masuk class.. Suka lagi ada..
Hari 1st ameer gi sekolah, sy balik keje petang, tengok2 dia terlentang tido.. HIHIHI!!~
Penat lah tuuuuuuwww!!~ ^^

Aritu saja2 borak dengan dia..
Along : Ameer makan apa kat sekolah?
Ameer : Cikgu bagi makan meehun..
Along : Cikgu ajar apa kat sekolah?
Ameer : Cikgu bagi ameer mainan..

Next day school sesaja tanya lagi dia..
Along : Ameer belajar apa kt skolah arini?
Ameer : Cikgu bagi warna bintang.. Lepas tu kawan ameer cakap, ameer warna tak cantik..
Along : Laaa.. Ameer baru je sekolah.. Lama2 nanti, cantik la amek warna.. *tetiba airmata ku bergelinang dah ni*

Tetiba sedih pulak dia cakap camtu.. T__T


Sempat amek gambar pepagi buta..
Ni pon gambar blurrr... Tak reti duduk diam.. Ameer oh Ameer..
Tak sabar nak pi skolah kata nya..
Untuk 2 minggu ni, tak dapat lagi baju sekolah..
Pakai suar track & tshirt putih dulu..

Rajin-rajin ye belajar Ameer..
Walaupon kami berlainan ayah, kasih sayang tak pernah berbelah bagi..


Kakcik dah masuk form 1..
Sekolah belah petang..
Cepat sangat masa berlalu..
Rasa macam baru je semalam duk dukung dia kulur kilir.. HEHEHE!!~

Belajar rajin2 adik-adik ku..
Semoga jadi insan berguna utk keluarga, agama & negara.. InsyaAllah~


Love, Rina Ellisa

4 comments:

  1. nangis tak dia rina? hehe

    ReplyDelete
  2. Budak comot ni da g skul. Hihi. Cakap ngan die belajar rajen rajen. Jangan main je rajen. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah pi skolah dah dia.. kol 530pagi dah bangun nak pi skola.. hihihi :P

      Delete