Followers

Wednesday, 9 January 2013

Ayam Gulai Masak Lemak Cili Padi..

Hi & Assalammualaikum..


Weekend aritu makan lagi kat asam pedas jijan Nilai..
Teringin sangat nak makan ayam gulai masak lemak cili padi kat situ..
Dulu makan asam pedas je kat sini..
Sekarang suka ayam masak lemak pulak.. :P

Macam biasa lah, tengahari je orang ramai kat situ..
Naik hantu tunggu lama sangat order sampai.. -..-!

Selain ada ayam masak lemak cili padi kat situ, ada jugak asam pedas, mee kari,nasik ayam..
Donut kat situ pon besar.. Puas makan..
Tapi aritu makan ayam masak lemak ni dah tak pedas lah.. WHy ha?????

Set untuk yang sy makan ni, nasi putih ada timun, sambal belacan, salad & ikan masin..
Pastu ayam masak lemak tu seketul..
Kuah dia yang pekat tu.. Nyummm Nyummmm!!~
Terliur dah ni..
Telur kira harga lain..

Harga untuk nasi putih & set ayam masak lemak ni bawah RM10 saje..
Sy penah buat entry pasal Asam Pedas Jijan ni.. Klik SINI ..

Love, Rina Ellisa

20 comments:

  1. Sedap gila tengok masak lemak ni..
    kat Nilai eh? dekat2 area mana eh?
    Rasa nak pegi hee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanida tau tak Jijan? Kalau kita dari salak tinggi, kedai ni belah kanan.. Kedai warna pink rasanya..

      Tengok byk2 keta paking tu, ye la kedai nya..

      Kedai ni sebelum sampai mydin kota seriemas..

      Delete
  2. wahhhh...msk lemak tu boleh makan 2 org tu. kalau akak mmg x abis la. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak.. kuah banyak.. Puas hati makan :)

      Delete
  3. sedapnya...mmg nmpk pekat kuah dier...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sedap! hehehe.. Kuah dengan mabelessss :)

      Delete
  4. kat sini akak pernah mkn asam pedas dia. tp x sesedap manela skrg. akak suka donut gemuk dia je huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak.. asam pedas dah tak sedap kt sini.. MAsak lemak pulak yg mabeless.. hihi..

      Delete
  5. nmpk best.. tp x la terliur sgt, sbb mlm td kite baru je masak gulai lemak ayam ni :)
    *caner nk folo awk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa yke.. hihi.. eh, awak dah follow kita la..

      Dah jdi follower kita da.. Thanks follow :)

      Delete
  6. hehe semalam dija masak ayam gulai lemak cili api tu, tapi tak tau la sebest kedai ke tak tapi encik suami yang makan mestila licin hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. pandai Dija masak.. Rina tak pandai masak menu ni.. hihihi :P

      Delete
  7. Nilai memang famous dengan gulai lemak cili api kan, hari tu fie pergi makan gulai daging salai ke apa entah nama. Bestttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah .. :)

      Fie pi makan ktne? Nilai jugak?

      Delete
  8. keucq ayaq liuq WE!!! npk sgt yummy!!

    ReplyDelete
  9. oh yummy nya..lama xmakan masak lemak cili api..huhu :(

    rina ada tny psl pearl hb kan, saila nak email rina tp xjumpa alamat email :(

    kalau free email saila eh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. ok ok nnti rina email saila na.. :)

      Delete
  10. haish..lapar pulak tgk aym msk lemak cili api tuh...lg pedas, lg power ;)

    ReplyDelete