Followers

Tuesday, 15 January 2013

Cendol Leman Dawi, Seremban..

Hi & Assalammualaikum..

Last weekend aritu pi wedding kawan uum kat Pedas..
Harini konon nak transfer gambar la dari camera..
Sekali batteri camera takde.. =____=!
Guna gambar yg ada dalam fon jela..
Cerita wedding tu kemudian la ek..
Kita cite pasal cendoiiii dulu na..

Otw nak ke umah pengantin, memang lalu cendol ni..
So, dah cakap awal2 dengan Adib..
Balik kang kita singgah makan cendol la..
Cendol ni famous kat situ, sebab boleh refill banyak mana pon kita nak..


Nama nya Cendol Leman Dawi..
Gerai tepi jalan besar je..
Pakcik pakai apron tu owner dia, Pakcik Leman..
Dah beli cendol semua, duduk je bukan main menjela dia punya welcome speech.. HUHUHU!!~
Siap berpantun.. Nasib baik sedap di dengar pantun dia..


Harga cendol kat situ..
Sy & Adib makan cendol pulut.. RM1.50 satu..
Just nice la..


Selain cendol, ada nasi sop, rojak buah kat situ..
Di sebab kan dah kenyang baru balik dari umah org kawen..
Memang tak larat dah nak makan pape..
Kita rasa cendol jela..
Tapi, bau sup dia mengundang.. Sedappppp!!~


Duduk je, tak lenggah dah..
Slurrrrppppp dulu cendol pulut..
Makan tengah2 panas.. Layannnnnnnn!!~

Atas meja di sediakan ais & cendol untuk refill..
No need panggil diaorang untuk refill..
Di sebabkan kenyang lagi, so kitaorang tak refill la.. :)


Cendol pulut yang sedap..
Next time boleh makan lagi kat sini..
Kalau lalu nak ke pedas ni, boleh singgah tok sejuk kan tekak.. :)
Ingat kan balik nak snap2 dulu dengan pakcik yang sangat ramah tu..
Sekali dia dah masuk dalam dah.. Takde rejeki nampak nya.. :P

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. pakcik ni bab sejarah sume dia tau kan haha. akak tak pernah try lg padahl selalu je balik kampung lalu sini. org ckp rasa dia biasa je tp sebab dia boleh refill kan tu yg org suka tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aahh kak.. keta alza pon ade sejarah nye.. huhuhu..

      aah rasa nya biasa je, tapi sebab boleh refill je kat situ :)

      Delete