Followers

Monday, 7 January 2013

Giveaway : Falling In Love..

Hi & Assalammualaikum..

Haritu ada baca entry saila pasal giveaway ni..
Sape nak join giveaway tu, baca sampai abis dulu entry ni eh.. HIHIHI!!~ :D

******************************************************************************

2005-2006
Ni kira cincai lah eh masuk 2tahun sekali.. Sebab tak berapa ingat..
Kitaorang kenal daripada seorang kawan kitaorang..
Kawan kitaorang tu kawan sy masa sekolah menengah..
Dan masa yg sama, kawan dia masa sekolah teknik bentong jugak..
Nama kawan tu di rahsia kan ek.. Sy bagi name A je eh..HIKS!~
Ada satu hari tu, sy keluar dengan kawan A ni.. Keluar beramai-ramai la..
Time tu sy berkawan dengan kawan A ni.. Kira kua detingggsss lah.. :P
Rasa nya time ni semula lelaki, sy sorang je pompuan.. HUHU!!~

Ingat lagi, tempat kitaorang berjumpa kat kedai makan pertama KL tu..
Jumpa ramai2 dengan kawan teknik diaorang lah..
Time ni tak perasan lagi dia..
Pastu ade 1 hari tu kitaorang keluar berdua..
Round KL naik LRT.. Giler jauh menampak berjalan kaki.. HAHAHA!!~
Sanggup ohkey.. Time tu nak pegi mana tah..
Sy ingat tak ingat lah.. Dia mungkin ingat..
Peristiwa keluar kali pertama ni pon dia yg ingat kan sy.. :P
Dan tak tau bila masa kitaorang bertukar nombor fon..

2007-2010
Cerita lepas spm lagi satu haper sy tak ingat.. SIYESSS!!~ T__T
Tahun ke tahun, kitaorang masih contact..
Banyak kali jugak sy tukar nombor fon..
Tapi, tak penah hilang contact dengan eshat.. AJAIB KAN!!
Ade je kat mane-mane pakcik ni.. :D
Selalu time raya, umah sy ada buat makan2, sy tak pernah lupa ajak dia..
Tau2 tercegat je dia kat ghumah..

2011
Kitaorang dah mula rapat balik..
Dok selalu borak2 kat FB.. Selalu sms.. Selalu keluar sesama..
Selalu pegi makan sesama.. Seluar jejalan sesama..
Dan sy tak ingat tahun bila dia cuba luahkan perasaan eshat kat sy..
Sy rasa tahun 2011 kot.. ^__^
Bertahun dia tunggu sy.. HIKS!~ *terharu*
Dan time tu sy baru putus cinta kot.. Sy tolak perasaann eshat kat time tu..
Sy pernah cakap kat dia.. "Walaupon apa pon jadi, kau tetap kawan aku beb"
"Aku kawen nanti, kau kena datang tau"
Lebih kurang camtu lah apa yg kitaorang bualkan kat FB..
Mungkin dalam hati eshat time ni, frust menonggeng lah kot.. HAHAHAH!!~

Tahun ni jugak dia buat suprise birthday sy yg ke 22 tahun..
Time ni kat kenduri umah member kitaorang.. Dia janji nak bawak sy keluar pi jalan KL..
Sekali kena suprise da.. TERKOJOT DENNNNN!!~ :)

2012
Awal tahun 3 hingga 7 Januari sy,eshat & jane travel pi penang..
Kitaorang memang suka pi berjalan 3 orang..
Tahun 2011 kitaorang pi travel Jakarta 3 hari 2 malam..
Memang berjalan jek.. -.-!

Tahun ni lah mula nya kisah kitaorang..
Tak tau time bila declare.. Tau2 je dah bertukar 'Aku Kau' Beb Kau' ke 'Aiii Yuuu'
Memula kekokksssss.. Lelama ok dah.. HEEE!!~
Tau2 je dah mula ada rasa syg,rindu kat eshat.. :D
Betul lah orang cakap, cinta tu buta.. HIHIHI!!~
Eshat mula serius dengan sy.. Kalau ikutkan, march 2012 dia nak masuk minang dah..
Tapi terlalu awal.. Lagipun eshat tak abeh lagi belajar..
So, kita hold dulu.. Kasi jalan yg lagi penting..

Tahun 2012 ni rasa baru utk kitaorang..
Baru nak rasa susah sesama.. Baru nak rasa senang sesama..
Macam2 dugaan datang.. Kitaorang cuba tempuh dengan cool.. :D
Baru nak tau lagi dalam perangai masing-masing.. Dan baru nak tau segala-gala nye la..
Tapi, alhamdullilah..
Selama kitaorang berkawan lebih serius dalam setahun ni, dia cuba jadi yg terbaik untuk sy..
Sentiasa ada di sisi sy bagi sokongan dalam apa pon.. Thanks so much awak!! T_T
Tuhan je boleh balas jasa-jasa awak..
Tuhan je tau ikhlas nya awak berkawan dengan sy..

Dan lagi sekali, birthday tahun ni.. Eshat buat lagi kejutan yg tak di sangka..
Menuju ke satu tahap ikatan yang sah.. :D

2013

Harap tahun-tahun akan datang, dapat lagi menulis kisah kita..
Mungkin lagi lebih seronok..
Moga di permudahkan segala urusan kita untuk masa terdekat ni.. Amin..


Sy harap untuk tahun 2013 ni, lebih bermakna hubungan kita..
Sy sudah sedia jadi pelengkap hidup awak Muhammad Irsyad Zakaria *^__^


Dan hari ni 7 Januari 2013, Selamat Ulang tahun yang pertama untuk kita ..
Hope awak lebih bahagia & ceria di samping sy.. YEAYYYYYYYY!!~
Moga selamat kita di satukan nanti.. InsyaAllah~

******************************************************************************

Fuhhhh!!~
Habeh jugak.. Jenuh nak flashback balik.. :P
Ok done tugasan utk join giveaway ni..
Kalau nak join, boleh klik SINI ..
Tarikh tutup 11 Januari 2013..
Goodluck kawan-kawan.. :D

Maaf entry ni kalau jiwangsss sikit..
Sy pon sebenarnya segan silu nak cenghita kat orang pasal kitaorang berdua.. HIHIHI!!~
Tapi takpela.. Bak kata saila.. Dapatlah jadi kan kenangan..
Sok tua-tua boleh baca.. HUHU!!~
So selalu lah berfikir positif kalau hidup nak aman..
Peace yawwwwwwww!!~ :D

Love, Rina Ellisa

6 comments:

  1. hehe goodluck. insyaallah ada jodoh korang bersama. rina kawen jgn lupa jemput akak tau :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. insyaAllah kak tak lupa punya.. :))

      Delete
  2. dr aku-kau, beb-kau ek..hehe..semoga cepat naik pelamin ye korg :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. thanksss Saila!!~ :D

      Mudah-mudahannnn :)

      Delete