Followers

Monday, 21 January 2013

Syarikat Bunga Reben Jalan TAR..

Hi & Assalammualaikum..

Last weekend yang sangat padat dengan aktiviti..
Sesaje pegi survey-survey barang..
Boleh tau kat mana harga yang murah..
Kat mana ada barang2 yang kita nak..
Ada duit je, terus beli.. Senang!!~

Tpi entry ni, sy nak review Syarikat Bunga Reben Jalan TAR..
Sy tau kedai ni dari Ika (adik).. Sebab dia penah beli barang2 kat situ..
Bila bukak je tools box dia.. Haaaaaaa!!~
Macam2 ada.. Geram je tengok.. :P


Benda ni yang ku carik-carik..
Bucu kerawang untuk hiasan kat gabus@bantal untuk hantaran..
RM18 ada 44pcs..
Ada macam2 bentuk..
Cuma ada 2 colour, gold & silver je.. Size pon ada 2 je..
Boleh di lentur2 kan bentuk ni..


Border lace pon macam2 ada..
Dari besar sampai kecik..


Ni pin untuk letak kat brooch..
10pcs RM3.50..
Tapi ada yang jual 1 bundle.. Banyak lah isik dalam nya..
Harga bawah RM20..


Butang pon macam2 colour ada..
Yang ni RM22 ada 144pcs..


Paper beg pon macam2 design ada..
Tapi harga paper beg ni lebih kurang sama je dgn kedai2 yang lain..


Dan ni je berjaya di beli.. HAHAHA!!~
Dawai no 24.. Ada 37pcs batang je 1 plastik..
RM0.60 1 plastik..
Dawai ni lagi murah dari KK home Nilai 3..

Syarikat Reben ni ada branch yang lain..
Sebelah semua house pon ada..
Tapi yang tu sy tak pi survey lah..
Kedai yang ni berhadapan dengan KFC..
Betul2 tepi jalan besar je..

Gabus kat sini tak banyak pilihan..
Kat nilai 3 banyak lah pilihan..
Pearl kat sini pon kurang menarik.. Dan tak banyak jugak pilihan..
Kertas crepe pon tak banyak colour yang ada..

So dah tau apa yang ada, apa yang takde kat Syarikat Reben ni?
Next time datang, beli apa yang nak je..
Benda lain kita boleh carik kat Nilai 3.. :)

Love, Rina Ellisa

37 comments:

  1. saila ms nk kawen haritu kedai ni saila dtg tiap2 minggu..xbeli sgt,cuci mata je lebih..lps tu minggu dpn dtg lagi..haha! skrg ni xkawen pun dtg sini lagi..cuci mata pastu mesti grab beberapa benda..mcm2 ada,geram! huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laayke.. hihi.. Rina macam ada potensi akan ke sini selalu je.. Hahaha.. :P

      Comil2 barang kat sini kan :D

      Rasa nak beli smua nya...

      Delete
  2. whoa.. murah2! tp Sya blur nk watpe! huhuhu
    sbb xpandai nk wat sendiri. uhukk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. cuba lah buat.. dah dapat buat, mesti seronok! :D

      Delete
  3. cik mah slalu p sane...beli mcm2...tp itulh..klau gbus2 tu mmg kurang kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. gabus2 tak banyk pilihan kan..

      Delete
  4. bestkan.. klu naik kat atas lgi best, ada jual kain felt juga, klu cyda, cyda suka tgk lace tu.. canti sgt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kain felt mcm2 ada.. huruf2 yang kecik2 tu banyak :D

      Delete
  5. akak ingat tu keronsang kebaya tadi hahaha. best akak suka kedai gini sebab best nak diy kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah kak.. tapi kalo DIY untuk keronsang kebaya pon boleh..

      just letak pin je kat belakang kerawang tu :)

      Delete
  6. rina! border lace mahal x kt sane? sy nak pergi..brp eh hrg? ade mcm2 design x? tlg emel jp no tepon awk..heeee..dkt sini riena1986@gmail.com

    ReplyDelete
  7. dah berkali2 ajak tunang g sana,tp dia xnak..ssh parking kete katanya..akan dtg,sy g bertemankan kaum hawa je..sng & sehati sejiwa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laahh yke.. hihi.. pegi dgn pompuan2 best skit.. boleh tgok lama2 kan :D

      Delete
    2. aah..klu g ngan org yg sekepala ni best cket nk meronda dlm kedai tu :D

      Delete
    3. kan.. :) berjam2 pon takde hal la.. hihi..

      Delete
  8. Bagusla kedai ni. Murah. Thanks for reviewing! next time bole pegi :D

    ReplyDelete
  9. pnh lalu aje..xpnh msuk..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa yke.. hihihi..

      pasni pi la try singgah :D

      Delete
  10. ehh ade lace cantik, ieda follow ya dear ^_^

    ReplyDelete
  11. mmg murah laa kot...Rina nty Na nak kawen rina boleh jd Na nye penasihat ye =D

    ReplyDelete
  12. rajinnya awak review... sy tak berkesempatan lagi... :) nice blog. sharing is caring rite :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. thanks :)

      awk review la pulak.. nti sy singgah :)

      Delete
  13. skin suka gi dekat semua house tudung pun ada kat sana murah2 hehehh cantik :)
    lace pun ada hehehe best skin mmg suka gi sini hehehe :)

    ReplyDelete
  14. kedai ni jgk dlm sebulan mesti pergi sekali skrg ni.. :) salam kenal...

    ReplyDelete
  15. border lace berapa ye semeter kt kedai tu? cntik plak tgk

    ReplyDelete