Followers

Thursday, 17 January 2013

Tutorial Screen Capture Samsung Galaxy Y..

Hi & Assalammualaikum..

Sebelum ni kalau nak capture pape kat twitter, instagram mintak tolong eshat capture dari tab dia..
Pasni takyah mintak dia buat dah..
Sebab, sy dah tau Samsung Galaxy Y dah boleh buat.. YEAYYYYYY!!~ :P

Haritu godek2 fon.. Sekali, ada gambar capture screen la..
Haaaaaaa.. Ni mesti samsung Y mesti boleh ni..
Jenuh la try buat takleh jugak..
Penyelesaian nya, kita google saje..
Thanxs Cik Eka share tutorial ni..

Meh sy share camne..
Basic nya macam handphone samsung touch screen yang lain..
Guna butang home kat tengah2 dan butang power kat tepi..

Step 1
Tekan butang home dalam masa 2 3 saat..

Step 2
Dalam masa yang sama, tekan butang power sampai keluar "Screen Captured. Save as image file" ..

Step 3
Dah capture, carik balik gambar kat gallery..
Dalam folder screen capture..



Pastu, jadilah camni..
Happy gilerrr dapat capture screen.. HAHAHA!!~

Mula-mula nak buat tu, takleh je.. Lama-lama boleh dah..
Selamat mencuba!!~ :)

Love, Rina Ellisa

7 comments:

  1. Hui aih, jenuh tekan-tekan!
    Nasib baik lelama jadi.

    Tq Rina for sharing. Takpayah sibuk tanya sashakazaa tu lagidah ;p

    ReplyDelete
  2. Rina,

    Kalo tekan asing2, lambat.
    Akak tekan serentak je, terus jadi.

    ReplyDelete
  3. whoaa..advance. Sya pakai hp cap ayam je.
    kemampuannye terbatas. belom boleh prnt scrn lagik. uhukkk

    ReplyDelete
  4. alololo cute gilaaa dye nye muka hpy tuu =D

    ReplyDelete