Followers

Thursday, 28 February 2013

Portluck Opis!

Hi & Assalammualaikum..

Kitaorang bawak makan2 ni sebab mcm dah lama sangat tak buat portluck kat opis..
Kebetulan kena dgn birthday Kak Faezah, kitaorg buat sekali sambut birthday..
Dan ada menu tambahan, Yee Sang..


Nasik putih, telur goreng sy bawak..
Kak Dayah bawak kuah lodeh...
Kak Ana bawak sambal sardin & mee hailam..
Kak Sue bawak kentang wedges
Kak Nad bawak kek span..
Kak Faezah bawak Murtabak Cracker & Sambal Cili Api..
Selain tu, ada buah, sumi & makanan2 lain..


Ni sambal cili api versi Kak Faezah..
Pedas rasa manis-manis sikit..
Sambal ni larisssssssss..


Desert2 kita lepak tepi dulu..
Breakfast nasik dulu pagi2..


Dan murtabak cracker ni sangat sedap! Marbeles!!
Meacih kak faezah buat.. :P

Tengahri sy dah chaw.. Sebab ada appoinment doctor..
Petang diaorang berYee Sang pulak..
Jeles tauuuuuu.. HIHIHI!!~


Our manager tengah prepare Yee Sang..
Diaorang ada meeting pagi smpai tengahri..
Petang baru sempat join makan2..


Gini lah rupa Yee Sang..
Sy pon first time tau & rupa Yee Sang ni..
Diaorang makan kat opis just for fun..
Gaul ramai2 pakai chopstick, pastu makan ramai2..
Riuh rendah katanya opis petang tu..

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 27 February 2013

#Wordless #5

Hi & Assalammualaikum..


credit : Irine Nadia

Normal laaa kalau sepanjang kita semua kenal, ada berlaku perselisihan faham ke, gaduh ke, bermasam muka ke. Tu semua normal. Asam garam dalam persahabatan, mustahillah tak jadi semua tu kan. Semua tu membuatkan kita semua lebih matang. - Irine Nadia

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 26 February 2013

Happy Bithday Kak Faezah..

Hi & Assalammualaikum..

Harini 26Feb2013, birthday one of my opismate..
Yang ke....... Biarlah rahsia.. HEHEHE!!~ :D

So, kitaorang plan bawak portluck masing2..
Sesaje buat portluck.. Rasa macam dah lama tak buat makan2..
Makan banyak2 dengan senang hati..
Perut kenyang, malas nak buat keje.. HAHAHA!!~


Happy Birthday Kak Faezah.. :)
Semoga di panjangkan umur.. Di permudahkan segala urusan..
Dan di perluaskan rezeki.. Amin..
Moga hari-hari mendatang lebih bahagia bersama orang-orang tersayang..

Nanti boleh buatkan lagi Murtabak Cracker utk Nurul.. HIHIHI!!~ :P
Sedapppppppp~~


Geng2 makan ku.. HEEEE!!~
Muka happy je perut kenyang.. :D
Portluck apa kitaorang bawak, entry kemudian eh...

"Happy Birthday Kak Faezah! Muaxxxxh!!!"

Love, Rina Ellisa

Monday, 25 February 2013

Tupperware..

Hi & Assalammualaikum..

Sape ada koleksi tupperware?
Sy baru ada bape je..
Ada botol air & cawan/koleh je..
Hobi start mengumpul tupperware ni tahun lepas..
Bila kak Faezah adalah dealer yg terhebat.. HIHIHI!!~

Macam yg kita tau, harga tupperware ni bukan nye 5,6 ringgit satu..
Tapi berpuluh-puluh ringgit.. -.-'

Kitaorang takde lah sorang beli tupperware yg berpuluh2 ringgit mahal nya..
Macam yg kitaorang berkenan 1 set tupperware ni..
Pastu ada 4 set & free 1, kitaorang carik geng, pastu amek lah sorang satu..
Kan dah jimat kat situ..
Hanya bayar belas2 ringgit je.. Dapat lah 1 @ 2 tupperware..


Ni koleksi pilihan kitaorang bulan ni..
Carik geng, pastu cukup had, terus beli..
Harga dlm katalog RM74.40..
Dah tolak bahagi, sorang kena bayar RM11.20 je..
Dapat lah sorang satu tupperware yg kiut miut ni.. ^^


Ada 5 warna..
Semua warna sangat cantikkkkkkkkkkk!! ^^


Dan yg ni sy punya...
Warna kuning pilihan hati tuk tahun 2013.. WEWEWEWE!!~ :P


Yeayyyyy!!! Ada set botol air & bekas ni..
Cantik kan warna kuninggggggggg :)

Nak koleksi tupperware ni?
Pi lah kedai tupperware berdekatan!

Love, Rina Ellisa

Saturday, 23 February 2013

#LirikLagu24 - Luhur

Hi & Assalammualaikum..


Singkap kembali detik akhir bersama

Linangan airmataku menitis
Dalam pelukan dakapan yang terakhir
Mengalir darah membasahi bumi
Pergi yang tak kembali untuk selamanya
Segar indah namamu di hatiku

Perjuanganmu bagai lilin membakar
Bersinar menerangi kegelapan
Rela berkorban meredah onak berduri
Jasa baktimu sejernih air di kali
Bersemadilah engkau aman di pusara
Sinar cahaya murni keramatmu
Berjihad biar menitis oh darah terakhir
Menjadi lambang cinta yang terluhur

Sayu dan pilu bermain di jiwaku
Hilang mu kini tiada pengganti
Hanya namamu tersemat di kalbuku
Menjadi satu kenangan abadi

*Luhur - Kamikaze*

Love, Rina Ellisa

Friday, 22 February 2013

Thursday, 21 February 2013

Pati Delima Gulsan..

Hi & Assalammualaikum..

Pssstttttttt..
Nak share 1 produk ni..
Cuba baca khasiat Pati Delima Gulsan kat bawah ni dulu..


Macam2 boleh membantu kan..
Sekurang-kurangnya kita mencuba..
Macam2 khasiat ada kalau kita amalkan selalu..

Cara minum?
Cara nak bancuh air nie macam kita bancuh ribena or ape2 pati buah yang lain.. Ikut sesedap rasa..
Tapi kalo tahan & nak amalkan macam makan scott emulsion iaitu satu sudu besar pagi dan satu sudu besar malam..
Kalo tak tahan masam bole dibancuh dengan setengah gelas air..
Baca selawat dan niat dalam hati supaya ape yg kita minum nie memberikan kebaikkan dan manfaat pada tubuh badan kita.
Selain tu buah delima adalah merupakan salah satu makan sunnah rasulullah selain kurma..

Harga? 
Harga sebotol RM15 excluding postage..
Kalo nak beli se katon = 24 botol RM300.. So jatuh satu botol RM12.50 excluding postage....

Delivery?
Pos dan COD..
COD area shah alam,pj,seri kembangan,putrajaya,nilai,sepang & pandan indah..
Dan pati ni berisi 250ml..

Contact Number?
Untuk COD hubungi Lynn 0193968040 / ana 0163921589..
Facebook search D'Az Online Shop..

Selamat mencuba! :)

Love, Rina Ellisa

Cost Per Click Campaigns..

Hi & Assalammualaikum..

Tak tau nak letak tajuk ape..
Tajuk tu pon boleh la.. :P


Kawan2, boleh tolong tak?
Sy tak paham sebenarnya apa benda ni.. >__<
Tapi kat coloum amount tu, ada lah sikit amount.. HEEE!!~ 
Tu pon dah cukup happy ada ciput je amount.. :P

Boleh tolong explain kt sy tak?
Meaceh..

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 20 February 2013

Thank You My Friends :)

Hi & Assalammualaikum..

Thank you my friends..
Really like it!! :D


From Fiza :)
Dalam ni ada beg..
Beg besar.. Macam2 sy boleh isik nanti..


Yang ni from Elle Myra..
Thanks Elle ingat nina.. :)

**Takde apa nak update.. Belek2 folder gambar dlm fon, update je lah gambar ni.. :)

Love, Rina Ellisa..

Tuesday, 19 February 2013

Happy Bornday P&Dianssssssss!!!

Hi & Assalammualaikum..

Semalam 1 hari takde kat opis..
Ada meeting, sambut sekali staff yang birthday Januari & February..
So, aktiviti blogwalking di kala free takdok.. HUHUHU!!~ :P


Kek ni besar gilos..


Ni kek choc.. Ada 2 kek..
Post kt IG, ada yang tanye beli kat mana..
Kak Aida (opismate) beli@tempah kat Kedai Kek Ceri Indah Ampang..
Kalau nak tau detail, google lah eh..
Sy pon takde contact nombor..



Muka tenjum je dapat kekkkkkkkk.. ^_____^


Asal pose, banyak fon berderet keluar..
Jadinya, gambar ni di snap dari Tab Kak Sha je..
Sorry, quality gambar tak baguih..

Happy birthday my friendsss..
Semoga di beri kesihatan yang baik2..
Rezeki yang meluas..
Dan di permudahkan urusan dunia akhirat.. Amin..

Happy Bornday P&Dianssss!!!!! :)
Love u!

Love, Rina Ellisa

Sunday, 17 February 2013

#LirikLagu23 - Kimia

Hi & Assalammualaikum..


Aku mula jatuh hati kepadamu

Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita



Chorus
Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby i love you
Kau cairkan hatiku



Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu

*Melda Ahmad - Kimia*

Saturday, 16 February 2013

Dinner, Steamboat..

Hi & Assalammualaikum..

Di sebabkan tetiba teringin nak makan steamboat, akhirnya...
Berjaya ajak eshat makan steamboat di malam2 hari.. HAHAHA!!~
Nikmat nya bila steamboat dapat lalu kat tekak ni.. :P


Tea O ais yg bese2 je rasa nya..
Watermelon yang sangat sedap!


Telur puyuh tu cam sedap..
Tapi, sorry..
Sy tak reti makan telur tu.. >__<

Kitaorang rebus telur 2biji tu..
Konon nak separuh masak..
Sekali, dua2 leka tgah makan..
Terus tak jadi telur separuh masak.. HIHIHI!!~


Ni yg sy amek..
Tekak teringin nak celup megi tu dgn kuah steamboat rasa2 masam tu.. >__<
Bila makan kangkung tu, tetiba macam tercekik kat tekak..
Kunyah2 lagi makanan yg ada dlm mulut, bia lalu sekali..
Ku dah nak termuntah time tu.. Baik2 senyap kan je..
Kang kena marah dgn eshat.. >__<
Fuhhh!!~
Nasib baik ok lepas telan semua segala makanan yg ada dalam mulut time tu..


Ni sy amek lagi..
Kena amek dlm kuantiti yg sikit2 je..
Kang tak abeh membazir jerrrr..


Ni eshat amek..
Dia kena makan nasik..
Kalo tak makan nasik sehari, tak aman kot idup dia.. HIHIHI!!~


Kuah yg tengah di didihkan..
Kitaorang amek set yang steamboat + dimsum..
Takde yg bakar2 punya..
Sekali terpikir, baik amek yang bakar2 sekali..
Beza bape ringgit jek..
Haiyakkkk!! Next time lah..


 Time ni sangat tak sabar dah nak makan..


Last sekali makan aiskem & buah..
Sedap dap nye aiskem mint tu..
Rasa aiskem ni lagi sedap daripada steamboat tu.. Boleh? HAHAHA..

Steamboat Qthai ni bese je..
Tak sesedap dulu yg penah makan dulu..
Di sebabkan teringin sangat2, redah jela makan Qthai ni..
Dekat pon dekat dgn rumah..


Nah.. Makan tok duaorang.. RM63.53..

Love, Rina Ellisa

Friday, 15 February 2013

Wedding Preparation : Emerald Green.

Hi & Assalammualaikum..

Haishhhh..
Cantik pulak colour ni.. @.@





Camne camne camne ni.. >__<!

Love, Rina Ellisa

Hometown.

Hi & Assalammualaikum..

Ni cerita cuti raya cina aritu..
Sabtu Ahad duduk umah..
Isnin baru berjalan.. Tu pon berjalan ada urusan..
Kalau takde urusan, kita detting lah..
Selasa duduk umah diam2 balik..

Balik jumpa Andung.. Andung pon tak bape sihat sangat.. :(
Rindu Andung..
Sampai2 je terus makan ayam masak lemak cili api.. Nyum2..
Ada pulak kueh koci..



Tiap kali balik umah Andung, mesti rindu ayah.. T__T
Pastu naik tangga nak ke atas, teringat lagi.. T__T
Banyak kenangan dulu2 terimbau balik..
Rindu ayah ku.. T__T

Serius cool, aman, rileks je suasana kampung..
Duduk kejap kat beranda, aman je.. Sunyi..


Petang2 duk pusing2 kg..
Pusing tak kemana pon..
Dok bertengek kat jambatan ni..
Dulu ni jambatan gantung..
Kalau kita lalu, jambatan tu akan goyang2..
Sekarang lalu, tak goyang dah.. Sebab jambatan bosi.. HIHIHI!!~


Dulu kecik2 ada jugak turun mandi kat sungai ni..
Aritu cuba nak turun.. Tapi tinggi sangat tebing nye.. -.-'


*Kampung Halaman ku yang Indah Permai* Eh! :P

Lepas maghrib baru gerak balik..
Giler jem jalan langat..
Andung cakap, nak balik pi jenguk dulu kat jambatan..
Kalau jem, toksah la nak balik dulu..
Seberang jambatan dah jalan besar..
Sekali, lepas maghrib pon jem jugak.. Redah jela..
Agaknya cuti raya cina ni kot..
Ada yg pi mandi air terjun, berkelah & bla la la..
Kolam air panas kat Dusun Tua tu pon ramai org.. Ayayayaya.. Ramai nya manusia..

Tempoyak mentah benda wajib andung akan tapau kan..
Kueh koci sebekas besar bawak balik.. HIHIHI!!~ :P

Love, Rina Ellisa

Follower 333..

Hi & Assalammualaikum..

Thanks to Sis EllaNordin sebab follow sy .. :)
Email sy rina_ellisa@yahoo.com untuk special gift..

Love, Rina Ellisa

Thursday, 14 February 2013

14 Februari.

Hi & Assalammualaikum..

14 Februari.. Tarikh ni akan ku ingat sampai bila2..
14 Februari 2005 mula daftar masuk Sek Men Teknik ERT Setapak KL..

Masuk sekolah tu, sorang pon tak kenal..
Keluar daripada sekolah tu, ramai kawan..
Macam2 perangai.. Macam2 kerenah.. Macam2 keletah..
Semua nya masih segar dlm ingatan..



4 & 5 Teknik 3 yang banyak sangat kenangan suka duka..
Dorm Berkat A & Berkat B yang banyak sangat cerita..
Asrama Serikandi yang bermacam-macam kerenah.. RINDUUU!!~ >_<
Merajuk, touching, masam2 muka.. HAHAHA!!~
Ingat2 balik kelakar..
Korang memang kawan terbaik penah aku jumpa..

Sekolah Men Teknik ERT Setapak KL yang memulakan pertemuan kita..
Walaupon dah 8tahun, kita masih berhubung..
Harap hubungan persahabatan ni kekal ke Jannah.. Amin..

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 13 February 2013

Dinner, Restoran Original Penang Kayu Nasi Kandar Ampang..

Hi & Assalammualaikum..

Sape suka makan nasik kandar???
Sy bukanlah pengemar nasik kandar.. >__<
Di sebabkan ada org ngidam nak nasi kandar, kita ngikot jela..


Ayam & daun2 kari..


Mamaks sedang mencedok..
2 set nasi kandar..


Original ke???? HOHOHO!!~


Keseluruhan nya, bese2 je rasa nya..
Rasa ayam goreng pon so so je..

Sedap lagi kat Nasi Kandar Pelita dekat dgn KLCC tu kata Eshat..
Eshat suka lah makan nasi kandar ni..
Sy sorry.. Tak kena dengan tekak lah.. >__<
Kalau makan sekali sekala takpe..
Tu pon rasa lain macam je tekak malam tu..
Sebab dh set dalam kepala, tak suka makan kt mamaksss kot.. :P

Total makan utk duaorang RM18!!~ -.-

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 12 February 2013

Sunday, 10 February 2013

Wedding Preparation : Outfit, Kain Lace..

Hi & Assalammualaikum..

Sy memang dah jatuh hati dengan kain lace..
Tengok semua nya cantik2..
Jadinya, decide pilih kain lace utk outfit :)
Kat bawah ni antara design yg jadi sumber rujukan sy..
Nak yg betul2 mcm kt bawah ni memang tak lah kan..
Atleast ada idea skit2 bila tgok design2 ni..


Cantik nya baju Ayu Raudhah ni..
Baju & veil pon ada lace..
Kaler pastel je..


Yang ni simple & nice..
Suka suka suka suka!!!!!!!! :)
Suka veil yg panjang2 tu..


Yang ni nampak mewah..
Oh cantik nya lace kaler ni.. T__T



Dan yang ni colour lace yg sangat sangat cantik & rasa nakkkkk kain lace ni!!!~ >__<

Nanti tengok lah lace camne sy beli.. :))

Love, Rina Ellisa