Followers

Saturday, 16 February 2013

Dinner, Steamboat..

Hi & Assalammualaikum..

Di sebabkan tetiba teringin nak makan steamboat, akhirnya...
Berjaya ajak eshat makan steamboat di malam2 hari.. HAHAHA!!~
Nikmat nya bila steamboat dapat lalu kat tekak ni.. :P


Tea O ais yg bese2 je rasa nya..
Watermelon yang sangat sedap!


Telur puyuh tu cam sedap..
Tapi, sorry..
Sy tak reti makan telur tu.. >__<

Kitaorang rebus telur 2biji tu..
Konon nak separuh masak..
Sekali, dua2 leka tgah makan..
Terus tak jadi telur separuh masak.. HIHIHI!!~


Ni yg sy amek..
Tekak teringin nak celup megi tu dgn kuah steamboat rasa2 masam tu.. >__<
Bila makan kangkung tu, tetiba macam tercekik kat tekak..
Kunyah2 lagi makanan yg ada dlm mulut, bia lalu sekali..
Ku dah nak termuntah time tu.. Baik2 senyap kan je..
Kang kena marah dgn eshat.. >__<
Fuhhh!!~
Nasib baik ok lepas telan semua segala makanan yg ada dalam mulut time tu..


Ni sy amek lagi..
Kena amek dlm kuantiti yg sikit2 je..
Kang tak abeh membazir jerrrr..


Ni eshat amek..
Dia kena makan nasik..
Kalo tak makan nasik sehari, tak aman kot idup dia.. HIHIHI!!~


Kuah yg tengah di didihkan..
Kitaorang amek set yang steamboat + dimsum..
Takde yg bakar2 punya..
Sekali terpikir, baik amek yang bakar2 sekali..
Beza bape ringgit jek..
Haiyakkkk!! Next time lah..


 Time ni sangat tak sabar dah nak makan..


Last sekali makan aiskem & buah..
Sedap dap nye aiskem mint tu..
Rasa aiskem ni lagi sedap daripada steamboat tu.. Boleh? HAHAHA..

Steamboat Qthai ni bese je..
Tak sesedap dulu yg penah makan dulu..
Di sebabkan teringin sangat2, redah jela makan Qthai ni..
Dekat pon dekat dgn rumah..


Nah.. Makan tok duaorang.. RM63.53..

Love, Rina Ellisa

13 comments:

  1. pergghhh.. sedap.. :)

    Jemput join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan TERAWAL akan dapat Sticker Fridge Magnet @ Button Badge dari Cenderahati Akamika Gift .. Cepat!! Cepat!! Hehe ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
  2. nurul Qthai ni kat mana.. mcm menarik je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qthai nilai kak. Dekat dgn giant..

      Delete
    2. ooo yg kat situ ke, akak mkn satu family satu kepala RM22 kot tak silap, pastu bedallah nak bedal apa pun... not bad sedap juga bukak puasa kat situ... =)

      Delete
    3. Tok buka puasa murah kot kak. Skrang dh kureng skit. Hehe..

      Delete
  3. aik mane seafoodnya? ketam sume? tak berbaloi la mkn harga ni tapi takde seafood rugi rugi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada kak. Amek kemudian.. Tapi tak snap2 gmbr dh. Hehe..

      Delete
  4. QThai tu tak sedap la Rina... Akak dah try hari tu....Kuar dia bg akak tak best..sup dia pakai perencah je...hehehehe... Akak suka Jonny steamboat, AEON Seremban 2....Tapi teringin sgt nak try steamboat RedWok kat Bangi dan Steamboat MAEPS kat Serdang...Masalahnya takde kesempatan lagi....huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak.. Dh tak sedp kat sini.. Kuah pon dah kureng. Aritu mkn pon sebb tringin sgt nk steamboat.. Hehe..

      Delete
  5. emm sedapnya.. akak memang suka stimboat tapi hasben tak leh terima tekak pulak.. plus ada anak2 ni memang tak la.. kang dengan tangan2 anak terrebus sekali.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa yke.. hihi..

      Lain pasangan, lain citarasa kan.. :)

      kena hati2 skit lah kak kalo mkn dgn anak2 kan..

      tu la leceh nye makan steamboat ni.. kena masak sndri, baru boleh makan.. hihihi :P

      Delete
  6. ooo..Qthai nilai yer....tak pernah lg..tp mmg nk sgt mkn steamboat...huhu

    ReplyDelete